Connect with us

Alba

Cum va funcţiona sistemul de returnare a ambalajelor de băuturi. Garanţie de 50 de bani pentru sticle, doze sau PET-uri

Publicat



Ministrul Mediului, Barna Tanczos a explicat cum va funcționa sistemul de garanție – returnare a ambalajelor din plastic, sticlă și aluminiu. Acest sistem în care costul produsului va fi suplimentat cu 50 de bani pe sticlă/ambalaj de până la 3 litri, sumă ce va putea fi recuperată la returnare, este menit să contribuie la ținta de reciclare a României, spune oficialul din Guvern.

„50 de bani pentru fiecare sticlă de până la 3 litri care va fi adusă înapoi într-un automat sau la un magazin unde se va face colectare.

Fiecare consumator de produse ambalate în sticle PET, de sticlă sau aluminiu va avea posibilitatea să-și recupereze garanția, dacă aduce înapoi ambalajul, care va fi dotat cu un cod de bare special, astfel încât acel produs să poată fi identificat că provine din acel sistem de garantare – returnare.

Aceste ambalaje devin materii prime care intră în economia circulară și nu mai risipim energie, materie primă și nu producem deșeu, ci reciclăm. Din deșeurile care vin din gospodării, 90% ar trebui să ajungă la reciclare și 10% la gropile de gunoi. În România, astăzi, este invers.

Sistemul de garanție pornește în momentul în care producătorul pune pe piață un produs ambalat. Acel producător va introduce la nivelul produsului această garanție. Mai departe, distribuitorul, pe lanțul de…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Microbuz școlar plin cu copii implicat într-un accident rutier pe A1 Sibiu – Sebeș. A fost activat Planul Roșu de intervenție

Publicat

Un microbuz școlar în care se aflau 11 elevi și doi profesori a fost implicat într-un accident rutier pe autostrada Sibiu Sebeș. Accidentul s-a produs din cauza unei neacordări de prioritate.

Din primele cercetări efectuate a rezultat că, în timp ce conducea un autoturism pe DN 1, dinspre județul Alba, un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Poiana Sibiului,...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

LIVE TEXT România – Slovacia la Euro 2024. Naționala joacă meciul decisiv pentru calificarea în optimi

Publicat

LIVE TEXT România – Slovacia la Euro 2024. Naționala noastră dispută miercuri de la ora 19:00 meciul decisiv pentru calificarea în etapa superioară a competiției. 

Echipa de start:

1. F. Niță (GK)
2. A. Rațiu
3. R. Drăgușin
5. M. Marin
8. N. Băluță
10. I. Hagi
11. N. Bancu
15. A. Burcă
17. F. Coman
18. R. Marin
19. D. Drăguș
21. N. Stanciu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Compania Bosch, interesată de preluarea Whirlpool

Publicat

Gigantul german Robert Bosch, prezent cu mai multe fabrici în România (inclusiv la Blaj) ia în considerare achiziția producătorului american de electrocasnice Whirlpool, pentru a-şi spori prezenţa pe piaţa aparatelor de uz casnic.

Bosch discută cu potenţiali consilieri despre posibilitatea de a face o ofertă pentru Whirlpool, care are o capitalizare bursieră de aproximativ 4,8 miliarde de...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Accident în Alba Iulia, în zona Gării. O persoană a fost rănită. Au intervenit pompierii

Publicat

Accident în Alba Iulia: Detasamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice si acordarea primului ajutor medical la un accident rutier produs în municipiul Alba Iulia, în zona Gării.

La fața locului au fost trimise o autoutilitară de singere cu apă și spumă, un echipaj de prim ajutor și o ambulanță SAJ.

UPDATE: În urma…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe