Connect with us

Eveniment

Curs pentru angajații DGASPC – Au fost informați despre beneficiile vaccinării

Publicat



Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu a organizat primul curs pe tema vaccinării împotriva COVID-19, online, la care medicul Laura Ghibu le-a oferit informaţii şi explicaţii angajaţilor instituţiei, iar după acest curs, deja o parte dintre cei care nu intenţionau să se vaccineze, s-au răzgândit şi au decis că se vor vaccina, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul general al instituţiei, Laura Camelia Vîlsan.

„Am organizat in premieră in asistenţa socială un curs online pe tema vaccinării pentru că sunt un lider implicat căruia chiar îi pasă de sănătatea angajaţilor şi beneficiarilor din sistemul de protecţie! Sper ca după aceste informaţii relevante, corecte şi credibile oferite de Laura Ghibu, angajaţii noştri vor decide in cunoştinţă de cauză vaccinarea, pentru că vaccinarea este cea mai sigură, rapidă, reală cale de la boală la sănătate. (…) Au fost puse şi întrebări, s-au oferit răspunsuri. (…)”, a spus Laura Camelia Vîlsan.
Majoritatea angajaţilor DGASPC Sibiu care refuză vaccinarea anti-COVID-19 se tem să nu li se modifice ADN-ul, nu ştiu cât durează imunizarea după vaccinare, iar cei care au fost infectaţi cu noul coronavirus, dar nu au avut simptome, nu se tem de boală şi nu văd de ce să se vaccineze, potrivit directorului Vîlsan.

DGASPC Sibiu are în total peste o mie de angajaţi, din care majoritatea lucrează în centre, cu beneficiari copii, dar şi adulţi. Iniţial peste 55 % dintre angajaţi şi-au exprimat refuzul de a se vaccina împotriva COVID-19, ceea ce înseamnă mai mult de 500 de persoane.
„Eu am obligaţia morală de a aduce la cunoştinţa angajaţilor informaţii corecte, pertinente, chiar dacă angajaţii au acces la informaţii, am simţit nevoia să mă implic mai mult, decât să te uiţi la televizor să vezi o ştire. Atunci am apreciat că este foarte important să fac un astfel de curs, pentru că angajaţii sunt deja obişnuiţi cu medicul Laura Ghibu. (…) În 2020 noi am mai făcut trei cursuri online despre tot ce înseamnă COVID-19”, a precizat Laura Camelia Vîlsan.

În 2020, majoritatea centrelor DGASPC Sibiu au fost focare de COVID-19, ceea ce înseamnă că majoritatea beneficiarilor au fost trataţi de această boală, câţiva dintre ei însă au decedat din cauza infectării cu noul coronavirus. Infectarea beneficiarilor a însemnat în 2020, cu aproximaţie, 500 de adulţi din centre cu COVID-19 şi 50 de copii cu această boală, potrivit estimărilor oferite de către directorul DGASPC Sibiu. În anul 2020 şi o parte dintre angajaţi au fost confirmaţi cu COVID-19.

Sursa: Agerpres

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Fata de 15 ani din Alba Iulia, dată dispărută, a fost găsită într-o comună din județul Iași. De ce a plecat de acasă

Publicat

Fata de 15 ani din Alba Iulia care era dată dispărută de acasă a fost găsită, a anunțat Poliția Alba. 

”Minora a fost identificată pe raza comunei Stolniceni, județul Iași”, a transmis, sâmbătă, 4 mai, IPJ Alba.

Mătușa ei a fost cea care a anunțat Poliția, în 2 mai, despre faptul că fata plecase de acasă și nu se mai întorsese. Nu comunicase unde pleca.

Potrivit unor surse, minora a plecat singură, cu trenul, spre comuna din Iași. A mers la un băiat pe care-l cunoscuse pe rețelele de socializare.

”Starea acesteia este bună. Din primele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Pastorala de Sărbătoarea Învierii Domnului a episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Claudiu

Publicat

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Claudiu, a transmis Scrisoarea Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului Nostru Isus Cristos. 

Onoratului cler împreună slujitor, cuvioșilor călugări și…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Când pot fi luate paștile de la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Ce semnifică, cum și când se consumă. PROGRAM de Paște 2024

Publicat

Paște 2024. Când pot fi luate paștile de la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. În acest an, distribuirea paștilor se face atât sâmbăta, cât și duminica, în ziua de Paște. Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a anunțat programul.

Și în acest an, credincioșii vor primi pâinea binecuvântată, numită în popor „paști”, la Catedrala Încoronării. Distribuirea acestora se face sub turnul-clopotniță, în cadrul a trei intervale distincte de timp.

„Paștile” vor fi distribuite:

  • în Sâmbăta Mare (4 mai), în intervalul orar 15.00-18.00
  • în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

UPDATE. Incendiu de apartament pe strada Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca. Intervenția pompierilor. Cauza incendiului

Publicat

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin sâmbătă dimineață pentru a stinge un incendiu care a izbucnit în apartamentul unui bloc situat pe strada Aurel Vlaicu.

”Mai exact, flăcările se…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe