Connect with us

Cluj

Curtea de Conturi: Primăria Cluj-Napoca a plătit 130.000 de lei către persoane cu handicap decedate

Publicat



În raportul anual referitor la activitatea localităților din județul Cluj, Curtea de Conturi a României a descoperit o serie de nereguli la nivelul Primăriei Cluj-Napoca.

Printre acestea se află și alocarea a 128.000 de lei, prin intermediul Direcției de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca, reprezentând prestații sociale pentru persoane cu handicap care au decedat în perioada 2017 – 2019.

Potrivit reprezentanților Direcției, problema este una mai veche și este cauzată de faptul că în România instituțiile funcționează ca stat în stat și nu comunică eficient între ele.

”Am avut o misiune de verificare din partea Curții de Conturi și am avut termen pentru 31 august să recuperăm acești bani. În ianuarie au fost să vadă dacă ne-am îndeplinit sarcinile, și au constatat că s-au recuperat sumele. Sunt situații că decedează persoane, și nu decedează în municipiu. Cu toate că prin contract familia are obligația să notifice modificări în termen de 5 zile, acest lucru nu se întâmplă mereu.

Ca măsură ne-au solicitat să încheiem contracte de parteneriat cu direcția de evidență a populației, dar nu toate decesele de înregistrează imediat. Ar trebui să avem acces la o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO. Podcast Cluj24. Alexandru Cordoș (PSD): Electoratul de stânga vrea o schimbare. Vor fi schimbări în județul Cluj

Publicat

Secretarul executiv al PSD Cluj, Alexandru Cordoș, a fost desemnat candidat al social-democraților la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Fost consilier local la Cluj-Napoca, fost senator două legislaturi, în…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Tachtsidis (CFR Cluj) îl „faultează” pe Adi Mutu: Ne-a lăsat într-un moment foarte dificil. Pentru mine nu are CARACTER

Publicat

La finalul meciului CSU Craiova – CFR Cluj 0-1, mijlocașul grec al clujenilor, Panagiotis Tachtsidis, a avut un discurs dur la adresa lui Adrian Mutu, fostul lui antrenor.

Tachtsidis nu crede că va mai continua la…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Flaviu Udrea, CANDIDATUL Alianței USR+ARI pentru Florești

Publicat

Flaviu Udrea, consilier local la Florești, și-a depus candidatura din partea Alianței Uniți pentru Florești USR+ARI pentru funcția de primar al celei mai mari comune din România.

„Floreștiul nu mai poate irosi…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Mircea Miclea: Cultura pupatului inelului, a supunerii, nu va produce un viitor mai bun pentru universitățile tehnice

Publicat

O conferință despre viitorul universităților tehnice, organizată de fostul ministru al Educației, Mircea Miclea, a avut loc, vineri, la Cluj-Napoca,  la eveniment fiind prezenți doi profesori, unul de la UTCN – Dan Micu și…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe