Connect with us

Eveniment

Cutremur de suprafață în Buzău

Publicat


Un cutremur de suprafață s-a produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Buzău. Seismul a avut loc la adâncimea de 16 kilometri.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului INCDFP, în data de 28 ianuarie 2023, la ora 01:39:52 – ora locală a României, s-a produs în zona seismică Vrancea – Buzău, un cutremur slab, cu magnitudinea ml 2.0.

Seismul a avut loc la adâncimea de 16 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 79 kilometri Vest de Brăila, 81 kilometri Vest de Galați, 96 kilometri Nord-Est de Ploiești, 111 kilometri Est de Brașov, 123 kilometri Sud de Bacău, 134 kilometri Nord-Est de București, 181 kilometri Nord-Est de Pitești, 191 kilometri Nord-Vest…

Citește mai mult pe Romania24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Dosarele depuse la Primăria Sibiu pentru obținerea unei locuințe ANL pentru tineri trebuie actualizate

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sibiu

Dosarele depuse la Primăria Sibiu pentru obținerea unei locuințe ANL pentru tineri vor trebui actualizate, potrivit unui anunț făcut joi, 30 martie 2023, de Primărie.

Potrivit Primăriei Municipiului Sibiu în perioada MARTIE – APRILIE 2023, tinerii cu vârsta de până la 35 de ani pot depune cereri sau își pot actualiza dosarul depus pentru obținerea unei locuințe pentru tineri, destinată închirierii, construită prin grija ANL, în baza Legii nr. 152/1998, cu modificările și completările ulterioare, și a H.G. 962/2001 normele de aplicare a acestei legi.

Cererile și documentele pot fi depuse la Centrul de Informații pentru Cetățeni, din sediul Primăriei Municipiului Sibiu de pe str. Samuel Brukenthal, nr. 2, conform următorului program:

  • Luni și miercuri: 08:00 – 17:00
  • Marți și joi: 08:00 – 16:00
  • Vineri: 08:00 – 14:30

Pe site-ul Primăriei Municipiului Sibiu, www.sibiu.ro, la secțiunea ANL https://sibiu.ro/primaria/locuinte_anl pot fi consultate condițiile pe care solicitantul și familia acestuia trebuie să le îndeplinească, acestea fiind aprobate de Consiliul Local Sibiu prin H.C.L. nr. 42/2023 privind aprobarea, în forma finală, a criteriilor pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe și în repartizarea locuințelor pentru tineri destinate închirierii, în Municipiul Sibiu.

Din aceeași secțiune se poate descărca cererea tip și se poate consulta anexa care indică actele necesare a fi depuse la dosar.

Comisia atrage atenția asupra faptului că, în momentul depunerii cererii, aceasta trebuie însoțită în mod obligatoriu de toate documentele solicitate, complete, corecte și valabile la data depunerii cererii.

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sibiu

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Accident la Turda. Un șofer care nu s-a asigurat a intrat cu autoutilitara într-o mașină

Publicat

Un accident de circulație, soldat, din fericire, doar cu pagube materiale, a avut loc joi în Turda.

Accidentul s-a produs pe strada 22 Decembrie 1989, din Turda, în jurul orei 13.00.

Accident la Turda. Un șofer care nu s-a asigurat a intrat cu autoutilitara într-o mașină

Potrivit polițiștilor clujeni, din primele verificări s-a constatat că un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Câmpia Turzii, care în timp ce conducea o autoutilitară, nu s-ar fi asigurat corespunzător la schimbarea benzii de circulație, intrând în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Cluj-Napoca.

accident turda (1)

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

40% dintre elevi au luat sub 5 la matematică la Simularea Evaluării Naționale

Publicat

40% dintre elevi au luat sub 5 la matematică la simularea examenului de Evaluare Națională, peste 75% au luat note peste 5 la Limba română, 59% au obținut note peste 5 la Matematică, iar la Limba maternă procentul celor care au luat peste 5 depășește 81%, scrie Mediafax.

Ministerul Educației a anunțat miercuri rezultatele obținute de elevi la simularea examenului de Evaluare Naționlă.

La Limba și literatura română, 24,7% dintre elevii participanți au luat note cuprinse între 1 și 4,99, 14% între 5 și 5,99, 15,2% între 6 și 6,99, 17,2% între 7 și 7,99, 17,3% între 8 și 8,99, iar 11,4% au obținut note cuprinse între 9 și 9,99. 251 de elevi…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Covasna

Prima colectare de sticlă din acest an în Sfântu Gheorghe. LOCAȚII

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

În zilele de vineri și sâmbătă va avea loc în municipiul Sfântu Gheorghe prima colectare de sticlă din anul 2023.

Potrivit Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, vineri şi sâmbătă, 31 martie și 1 aprilie, TEGA RT – SA organizează prima colectare de sticlă din acest an în Sfântu Gheorghe.

Vineri, între orele 12-19 și sâmbătă, între orele 10-19, locuitorii pot schimba 5 kg de sticle pentru o bere de 0,5 litri sau o apă minerală de 1 litru.

Locații

  • Parcarea de lângă Sala Sporturilor „Szabó Kati” (strada Stadionului)
  • Lângă Penny Market
  • Vechea fabrică de pâine de pe strada Kós Károly
  • Vizavi de stația de autobuz din strada Gării
  • Piața Calvin, parcare
  • Depozitul de deșeuri din strada Energiei nr. 2.

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Citește mai departe