Connect with us

Eveniment

Cutremur de suprafață într0o zonă NEOBIȘNUITĂ a țării

Publicat


Un cutremur cu magnitudinea de 2,2 grade pe scara Richter s-a produs joi în Brașov, conform informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a fost la ora 11.11, la adâncimea de 3 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 41 km NV de Brașov, 88 km E de Sibiu, 124 km NV de Ploiești, 125 km N de Pitești, 144 km SV de Bacău, 158 km SE de Cluj-Napoca, 180 km N de București, 215km NE de Craiova, 223 km V de Galați și 224km SV de Iași.

Cel mai mare seism din acest an s-a produs în data de 3 noiembrie 2022 şi a avut magnitudinea de 5,4, în timp ce anul trecut a fost înregistrat pe data de 26 mai un cutremur cu o magnitudine de 4,7 pe Richter. Mediafax


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

România a împrumutat 1,5 milioane de lei PE MINUT, în ianuarie 2023. Florin Cîțu: Tot nu au ajuns banii pentru pomeni

Publicat

România a împrumutat 1,5 milioane de lei pe minut pe parcursul lunii ianuarie 2023, spune fostul premier Florin Cîțu. 

Acesta a atras atenția că doar într-o singură zi, țara a împrumutat 7,8 miliarde de lei.

Guvernul consumă mult mai mult decât consumă și împrumută bani la dobânzi enorme.

Astfel, suma totală împrumutată în luna ianuarie 2023 a ajuns la aproximativ 44 miliarde de lei, potrivit lui Cîțu.

Ministerul Finanțelor – PSD a distrus această economie în doar 12 luni. A crescut taxele, a distrus piețe întregi prin intervenția statului și tot nu au ajuns banii pentru pomeni.

A fost nevoie să împrumute sume record în 2022 la dobânzi astronomice iar 2023 deja este și mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

2 februarie: Întâmpinarea Domnului. Semnificații religioase, credințe populare, superstiții. De ce este sărbătorită Ziua Ursului

Publicat

În 2 februarie, creștinii ortodocși prăznuiesc Întâmpinarea Mântuitorului Iisus Hristos. Tot la această dată, potrivit tradiției populare, este Ziua Ursului, ce deschide Anul Nou viticol şi pomicol şi prezice venirea primăverii sau continuarea iernii pentru alte 40 de zile.

Întâmpinarea Domnului, unul dintre cel douăsprezece praznice împărăteşti din an, sărbătoreşte aducerea la templu a Mântuitorului Iisus Hristos de către Sfânta Fecioară Maria, la 40 de zile de la Naşterea Sa.

Primii copii născuți, aduși la biserică

Acest mare praznic a fost instituit de împăratul roman Justinian I (527-565), mai înainte făcându-se de către Biserică pomenire despre Întâmpinarea Domnului, dar…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Trei funcții noi lansate de WhatsApp. Actualizările vizează ștergerea mesajelor individuale și postările din grupuri

Publicat

WhatsApp aduce trei funcții noi în chat. Mesajele trimise se pot șterge timp de două zile, utilizatorii pot părăsi grupurile fără să lase urme și pot selecta contactele cărora să le afișeze ultima accesare.

Pentru următoarele săptămâni, specialiștii au anticipat 3 actualizări care vor fi prezente atât pe cele mai recente smartphone-uri Android, cât și pe noile modele iPhone, anunță cei de la tecnoandroid citat de Mediafax.

Prima modificare se referă la ștergerea mesajelor trimise. De acum înainte, utilizatorii vor avea la dispoziție două zile pentru a șterge un mesaj dacă destinatarul nu l-a văzut.

Această noutate va fi valabilă atât conversațiile individuale, cât și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Eveniment

Un polițist și un jandarm din Cluj i-au RESTITUIT unui bătrân borseta uitată în tren. Avea în ea 20.000 de lei

Publicat

Un polițist și un jandarm din Cluj-Napoca i-au restituit unui bătrân din Alba borseta cu acte și 20.000 de lei uitată în tren.

„O doamnă de bună-credință care a călătorit cu trenul de la Mediaș la Cluj-Napoca anunța ieri echipajul mixt aflat pe peron, despre faptul că o persoană a uitat într-un vagon o borsetă.

Echipajul, format din agentul șef de poliție Șigăuan Daniel din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Cluj Napoca și plutonierul adjutant Zegrean Paul, jandarm al Grupării de Jandarmi Mobilă a găsit borseta în locul indicat de doamnă. Pe lângă documente personale, în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe