Connect with us

Eveniment

Dan Barna, propus viceprim-ministru (fişă biografică)

Published

on



Lista Cabinetului Florin Cîţu şi programul de guvernare sunt depuse la Parlament la 23 decembrie 2020. Dan Barna a fost propus pentru funcţia de viceprim-ministru în viitorul guvern.

Ilie Dan Barna s-a născut la 10 iulie 1975.

Este licenţiat în Drept al Universităţii din Bucureşti (1998). A urmat un Curs de formare de formatori (februarie-iulie 2000) la International Development Law Institute din Roma, potrivit www.cdep.ro. În 2003, a obţinut un Master în management de Proiect din partea Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Din 2006 este instructor certificat internaţional în Fonduri Structurale al Institutului Naţional de Administraţie – MAI.

În perioada 21 octombrie – 18 noiembrie 2009, a studiat Managementul proiectului la Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare (DCG), iar în perioada 4 – 18 noiembrie 2009 a studiat Abilităţi de prezentare şi metode de învăţare în cadrul aceleiaşi instituţii. Din decembrie 2013, este expert accesare fonduri structurale şi de coeziune europene.

A deţinut funcţiile de: coordonator program asistenţă juridică la INFOTIN (1996-1999); vicepreşedinte/preşedinte naţional la ONG-ul European Law Students Association (1996-1999, 1999-2001); coordonator de curs la International Development Law Organisation, Italia (februarie – iulie 2000); consilier juridic la BGDG, Bucureşti (2000-2001); secretar general/formator la Asociaţia Română de Drept pentru Dezvoltare (din 2001); expert la Transparency International Romania (2003-2004); trainer şi consultant la Institutul Român de Training (2003-2007); consultant tehnic şi financiar la ONG-ul Salvaţi Copiii România; expert evaluator la ECO, Bucureşti (2006-2007); senior PHARE Expert la Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti (2001-2007); coordonator naţional al campaniilor de informare FONDUL EUROPA la Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti (2005-2007); expert în cadrul echipei de implementare a proiectului „Calitate în sănătate prin instruirea medicilor de familie”, finanţat din POSDRU, Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG – partener în proiect (2009-2012); managing partner la SC Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG SRL (2007- mai 2016).

Este membru fondator în România şi Secretar General din 2002 al Asociaţiei Române de Drept pentru Dezvoltare IDLO Alumni, un ONG specializat în instruirea în domeniul juridic. Totodată, este membru fondator al Asociaţiei Beneficiarilor de Fonduri Europene.

A fost secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene (mai-septembrie 2016).

În legislatura 2016-2020, a fost deputat USR. A fost vicepreşedinte al Comisiei pentru politică externă şi membru în Comisia pentru afaceri europene. A făcut parte din Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri şi a Războiului pentru întregirea Neamului. A fost membru în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre şi vicepreşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Singapore.

În 2020, a fost ales deputat pe listele USR PLUS.

La alegerile prezidenţiale din 2019, a candidat din partea Alianţei USR-PLUS. A obţinut 15,02% din totalul voturilor valabil exprimate, clasându-se pe poziţia a treia.

La 28 octombrie 2017, a fost ales preşedinte al USR, reales la 6 octombrie 2019. În ziua de 15 august 2020, USR a fuzionat cu PLUS, Dan Barna devenind copreşedinte al noii formaţiuni, alături de Dacian Cioloş.

A publicat Ghid Juridic Pentru Protecţia Copilului şi a Familiei şi este unul din autorii Ghidului Anticorupţie pentru Cetăţeni. Membru al Grupului de Redactare al Strategiei Naţionale de Dezvoltare Durabilă a României – 2008. AGERPRES/(Documentare – Horia Plugaru, editor: Cristian Anghelache, editor online: Irina Giurgiu)

 

Agerpres


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Procurorul șef al secției urmărire penală de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Marius Ungureanu, s-a pensionat

Published

on

Procurorul șef al secției de urmărire penală de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Marius Ungureanu, s-a pensionat. 

Președintele Klaus Iohannis a semnat săptămâna trecută decretul de eliberare din funcție a acestuia.

  • ”Decret privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Ungureanu Marius-Mihai, procuror șef Secție urmărire penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, având gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Tânăr de 19 ani, prins la volanul unei autoutilitare radiate din circulație, pe un drum din Apuseni

Published

on

Un tânăr de 19 ani a fost prins la volanul unei autoutilitare radiate din circulație, pe un drum din Apuseni. 

Reprezentanții IPJ Alba au precizat că fapta s-a produs la data de 5 octombrie 2024, în jurul orei 18.40.

Polițiștii Secției 9 de Poliție Rurală Câmpeni, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit, pentru control, pe DC 185, pe raza localității Sohodol, o autoutilitară ce nu avea aplicate plăcuțele de înmatriculare, condusă de un tânăr de 19 ani, din Sohodol.

În…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Tânăr din Unirea, bătut de unchi, apoi reclamat la Poliție chiar de ei. Ce au făcut polițiștii

Published

on

Un tânăr din Unirea a fost bătut de rude, respectiv de doi unchi. Ulterior, unul dintre unchi a sunat la Poliție și a reclamat că el a fost bătut de tânăr. Polițiștii au clarificat însă situația.

Scandalul s-a produs dimineața zilei de 5 octombrie 2024. Polițiștii Secției 4 de Poliție Rurală Ocna Mureș au fost sesizați, prin apel la 112, de către un bărbat de 53 de ani, din comuna Unirea, cu privire la faptul că ar fi fost lovit de către nepotul său, în vârstă de 23 de ani, din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Ziua naţională a gastronomiei şi a vinului românesc, pe 6 octombrie. Podgoriile din județul Alba

Published

on

Ziua naţională a gastronomiei şi a vinului românesc este sărbătorită în fiecare an, în prima duminică a lunii octombrie.

În 2017, Chef Nico Lontraş, Cezar Ioan (jurnalist, autor, fondator al revistelor „Connaisseur” şi Vinul.ro) şi Cosmin Dragomir (autor, fondator al gastroart.ro, prima revistă specializată în cercetarea istoriei gastronomiei şi ospitalităţii româneşti, dar şi al editurii cu acelaşi nume) au propus un „Manifest pentru gastronomia şi vinurile din România”.

Ei au argumentat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement