Connect with us

Alba

De astăzi: Început de școală pentru elevii din clasele primare și reluarea activității în grădinițe. Care sunt noutățile

Publicat



De luni, 10 ianuarie, se reia activitatea la școală pentru toți elevii, inclusiv cei din clasele primare și se redeschid grădinițele, după vacanța de iarnă. Mai este o săptămână din primul semestru, potrivit calendarului școlar modificat.

Nu vor fi testați deocamdată elevii, pentru că licitațiile pentru testele pe bază de salivă sunt în faza de contestații.

De asemenea, în școli, dar și în celelalte spații de interior sau exterior nu sunt acceptate măștile textile. Sunt obligatorii cele medicale, potrivit celor mai recente decizii ale autorităților.

Elevii din clasele pregătitoare și I-IV revin la școală după vacanța de iarnă și după o săptămână de cursuri vor intre direct în al doilea semestru. Nu mai este vacanță intersemestrială. În ceea ce privește vacanța forțată de o săptămână din noiembrie 2021, aceasta va fi recuperată în aprilie 2022, în perioada Școala Altfel.

Următoarea vacanță pentru toți elevii și copiii de grădiniță va fi din 15 aprilie, cea de primăvară.

Vezi și LISTA: Scenariile de funcționare a școlilor, grădinițelor și liceelor din județul Alba, în săptămâna 10-16 ianuarie

Structura anului școlar 2021-2022 (vacanța de iarnă și…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VREMEA în ALBA, în săptămâna 13-19 mai. Se încălzește treptat, câteva ploi. Prognoza meteo pe zile, în localități din județ

Publicat

Vremea în Alba, în săptămâna 13-19 mai. Temperaturile urcă treptat, săptămâna viitoare, în județ. De la 19 grade la începutul intervalului, se va ajunge la maxime de 26 de grade, în weekend. Vor mai fi însă și câteva ploi.

La munte, maximele vor varia între 10 și 17 grade la Oașa, respectiv 12-18 grade la Arieșeni.

Sunt anunțate averse la munte în primele două zile ale săptămânii viitoare și în weekend. Miercuri, este posibil să plouă și la altitudini mai mici.

Temperaturile minime vor varia între 5 și 11 grade Celsius.

În continuare,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VINERI: Președintele Academiei Române, conferință despre Avram Iancu la Sebeș, în cadrul Festivalului Internațional „Lucian Blaga”

Publicat

Președintele Academiei Române, Acad. Ioan-Aurel Pop, va conferenția la Sebeș vineri, 17 mai, în cadrul Festivalului Internațional „Lucian Blaga”. Organizatorii celei de-a XLIV-a ediții a Festivalului Internațional „Lucian Blaga” Sebeș invită publicul la conferința susținută de prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, despre eroul național Avram Iancu, în lumina adusă sufletului românesc de Lucian Blaga.

Evenimentul va avea loc vineri, 17 mai 2024, începând cu ora 17.00, în aula Primăriei municipiului Sebeș, fiind organizat în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Șofer din Alba, implicat într-un accident pe DN 1, în Sibiu. Impact între o mașină și un TIR. Patru persoane au ajuns la spital

Publicat

Un șofer din Alba a fost implicat duminică după-amiaza într-un accident rutier produs pe drumul național DN 1, în zona Hula Bradului din județul Sibiu.În evenimentul rutier au fost implicate o mașină și un ansamblu tir.

În urma accidentului, conducătorul autoturismului, un bărbat de 32 de ani din județul Alba și trei pasageri au ajuns la spital. 

Potrivit IPJ Sibiu, politiștii rutieri au intervenit la un accident produs pe DN 1, km 294+600, Hula Bradului.

Este vorba despre o coliziune laterală între un ansamblu tir condus spre Brașov de către un bărbat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Acțiune a polițiștilor și jandarmilor din Alba: Permise reținute, certificate de înmatriculare retrase și amenzi de 68.000 de lei

Publicat

În perioada 10-11 mai, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

Potrivit IPJ Alba, în cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate, prin intermediul aplicației eDAC, 718 persoane și au fost verificate 443 de autovehicule.

Au fost constatate 232 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe