Connect with us

Alba

De astăzi, românii pot intra în Marea Britanie doar cu pașaport. Precizări oficiale

Publicat



De la 1 octombrie 2021 cetățenii UE, EEA (Spațiul Economic European) și Elveției au nevoie de pașaport pentru a intra în Marea Britanie.

Nu se mai poate intra doar cu cărțile de identitate ca documente valabile pentru călătorie, ca efect al Brexit.

„Dacă nu aveți pașaport este posibil să vi se refuze intrarea”, avertizează Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, potrivit hotnews.ro.

Din 1 octombrie 2021, cetățenii europeni nerezidenți (care nu sunt protejați de Programul de Înregistrare a Cetățenilor UE – EU Settlement Scheme) pot intra în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord doar în baza pașaportului valabil – simplu electronic sau simplu temporar).

Începând cu această dată, cetățenii români nerezidenți nu mai pot intra în Regatul Unit în baza cărții de identitate.

Conform informațiilor comunicate de autoritățile britanice, cetățenilor europeni (inclusiv cetățenilor români) nerezidenți în Regatul Unit care nu vor respecta noile reguli li se va interzice accesul pe teritoriul britanic.

Cetățenii europeni (inclusiv cetățeni români) care intră sub incidența Programului de Înregistrare a Cetățenilor UE (EU Settlement…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Peste 40 de șoferi testați pentru alcool sau droguri, în Alba, în ultimele 24 de ore. Acțiunile polițiștilor și jandarmilor

Publicat

Peste 40 de șoferi au fost testați pentru alcool sau droguri, în Alba, în ultimele 24 de ore. Polițiștii și jandarmii au continuat acțiunile în sistem integrat.

În cadrul activităților desfășurate, au fost efectuate, prin intermediul aplicației eDAC, 371 de verificări de persoane și 244 de verificări de autovehicule, pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale.

Au fost constatate 124 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 16.670 lei,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

O privire comparativă asupra costului vieții în România și Italia (P)

Publicat

Când luați în considerare o mutare într-o țară nouă sau planificați o ședere prelungită în străinătate, unul dintre factorii critici de evaluat este costul vieții. În acest articol, analizăm și facem o comparație între România și Italia, două țări europene frumoase care oferă stiluri de viață și experiențe unice.

România, situată în Europa de Est, este cunoscută pentru istoria sa bogată, peisajele uluitoare și accesibilitatea. Bucureștiul, capitala, este adesea punctul focal pentru cei interesați de compararea costului vieții. Moneda României…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cum va fi combătută shrinkflația cu ajutorul ANPC. Retailerii vor fi obligați să marcheze produsele ”ușurate” la gramaj. MODEL

Publicat

Cum va fi combătută shrinkflația cu ajutorul ANPC: Retailerii vor fi obligați să marcheze produsele ”ușurate” la gramaj, pentru care au păstrat același preț. 

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a publicat în transparență decizională un proiect de Ordin al Președintelui ANPC, pentru o mai bună informare a consumatorilor.

Proiectul de act normativ stabileşte obligația operatorilor economici de a informa consumatorii complet, corect și precis cu privire la modificarea cantităților de produs având prezentarea, ambalajul, forma…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Poliția Municipiului Alba Iulia s-a mutat temporar în fosta Policlinică a Spitalului Județean de Urgență. Care este motivul

Publicat

Poliția Municipiului Alba Iulia funcționează începând cu data de 14 mai 2024, într-un imobil situat pe strada Mușețelului, la numărul 2 (Fosta Policlinică a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia).

Etajul II și mai multe birouri situate la etajul I al imobilului au fost pus la dispoziția Inspectoratul de Poliția Județean Alba de către Consiliul Județean Alba, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a sediului Poliției Municipiului Alba Iulia.

Cetățenii care doresc să depună sesizări, plângeri sau alte documente la Poliția Municipiului Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe