Connect with us

Alba

De câți bani are nevoie o familie pentru a trăi în România. Valoarea coșului minim pentru un trai decent

Published

on



De câți bani este nevoie pentru un trai decent: O familie cu doi copii are nevoie de venituri de 10.450 de lei, adică 2.100 de euro, pentru a putea trăi rezonabil în România, iar una formată din doi adulți și un copil se descurcă cu aproximativ 8.600 de lei. 

Valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent pentru o familie de doi adulţi şi doi copii a crescut în 2024 cu 4,7% faţă de 2023, de la 9.978 lei/lună la 10.450 lei/lună. Asta pentru că viața s-a scumpit în România.

Informația provine…

Citește mai mult pe Alba24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Tânărul pianist Felix Constantinescu, elev al Liceului de Arte Regina Maria din Alba Iulia, laureat al unui concurs internațional

Published

on

Tânărul pianist Felix Constantinescu, elev al Liceului de Arte Regina Maria din Alba Iulia este laureat al Concursului Internațional de Pian „Franz Liszt” din Italia. Elevul din Alba Iulia a obținut premiul întâi la categoria Kinder C (13-15 ani) cu un impresionant punctaj de 98. 

Felix este elev în clasa a IX-a la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia și este pregătit sub îndrumarea profesoarei coordonatoare Cecilia Simion. 

Grottammare, Italia – Concursul Internațional de Pian „Franz…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

FOTO-VIDEO: Irina Zăgrean și Teodor Acatrinei, MISS și MISTER Boboc 2024, la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia

Published

on

Irina Zăgrean și Teodor Acatrinei au câștigat joi titlul de Miss și Mister Boboc 2024, la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. Balul Bobocilor a început la ora 17:00, la Casa de Cultură a Studenților din municipiu. 

În competiție au fost înscrise opt perechi de boboci, tematica balului din acest an fiind „Universul Disney”.

După ce au parcurs probele pregătite în cadrul balului, cele mai râvnite titluri au fost câștigate de:

  • Teodor Acatrinei – MISTER…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

FOTO: EXERCIȚIU de amploare cu activarea planului roșu, la ISU Alba. A fost simulat un accident rutier, urmat de unul chimic

Published

on

ISU Alba a desfășurat joi un exercițiu de tip JOINT pentru antrenarea structurilor cu atribuții în gestionarea situației producerii unui accident în activități de transport produse periculoase, depozitare produse periculoase cu risc chimic și accidente, avarii, explozii și incendii în industrie. Cu ocazia acestui exercițiu a fost pus în aplicare și Planul Roșu de intervenție.

Desfășurarea de forțe s-a făcut în sistem integrat, fiind alocate resurse din cadrul Instituției Prefectului județul Alba, ISU…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

FOTO: Elevi de la Colegiul Militar din Alba Iulia au participat la cursuri de prim ajutor, în cadrul programului „Școala altfel”

Published

on

Elevii claselor a IX-a și a X-a A, D și E de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au participat, în cadrul programului național „Școala altfel”, la cursuri de prim ajutor.

„Acordarea primului ajutor este esențial în situațiile de urgență și poate face diferența între viață și moarte. Pentru a-i putea salva la nevoie pe cei din jurul nostru este esențial să cunoaștem tehnici de prim ajutor.

Aflați la vârsta adolescenței, elevii colegiului militar își dezvoltă competențe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading