Connect with us

Alba

De la ce vârstă pot sta copiii pe scaunul din față. Prevederile din Codul Rutier 2024

Publicat



De la ce vârstă pot sta copiii pe scaunul din față. Codul rutier are prevederi explicite în ceea ce privește transportul copiilor și sunt prevăzute amenzi consistente pentru cei care le încalcă. 

Atenție, este vorba despre un alt adult în afară de șofer, care trebuie să stea pe bancheta din spate a mașinii, alături de cel mic.

Copiii își doresc...

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Examenul de capacitate preoţească, sesiunea de toamnă 2024: Documente necesare la Arhiepiscopia de Alba Iulia

Publicat

Examenul de capacitate preoţească, sesiunea de toamnă 2024. Dosarele de înscriere se depun la Biroul administrativ-bisericesc din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei în perioada 11 – 27 septembrie 2024.

În luna octombrie a anului 2024 se va desfășura Examenul de capacitate preoţească, sesiunea de toamnă.

Dosarele de înscriere se depun la Biroul administrativ-bisericesc din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei în perioada 11 – 27 septembrie 2024.

Data Cercetării canonice și a Examenului de capacitate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Mai mulți cetățeni străini care au locuit în Alba, returnați în țările lor de origine. Ce spun polițiștii de la imigrări

Publicat

Mai mulți cetățeni străini care se aflau pe teritoriul județului Alba au primit din partea autorităților decizii de returnare în țara lor de origine.

Este vorba de 15 persoane, mare parte dintre ei muncitori străini. Informația a fost făcut publică de către reprezentanții Serviciului pentru Imigrări al județului Alba, într-o conferință de presă, susținută joi, 12 septembrie.

Polițiștii Serviciului pentru Imigrări al județului Alba au emis în primele opt luni ale anului 1.230 de permise de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Situaţii în care valoarea de pe talonul de pensie nu corespunde cu valoarea din decizia de recalculare. Precizările CNPP

Publicat

Situaţii în care valoarea de pe talonul de pensie nu corespunde cu valoarea din decizia de recalculare. Potrivit reprezentanților Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), se disting două cazuri în care pensia de pe talonul din luna septembrie nu corespunde cu pensia din decizia de recalculare.

În prima situație este vorba despre pensiile care au depăşit pragul de 2.000, pentru care s-a reţinut impozit de 10% pentru suma care depăşeşte 2.000 de lei. În cea de-a doua situație intră pensiile pentru care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Metoda inedită prin care un minor de 15 ani din Blaj a reușit să fure mai multe sticle de whisky din LIDL. Cum a fost prins

Publicat

Un minor din Blaj care a comis mai multe furturi a fost recent trimis în judecată de magistrații din oraș. La vârsta de 15 ani acesta a descoperit o metodă de a fura sticle de whisky din magazinul LIDL. 

În data de 2 septembrie 2024 magistrații judecătoriei au trecut dosarul de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. În motivarea instanței magistrații au detaliat modul în care minorul de 15 ani a reușit să fure cele patru sticle de whisky.

Prima fapta pentru care a fost trimisîn judecată,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate