Connect with us

Alba

De marți: Test obligatoriu la intrare în Marea Britanie. Măsură valabilă şi pentru persoanele vaccinate

Publicat



Marea Britanie va cere teste COVID pentru călătorii care intră în ţară, indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi. Măsura se aplică pentru toate persoanele cu vârsta de cel puţin 12 ani şi intră în vigoare de marţi.

Marea Britanie va înăspri măsurile de călătorie pentru persoanele care intră în ţară. Începând de marţi, toţi călătorii cu vârsta de peste 12 ani vor fi nevoiţi să facă un test COVID înainte de îmbarcarea în avion, indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi.

„Ştiam că iarna aceasta va fi dificilă, dar apariţia unei noi variante înseamnă că trebuie să luăm măsuri suplimentare”, a spus Sajid Javid, ministrul Sănătăţii din Marea Britanie.

Regatul Unit va accepta teste antigen şi PCR făcute cu maximum 48 de ore înainte de plecare. Măsura temporară va fi revizuită pe 20 decembrie.

Anglia a descoperit primele cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronaviruslui săptămâna trecută. Peste 100 de cazuri au apărut în ţară de atunci.

Un comunicat oficial al guvernului britanic spune că majoritatea cazurilor de infectare cu varianta Omicron sunt „clar legate” de călătoriile din ţări precum Africa de Sud sau Nigeria.

sursă: Mediafax

Urmăriți știrile…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Deținut al Penitenciarului Aiud care a spart un televizor, în ajun de Crăciun, trimis în judecată. Ce pagubă a produs

Publicat

Un deținut al Penitenciarului Aiud care a distrus un televizor a fost recent trimis în judecată.

Dosarul a trecut de măsuri și excepții de cameră preliminară, în data de 27 august 2024.

Fapta este mai veche și s-a petrecut în ajunul Crăciunului din 2023. Magistrații instanței care îl va judeca pe deținut a detaliat pe scurt fapta acestuia.

Este vorba despre Judecătoria Alba Iulia, instanța care se va ocupa de caz.

”Potrivit motivării instanței, la data de 24.12.2023, în jurul orei 09:30, în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Logiscool Alba Iulia: Lecții de programare și dezvoltare a abilităților digitale pentru copii și adolescenți. Înscrieri și orar

Publicat

Logiscool, lider în programe edu-tech pentru copii a început o nouă campanie de înscrieri la cursurile de programare desfășurate la Alba Iulia. 

Reprezentanții Logiscool au transmis că noul an începe și cu o nouă echipă de traineri și un nou coordonator: Andreea Ghiura.

Cursurile Logiscool sunt interactive și utile și, mai ales, pe termen lung, le oferă elevilor posibilitatea de a dezvolta noi abilități de viitor.

Platforma de învățare a Logiscool și trainerii tineri și pasionați le oferă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

CUTREMUR de magnitudine peste 5 în România. Zona în care s-a produs seismul

Publicat

Un cutremur de magnitudine 5,2 s-a produs luni după-amiaza în România. Acesta a fost înregistrat în zona seismică Vrancea.

Seismul s-a resimțit și în București.

Potrivit INFP, la ora 17.40:21 (ora României), s-a produs în zona seismic Vrancea – Buzău un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 140 km.

Cutremurul s-a produs la 57 km NV de Buzău, 58 km SE de Sfântu-Gheorghe, 61 km E de Brașov, 64 km V de Focșani, 73km NE de Ploiești.

Potrivit ISU București-Ilfov, nu au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Ziua în care un bărbat a distrus tot ce a prins prin Aiud. A lovit o motocicletă, un panou publicitar și geamurile unei cofetării

Publicat

Un bărbat din Aiud, cu antecedente penale, a fost recent trimis în judecată pentru o serie de distrugeri petrecute în oraș.

Este vorba despre patru capete de acuzare, iar faptele s-au produs în luna mai și iunie a anului în curs. 

Dosarul penal deschis pentru distrugere a ajuns pe masa magistraților din Aiud, iar în data de 26 august 2024, aceștia au decis trimiterea în judecată.

O faptă de distrugere a avut loc, în data de 18 mai, iar altele trei, într-o singură zi, pe 12 iunie 2024. Acestea au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate