Connect with us

Alba

De Rusalii se deschide sezonul Mocăniței Apusenilor, în gara Câmpeni. Expoziție feroviară și plimbări cu diverse locomotive

Published

on



De Rusalii, între 19 și 21 iunie, la Câmpeni va avea loc festivalul de deschidere al Mocăniței Apusenilor, linia Câmpeni – Abrud. De asemenea, în gara din localitate va avea loc o expoziție feroviară. Pasionații de cale ferată îngustă vor putea admira nu mai puțin de 10 vehicole feroviare, iar cu unele dintre ele se vor face plimbări pe liniile gării. 

Ca o noutate, începând cu acest an, plecările mocăniței sunt din Câmpeni, pentru a fi mai accesibile pentru turiștii care vin din Arieșeni.

De trei ori pe zi, la orele 10:00, 13:00 și 16:00 micul trenuleț va pleca spre Abrud și înapoi.

Tariful este de 35 lei pentru adulți și 20 lei pentru copii. Capacitatea trenului este de 100 de locuri.

Rezervările se fac la tel. 0730.759993.

„Consiliul Județean Alba și primăriile din Abrud, Roșia Montană și Câmpeni s-au implicat într-un mod exemplar pentru dezvoltarea acestei atracții turistice.

În cele trei zile de Rusalii, în afară de cursele regulate spre Abrud, va avea loc o expoziție feroviară în gara Câmpeni, unde pasionații de cale ferată îngustă pot admira nu mai puțin de 10 vehicole feroviare. Cu unele dintre ele se vor face plimbări pe liniile gării”, au transmis reprezentanții Asociației pentru…

Vezi mai mult pe Alba24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


1 Comment

1 Comment

  1. mihail

    iunie 13, 2021 at 7:16 pm

    Laudabil faptul ca promovati atractiile turistice din Apuseni insa,nu aveti de unde sti ca promovati un nume ,,MOCANITA APUSENILOR”furat de la cel care l-a creat de catre acest austriac care a fost si este impotriva reabilitarii altor tronsoane si face totul pentru a crea confuzie si a aduce prejudicii altor persoane sau societati care se implica la reabilitarea unor trasee pe acea linie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Horoscop de weekend: 26 – 27 octombrie. Planete aliniate sub semnul păcii: e momentul să rezolvați conflicte mai vechi

Published

on

Horoscop de weekend: 26 – 27 octombrie. Astrele se aliniază la acest sfârșit de săptămână sub semnul păcii. Este momentul, se pare, să rezolvați conflicte mai vechi, inclusiv unele cu persoane foarte apropiate. Dacă nu acum, atunci când?

Nu ratați nici timpul alături de familie. Va fi recompensat din plin cu satisfacții. De asemenea, este cel mai bun weekend din an pentru cei care au hobby-uri. Acum este momentul să vă ocupați de ele.

Se apropie sfârșitul Anului Dragonului de Lemn din zodiacul chinezesc…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

FOTO: Elevi din Alba, în roluri de magistrați sau martori. Activități de ”Ziua Porților Deschise” la Curtea de Apel Alba Iulia

Published

on

Elevi din Alba au avut ocazia să joace, pentru câteva ore, rolurile de judecător, avocat, inculpat sau martor în proces. De ”Ziua porților deschise”, organizată la Curtea de Apel Alba Iulia, cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile, s-au desfășurat mai multe activități pentru tineri.

Evenimentul tradițional ”Ziua Porților Deschise”, desfășurat, în fiecare toamnă, în jurul datei de 25 octombrie (”Ziua Europeană a Justiției Civile”), s-a bucurat și în acest an de un interes deosebit, mai ales…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Dumitru. Cui îi spui La mulți ani pe 26 octombrie. 260.000 de români își sărbătoresc onomastica

Published

on

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Dumitru. Sfântul Dumitru sau Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, este sărbătorit de creștini la data de 26 octombrie. Pe 27 octombrie, credincioșii îl prăznuiesc pe Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor. 

Aproape 259.000 de români îşi sărbătoresc onomastica la praznicul Sfântului Dimitrie, cel mai întâlnit fiind prenumele masculin Dumitru, conform datelor furnizate Direcţia generală pentru evidenţa persoanelor din cadrul Ministerul Afacerilor…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Salvatorul-erou Adrian Todea de la ISU Alba. Cum a salvat doi oameni, dintr-o mașină căzută în apele râului Arieș

Published

on

Plutonierul Adrian Todea de la ISU Alba este cel care a reușit să salveze, în timpul său liber, doi oameni dintr-o mașină căzută în apele râului Arieș. Povestea sa a fost relatată de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba.

”Astăzi, dorim să împărtășim cu voi povestea colegului nostru plt. Todea Adrian, salvatorul a două vieți care au fost la un pas de a fi curmate de apele râului Arieș.

Uneori, destinele se împletesc în clipe de cumpănă, iar simpla prezență a unui…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading