Connect with us

Alba

DEFINITIVAT 2022: Înscrieri până în 14 octombrie. Acte necesare, condiții pentru candidați, detalii despre probe. Calendar

Published

on



Inspectoratul Școlar Județean Alba a făcut publice detalii pentru candidații care vor să participe la concursul de Definitivat 2022. Înscrierile se fac până în 14 octombrie.

Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice.

Cadrele didactice care promovează examenul de definitivat dobândesc titlul de profesor cu drept de practică în învăţământul preuniversitar.

Persoanele care nu promovează examenul de definitivare în învăţământ pot fi angajate în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar numai pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant.

Condiții pentru înscrieri

Potrivit metodologiei în vigoare (OMEC nr. 5434/31.08.2020), stagiul practic minim, obligatoriu pentru obţinerea definitivării în învăţământ, are o durată de un an şcolar (sau ore de predare echivalente normei de un an)

Este un stagiu de predare efectivă la catedră, în sistemul național de învățământ preuniversitar, cu statut de personal didactic calificat, conform studiilor absolvite.

Candidaţii aflaţi pentru prima dată în situaţia efectuării stagiului practic se pot înscrie la…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Unde poți și unde nu poți vota la alegerile parlamentare 2024. Alegătorii, legați de circumscripția în care locuiesc

Published

on

Unde poți și unde nu poți vota la alegerile parlamentare 2024. Potrivit reglementărilor în vigoare, la alegerile parlamentare din acest an, fiecare alegător poate vota acolo unde este arondat conform domiciliului sau reședinței.

De asemenea, poate vota în orice altă secție de votare din afara localității respective, însă doar în circumscripția (județul) unde are drept de vot.

Concret, nu se poate vota în alt județ.

Alegătorii cu viză de flotant care nu au depus cererea de înscriere în Registrul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

FOTO: Peste 40 de jandarmi din Alba au participat la Ziua de Curățenie Națională. Au susținut acțiuni de ecologizare

Published

on

Peste 40 de jandarmi din Alba au participat, sâmbătă, la Ziua de Curățenie Națională. Au susținut acțiuni de ecologizare.

”Printre voluntarii care au participat la cea de-a 11-a ediție a acestei campanii de ecologizare se numără și peste 40 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Alba.

Aceștia au dat o mână de ajutor pentru ecologizarea a mai multor zone din municipiul Alba Iulia, Aiud și Șugag.

Cu mic cu mare, de la copii și până la seniori, am strâns o cantitate însemnată  de gunoaie și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

FOTO: Ați văzut-o? O femeie din Sebeș a plecat de acasă și nu s-a mai întors. Poliția și familia o caută

Published

on

Polițiștii din Alba caută o femeie care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 21 septembrie 2024, Poliția Municipiului Sebeș a fost sesizată de către o femeie din municipiul Sebeș cu privire la faptul că, la data de 16 septembrie 2024, nepoata sa, BORCA PETRONELA-MARIA, din Sebeș, a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Femeia are…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

VIDEO: Tocană de oaie la ceaun și balmoș ardelenesc. Secretele preparatelor, dezvăluite de Romanul bucătar de la Bucerdea Vinoasă

Published

on

Secretele delicioasei tocanei de oaie la ceaun și ale balmoșului sunt dezvăluite de Romanul bucătar de la Bucerdea Vinoasă, la Târgul Apulum Agraria din Ighiu. Reporterii Alba24 l-au întâlnit pe Ioan Miclea în timp ce prepara cele mai bune feluri de mâncare tradițională locală.

Cunoscut și după participarea la mai multe ediții ale emisunilor ”Chefi la cuțite” sau ”MasterChef”, Ioan Miclea vorbește cu naturalețe despre cum pot fi gătite cele mai bune preparate.

În trei ceaune mari, fierbeau de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement