Connect with us

Alba

Definitivat 2022: reguli pentru proba scrisă de miercuri, 20 iulie. Ce trebuie să știe candidații. Calendar, modele de subiecte

Publicat



Definitivat 2022: Miercuri, 20 iulie, se desfășoară proba scrisă pe discipline la examenul de Definitivat. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

Vezi Definitivat 2022: MODELE de SUBIECTE pentru proba scrisă din 20 iulie, pe discipline

În județul Alba, 140 de candidați au trecut de inspecțiile la clasă și urmează să participe la proba scrisă care se va desfășura în centrul de examen Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8 (opt).

Examenul de Definitivat poate fi susținut de…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO UPDATE: Incendiu la un autoturism în Aiud. Intervin pompierii cu o autospecială

Publicat

Pompierii din Aiud au fost chemați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit în municipiu, luni seara.

Din primele date, este vorba despre un incendiu la un autoturism, pe strada Ostașilor.

Pompierii s-au deplasat cu o autospecială.

UPDATE, ora 20.50: Incendiul a fost stins, a transmis ISU Alba. Nu au fost persoane rănite.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe alba24

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Artistul Florin Magda din Alba Iulia a câștigat premiul pentru sculptura anului la un concurs național. Unde va fi expusă lucrarea

Publicat

Artistul Florin Magda din Alba Iulia a câștigat premiul ”Peter Jecza” pentru sculptura anului, la Timișoara. Lucrarea premiată este „Dulapul cu jucării”.

Premiul „Peter Jecza” în valoare de 8.000 de euro a adunat 52 de artiști, care au înscris în concurs un total de 70 de lucrări, au anunțat organizatorii.

Florin Magda a fost desemnat câștigător din opt finaliști. Acesta este absolvent al Liceului de Artă ”Regina Maria” din Alba Iulia și al Universității de Artă și Design din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Anul școlar 2024-2025. Când este prima zi de școală. Perioadele de cursuri și de vacanțe pentru elevii din Alba și din țară

Publicat

Anul școlar 2024-2025. Prima zi de cursuri, în noul an școlar, va fi luni, 9 septembrie. Anul școlar este organizat în perioade de cursuri și vacanțe. Vor fi 36 de săptămâni de școală.

Elevii vor avea patru vacanțe, plus cea de vară. Una dintre acestea este cea ”mobilă” sau de ”schi”, pentru o săptămână, la alegerea inspectoratelor școlare, din intervalul 10 februarie— 2 martie. În funcție de aceasta, diferă și finalul cursurilor în modulul al treilea, respectiv începerea cursurilor în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Ce taxe și tarife trebuie plătite la notar pentru cumpărarea-vânzarea unui apartament. Ce prevede legea

Publicat

Ce taxe și tarife trebuie plătite la notar pentru cumpărarea-vânzarea unui apartament. În cazul vânzării unui apartament se încheie un contract ce trebuie autentificat la notar. Pentru această tranzacție, este necesară achitarea unor taxe sau tarife.

Cumpărătorul trebuie să suporte cheltuielile pentru încheierea contractului de vânzare. Acesta trebuie să suporte onorariul notarial și tariful de intabulare.

Vânzătorul trebuie să achite impozitul pe venit, precum și costul extrasului de carte funciară…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate