Connect with us

Eveniment

DENT ESTET lansează o nouă divizie în cadrul grupului – DE HypnoTherapy. Ce înseamnă hipnoza conversațională și care sunt beneficiile pentru pacientul DENT ESTET

Publicat



DENT ESTET lansează o nouă divizie în cadrul grupului – DE HypnoTherapy – destinată deopotrivă pacienților din clinicile pentru adulți și pentru copii, în vederea îmbunătățirii experienței acestora în cabinetul stomatologic.

Noua divizie are ca obiectiv aplicarea tehnicilor de hipnoză ericksoniană în stomatologie, sub coordonarea psihologului Bianca Radu, și se adresează pacienților clinicilor DENT ESTET care suferă de anxietate, fobii, bruxism sau afecțiuni grave ce îi împiedică să urmeze un tratament dentar în cele mai bune condiții în cabinetul medicului stomatolog.

Accesând noul serviciu, pacienții DENT ESTET vor fi beneficiarii tehnicilor de comunicare terapeutică inventate de celebrul psihiatru american Milton Erickson, specializat în hipnoza medicală și terapia de familie.

În practicarea hipnozei, fie ea terapeutică sau medicală, creativitatea este un atu important. Combinate într-un mod creativ, abilități ale terapeutului precum observarea, comunicarea verbală și nonverbală determină reușita tratamentului. Desigur, cel care are de câștigat din această experiență este pacientul care este susținut și încurajat să își mute atenția departe de îngrijorările din realitatea imediată (teamă, anxietate, durere) și să se focuseze pe experiențele și resursele sale interne care să îi asigure o intervenție stomatologică percepută că fiind de scurtă durată și cu o vindecare mult mai rapidă”, a declarat psihologul DENT ESTET Bianca Radu.

Folosirea hipnozei în medicină

Folosită încă din antichitate, tehnica hipnozei a primit recunoașterea oficială din partea asociațiilor medicale în secolul al XX-lea, după zeci de studii care au demonstrat utilitatea acesteia în medicină.

În Marea Britanie, hipnoza a fost acceptată în practica medicală de către British Medical Association (BMA) în 1955, iar în Statele Unite ale Americii în 1959 de către American Medical Association (AMA). Ulterior, tehnicile de hipnoză au fost aplicate cu succes în medicină și, în special, în medicina dentară, ca adjuvant în intervențiile considerate dureroase.

În prezent, hipnoza este aplicată în medicina dentară în special în țări precum Statele Unite, Marea Britanie și Franța. Există numeroase studii şi cercetări actuale care validează folosirea hipnozei în domeniul medicinei dentare.

Ce este hipnoza ericksoniană

Milton Erickson a fost președintele Societății Americane pentru Hipnoză Clinică și membru fondator al Asociației Americane de Psihiatrie, al Asociației Psihologilor Americani și al Asociației Americane a Psihopatologilor.

Erickson este recunoscut ca fiind psihiatrul american care a pus bazele unui nou concept în psihoterapie: hipnoza medicală conversațională, al cărei principiu de bază este că fiecare pacient este unic și necesită un tratament terapeutic adaptat individual.

Folosind tehnicile terapiei ericksoniene, aplicate deja cu succes în cadrul clinicii DENT ESTET Sibiu, psihologul Bianca Radu va realiza un plan de tratament individual pentru fiecare pacient care are nevoie de ajutor în depășirea problemelor de natură emoțională, dar și medicală.

Prin aplicarea analgeziei hipnotice, tehnicile de hipnoză ericksoniană au ca scop gestionarea durerii, a stărilor de anxietate, a refluxului de vomă, dar și a altor probleme de natură emoțională cu care se confruntă atât pacienții adulți, cât și copiii.

Psihologul DENT ESTET va analiza informațiile furnizate de pacient pentru a gestiona stările de anxietate ale acestuia, dar și pentru a-l ajuta să depășească teama de durere în timpul intervenției medicului stomatolog.

Fiecare plan de tratament se bazează pe personalitatea și informațiile furnizate de pacient, pentru experiențe cât mai plăcute în cabinetul medicului stomatolog.

Cine este psihologul Bianca Radu

Bianca Radu este psiholog în cadrul clinicilor DENT ESTET și DENT ESTET 4 KIDS, profesor psihopedagog, psihoterapeut, membru al Colegiului Psihologilor din România și membru al Asociației Române de Hipnoză și Terapie Ericksoniană.

Bianca Radu 4 scaled
Bianca Radu, psiholog

În perioada martie 2014 – 2018, psihologul Bianca Radu a urmat cursurile de formare profesională ”Hipnoza clinica și Terapie Ericksoniana”, organizat de Asociația Română de hipnoză clinică, relaxare și terapie ericksoniană (ARHTE).

Ulterior, în perioada 2019 – 2020, psihologul Bianca Radu s-a specializat la Paris, urmând cursul de formare Hipnoza medicală pentru stomatologie”, organizat de institutul Hypnoteeth, dedicat învățării hipnozei medicale de către profesioniștii din domeniul sănătății mentale și medicinei.

***

Grupul DENT ESTET a fost înființat în anul 1999, iar în prezent este lider de piață în domeniul serviciilor de medicină dentară din România. În cei aproape 22 de ani de existență, echipa s-a extins la un număr de 350 de specialiști, dintre care 120 sunt medici. Recunoscut pentru contribuția la dezvoltarea domeniului stomatologic privat din țara noastră, grupul de clinici DENT ESTET deține prima clinică dentară complet digitalizată din România – DENT ESTET Primăverii – și cel mai mare centru Planmeca Digital Academy.

Printre inovațiile majore aduse pe piața din România se numără DENT ESTET 4 KIDS (2008) și DENT ESTET 4 TEENS (2012), primele clinici stomatologice din România și din Estul Europei dedicate exclusiv copiilor și adolescenților și, nu în ultimul rând, Asociația Dental Office Managers (ADOM), sub umbrela căreia se desfășoară cursurile primei școli de manageri dedicați clinicilor de medicină dentară.

Din anul 2016, DENT ESTET face parte din grupul MedLife, cel mai mare operator privat de servicii medicale din țara noastră.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

6 mai: Tradiții în a doua zi de Paște 2024, la Presaca Ampoiului. ”Pomana copiilor”, spectacol folcloric. Program

Publicat

Tradiții în a doua zi de Paște 2024 sunt păstrate la Presaca Ampoiului, din comuna Meteș. Luni, 6 mai, se organizează ”pomana copiilor” și spectacol folcloric. Comunitatea se adună pentru a sărbători Paștele potrivit obiceiurilor locale.

Un obicei păstrat din generații la Presaca Ampoiului este ”pomana copiilor”. Acesta se organizează după slujba de la biserica din sat.

Ritualul începe în Duminica Floriilor, când gosopdinele satului duc făina la ”prescurariță”, adică femeia din sat care coace prescurile pentru biserică.

După slujba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ: LUNEA ALBĂ, ziua în care se deschid Porțile Raiului. Tradiții și obiceiuri din a doua zi de Paște

Publicat

Săptămâna Luminată: Lunea Albă, ziua în care se deschid Porțile Raiului. Săptămâna Luminată începe după ziua de Paște și Învierea Domnului și se termină cu Duminica Tomii. Fiecare dintre aceste zile are semnificații aparte pentru credincioși.

Pentru creştinii ortodocşi, Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare, care se termină după cincizeci de zile de la Paşti la Pogorârea Sfântului Duh (Rusaliile).

În tot acest timp, creştini ar trebui să se salute cu urarea ”Hristos a Înviat !” şi de la Înălţare, ”Hristos…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Zile libere 2024. Când este următoarea minivacanță, după Paște

Publicat

Zilele libere de Paște se încheie marți, 7 mai, pentru salariați și miercuri, 8 mai pentru elevi. În luna mai, elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor avea testări de evaluare națională, arată Alba24.ro.


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Duel feroviar la Cluj, tranșat de jucătorii lui Dan Petrescu. CFR – Rapid: 3-2

Publicat

CFR Cluj a învins, duminică seara, pe Rapid București, într-un meci disputat pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, partidă din play-off-ul Superligii de fotbal.

Scorul a fost deschis de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe