Connect with us

Alba

Deputatul de Alba Florin Roman spune că PNL va prelua interimatul președinției Camerei Deputaților, după demisia lui Orban

Publicat


Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, deputatul de Alba Florin Roman, a afirmat marți că PNL va prelua interimatul la şefia Camerei Deputaţilor, după demisia lui Ludovic Orban, existând, în opinia sa, un precedent în 2017, când, după demisia lui Valeriu Zgonea, PSD l-a impus interimar pe Florin Iordache.

”În cazul în care demisia anunţată de preşedintele Camerei Deputaţilor produce efecte începând de mâine, ne aflăm în situaţia din 2017 când domnul Zgonea şi-a înaintat demisia şi practic, a fost stabilit un preşedinte interimar al Camerei, din partea grupului parlamentar care l-a susţinut, în speţă domnul Iordache, care a asigurat interimatul până la alegerea noului preşedinte”, a spus Roman.

El a explicat că în acea speţă din 2017, Marian Neacşu l-a propus interimar pe Florin Iordache, din partea grupului PSD.

Întrebat ce se întâmplă dacă PNL nu reuşeşte să strângă miercuri o majoritate în Biroul Permanent al Camerei pentru postul de preşedinte interimar, Florin Roman a spus că este convins că se va ajunge la votarea unui interimar, pentru că este vorba despre o perioadă de câteva zile până la votul din plen.

Roman a mai spus că decizia finală privind propunerea cu care va veni…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Înscrieri grădiniță sau creșă în 2024. Calendar oficial cu perioada pentru depunerea cererilor. Ce trebuie să știe părinții

Publicat

Înscrieri grădiniță sau creșă în 2024. Calendar cu perioada pentru depunerea cererilor a fost publicat în Monitorul Oficial. Sunt schimbări față de datele prezentate de Ministerul Educației în etapa de consultare publică.

Potrivit calendarului oficial, cererile pentru înscrierea la creșă sau grădiniță, pentru prima oară, se depun în perioada:

  • 27 mai – 14 iunie

Reînscrierile copiilor care au mai frecventat grădinița…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Amenzi majorate și de 7 ori pentru șoferii fără RCA la mașină. Cât se poate deconta direct pentru reparații în regie proprie

Publicat

Amenzile pentru șoferii care nu au RCA la mașină vor fi majorate. Noile sume sunt chiar de 7 ori mai mari. Prevederile sunt într-un proiect adoptat luni de Senat.

De asemenea, despăgubirile vor putea fi achitate pentru reparaţia vehiculului avariat, la solicitarea persoanei prejudiciate, prin decontare directă. Condiţia este ca valoarea totală să nu depăşească echivalentul în lei a 400 de euro.

Proiectul a fost adoptat de Senat,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Profesorii cercetați penal nu vor mai putea desfășura activități cu elevii. Modificare de lege propusă de Ministerul Educației

Publicat

Profesorii cercetați penal nu vor mai putea desfășura activități cu elevii, dar își vor primi salariul. Ministerul Educației a publicat modificări prin ordonanță de urgență la legea învățământului.

Potrivit actului normativ, cadrele didactice cercetate penal pentru fapte care constituie infracţiuni incompatibile cu funcţia didactică nu vor desfăşura activităţi cu elevii pe perioada cercetării penale.

„În cazul în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Bază de date pentru monitorizarea dealerilor de droguri. Când se înființează registrul național. Legea a fost promulgată

Publicat

Legea prin care devine operațional Registrul traficanților de droguri a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Poliţia va avea posibilitatea să cunoască, supravegheze şi identifice operativ persoanele care au comis astfel de infracţiuni, susține ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind

  • Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe