Connect with us

Alba

Dieta locuitorilor din Apulum, reconstituită cu ajutorul unui obiect banal. Mojar de 2.000 de ani, expus la Muzeul din Alba Iulia

Published

on



Dieta locuitorilor anticului oraș Apulum va putea fi reconstituită de cercetători datorită unui obiect aparent banal, descoperit în cadrul unuia dintre cele mai mari situri din Alba Iulia.

Este vorba despre un mojar din marmură descoperit în bucătăria unei case romane din vechiul Apulum, în cursul cercetării arheologice preventive de pe șantierul ALTIP, unde se construiește un hotel.

„La intersecția dintre artă și gastronomie antică, vă invităm să descoperiți alchimia gusturilor într-un obiect…

Citește mai mult pe Alba24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Femeie din Alba, ridicată de acasă de un fals polițist la DIICOT. Cumul de infracțiuni grave pentru doi bărbați din județ

Published

on

Femeie din Alba, ridicată de acasă de un fals polițist la DIICOT. Doi bărbați din Alba au fost trimiși în judecată după ce au săvârșit mai multe infracțiuni grave. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cei doi sunt cercetați pentru lipsire de libertate, uzurparea calității oficiale, conducerea unui vehicul fără permis și conducerea unui vehicul neînmatriculat. 

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus, la data de 27…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Șoferul camionului implicat în accidentul mortal de pe bulevardul Republicii din Alba Iulia, cercetat sub control judiciar

Published

on

Șoferul camionului implicat în accidentul mortal de pe bulevardul Republicii din Alba Iulia este cercetat pentru ucidere din culpă, sub control judiciar. Inițial, acesta fusese reținut. Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dat detalii despre acest caz.

Potrivit instituției, în 26 septembrie, ”față de numitul V.P. s-a dispus luarea măsurii preventive a reținerii”, iar în 27 septembrie ” s-a dispus față de aceeași persoană, prin ordonanțele procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Parlamentul numește noi membri ai ASF, BNR și CNA în cadrul unei ședințe comune

Published

on

Parlamentarii se reunesc marți în cadrul unei ședințe comune ale celor două Camere pentru a vota numirile unor noi membri ai Consiliului de Administrație a Băncii Naționale a României și în structurile de conducere ale Autorității de Supraveghere Financiară și Consiliului Național al Audiovizualului.

Parlamentul numeşte marţi noi membri în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale şi în conducerile Autorităţii de Supravegere Financiară şi Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Cu acest…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Bursa locurilor de muncă la Alba Iulia, în 11 octombrie. Oportunități de angajare pentru absolvenți și alte categorii de persoane

Published

on

La Alba Iulia va fi organizată, în 11 octombrie, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Aceștia pot cunoaște oferta angajatorilor și pot verifica oportunitățile de încadrare în activitate. De asemenea, firmele au ocazia să recruteze forță de muncă.

Evenimentul este organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba, în colaborare cu Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră al Universităţii „1 Decembrie 1918”.

Acesta se desfășoară în 11 octombrie,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement