Connect with us

Alba

Diferentele dintre varianta Omnicron și Delta: Ce simptome au apărut, care au dispărut și cum se manifestă virusul

Publicat



Varianta Omnicron pare să fie diferită, în ceea ce privește varianta Delta, sau prima variantă de COVID-19. Față de precedentele valuri de infectări, din primele date analizate de cercetători, infecțiile cu Omnicron afectează mai mult căile respiratorii superioare, mai exact undeva în zona capului, a explicat doctorul Beatrice Mahler, sâmbătă seara la Digi24.ro. 

Mai mult de atat, medicul a explicat că simptomele se resimt mai greu la cei care sunt vaccinați, sau au trecut prin boală, adică cei care au deja un nivel de anticorpi.

Potrivit acestea, simptomele se resimt după câteva zile și că acestea sunt mai blânde la persoanele care sunt protejate, fie prin vaccin fie au trecut prin infecție.

„Această simptomatologie, la persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală, adică cele care au un nivel de protecție prin anticorpi, se remite după câteva zile. Simptomatologia aceasta nu este atât de alarmantă pentru persoanele protejate”, a adăugat medicul, la digi24.ro.

Noua variantă pare să nu mai recunoască țesutul pulmonar

Primele teste arată că mutațiile pe care virusul le-a suferit nu mai au capacitatea de a recunoaște țesutul pulmonar și automat nu ar mai ataca plămânii ci s-ar menține la…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Înscrieri la școlile de poliție, până în 14 mai. IPJ Alba a prezentat elevilor din Alba detalii despre cariera de polițist

Publicat

Înscrieri la școlile de poliție. Cei interesați de o carieră de agent de poliție mai pot depune cereri până marți, 14 mai. Sunt disponibile 1880 de locuri la cele trei școli postliceale.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba sportivă va fi în perioada 25-21 mai, iar proba scrisă este programată în 15 iunie. Examinarea medicală va fi în 19 iunie-21 iulie, în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Supraveghere cu brățări electronice pentru persoane în arest la domiciliu sau sub control judiciar. Când va aplica MAI noua măsură

Publicat

Supraveghere cu brățări electronice pentru persoane în arest la domiciliu sau sub control judiciar. Ministerul Afacerilor Interne intenționează să devanseze termenul de aplicare a sistemului. 

Ministerul Afacerilor Interne a organizat, luni, o dezbatere publică pe marginea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a Legii nr. 146/2021 privind monitorizarea electronică. Prin aceasta se doreşte introducerea acesteia, în sistem pilot, şi în cazul executării măsurii controlului judiciar, a controlului judiciar pe cauţiune şi a arestului la domiciliu.

Data de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VREMEA până în 26 mai. Se încălzește, însă vor fi mai multe ploi. Prognoza meteo în regiuni din țară, pe două săptămâni

Publicat

VREMEA până în 26 mai. Se încălzește în perioada următoare, însă sunt anunțate ploi aproape în fiecare zi. Vor fi și variații de temperatură, la începutul săptămânii viitoare temperaturile fiind ușor mai scăzute. Apoi regimul termic se stabilizează la medii de 22-25 de grade.

Sunt anunțate ploi pe arii extinse după 16 mai.

VREMEA în ALBA, în săptămâna 13-19 mai. Se încălzește treptat, câteva ploi. Prognoza meteo pe zile, în localități din județ

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza de vreme pentru următoarele două…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

InfoTrafic: Transporturi agabaritice cu traseu prin județul Alba. Camioane de mare tonaj însoțite de echipaje de poliție rutieră

Publicat

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că luni, 13 mai, se vor deplasa 11 transporturi agabaritice, pe mai multe rute.

Unele dintre acestea au traseu și prin județul Alba.

de la ora 18.00: 5 transporturi agabaritice, formate din câte un camion cu lungimile între 47 și 49 metri și mase cuprinse între 92,23 și 103,92 tone:

  • pe traseul: Cristian, județul Sibiu – DN 1 – DN 7H – A 1 – DN 7 – Vladimirescu, județul Arad

de la ora 20.00:

1 transport agabaritic cu lungimea de 33 metri și masa de 103 tone:

  • pe traseul:…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe