Connect with us

Eveniment

Dificultăți la vaccinarea persoanelor cu handicap din centrele rezidențiale din Sibiu

Published

on



Aproape o sută de persoane cu handicap din centrele rezidenţiale, care nu au un tutore şi nu pot să îşi dea consimţământul pentru vaccinare, nu se ştie sigur, deocamdată, dacă vor fi vaccinate împotriva COVID-19, nefiind clarificat exact cine răspunde de administrarea vaccinului pentru aceşti adulţi, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu, Laura Camelia Vîlsan.

„Colegii mei au primit de la DSP un formular de acord pentru consimţământul beneficiarului. Problema este alta, sunt foarte mulţi beneficiari care pot să îşi dea acordul asumat, ştiu ce înseamnă. Dar pe mine mă interesează speţa celor care nu pot să îşi dea consimţământul, nu pentru că sunt puşi sub interdicţie, pentru că în acest caz merg la tutore, cum sunt cei de la Râu Vadului, tutorele este pentru majoritatea, primarul, care poate să îşi dea acordul să-i pot vaccina, dar sunt şi alţii care nu sunt puşi sub interdicţie legală, dar nu aud, nu văd, nu vorbesc şi nici nu pot din cauza problemelor psihice grave, foarte grave, să îşi dea un consimţământ. E problemă cu cine îşi alocă obligaţia sau dreptul să decidă în numele beneficiarului. Aici avem o dilemă etică, morală şi legală. (…) Medicul spune, da, poate fi vaccinat, dar omul nu îşi poate da acceptul”, explică Laura Vîlsan.

Directorul DGASPC Sibiu a sesizat această problemă ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Deja a început vaccinarea persoanelor adulte din centrele DGASPC Sibiu, împotriva COVID-19. Până în prezent au fost vaccinaţi 54 de beneficiari din centre din Mediaş şi Dumbrăveni, iar luni sunt programaţi la vaccinare toţi beneficiarii din centrul din Tălmaciu, ceea ce înseamnă 50 de persoane.

Sursa: Agerpres

sursa: Ora de Sibiu


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Ce pune românul pe masa de CRĂCIUN

Published

on

Masa din prima zi de Crăciun adună în jurul ei și a bucatelor, familiile care profită de sărbătoare pentru a se reuni. Ce pune românul pe masa de Crăciun?

Pe lângă cunoscutele sarmale, friptură de porc și…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Crăciunul: Cum s-a stabilit data de 25 decembrie, care este originea lui Moș Crăciun și tradiția colindatului

Published

on

Crăciunul este una dintre cele mai iubite și așteptate sărbători ale anului. Celebrată pe 25 decembrie, această zi marchează nașterea lui Iisus Hristos. Printre cele mai cunoscute tradiții de Crăciun se numără împodobirea bradului, colindele și vizita lui Moș Crăciun. 

Sărbătoarea Crăciunului reprezintă un moment de bucurie în familii, sărbătoare în care sentimentele precum iubirea, recunoștința și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

FOTO. ACCIDENT la Fundătura, în Cluj. Trei femei și un minor au primit ÎNGRIJIRI medicale

Published

on

Un accident rutier a avut loc, miercuri, la Fundătura, în jud. Cluj. Trei femei și un minor au primit îngrijiri medicale.

„La fața locului a fost trimis însă un echipaj SMURD, pentru a evalua medical un minor de…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Lista punctelor de frontieră care se închid de la 1 ianuarie 2025, la granițele cu Ungaria și Bulgaria

Published

on

Lista punctelor de frontieră care se închid de la 1 ianuarie, după intrarea în Schengen cuprinde peste 30 de nume, arată un proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Interne.

Astfel, potrivit MAI, începând cu data de 1 ianuarie 2025 se închid definitiv următoarele puncte de trecere a frontierei de stat a României:

I. La frontiera româno-ungară:

1. Petea, judeţul Satu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading