Connect with us

Alba

Digitalizarea pașapoartelor și a cărților de identitate. Comisia Europeană propune o aplicație de mobil pentru stocarea datelor

Published

on



Comisia Europeană propune o aplicație pentru digitalizarea paşapoartelor şi a cărţilor de identitate. Cu ajutorul „EU Digital Travel”, autoritățile vor să facă mai uşoare şi mai rapide controalele la frontierele externe. 

Potrivit Comisiei, atât cetățenii UE, cât și cei din afara UE fac obiectul unor verificări sistematice în persoană atunci când trec frontierele externe ale Uniunii. Numai în 2023 s-au înregistrat aproape 600 de milioane de treceri.

Ce presupune digitalizarea pașapoartelor și a…

Citește mai mult pe Alba24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Restricții de circulație pe A1 Sebeș-Sibiu și pe alte segmente de autostradă din țară. Unde se fac lucrări

Published

on

CNAIR anunță restricții de circulație pe A1 Sebeș-Sibiu și pe alte segmente de autostradă din țară. Se fac lucrări de reparații în mai multe zone. Șoferii sunt atenționați să circule cu prudență.

Restricții de circulație, 9 octombrie

  • Ieșire Alba A10 – DN1 la Nodul Sebeș – circulație închisă până la ora 19.00 pe breteaua 5, județul Alba. Circulația, deviată spre A1 cu ieșire la Sebeș. Reparații în perioada de garanție
  • A1 Sibiu – km 253-254, până la ora 19.00 – lucrări de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Când începe Black Friday 2024. Ziua cu cele mai mari reduceri din an, anunțată de marile magazine

Published

on

Când începe Black Friday 2024. Data oficială pentru Black Friday 2024 a fost anunțată: 8 noiembrie va fi ziua în care comercianții din România vor lansa cele mai mari reduceri din acest an. În unele magazine, perioada reducerilor se va întinde pe toată luna noiembrie. 

Black Friday reprezintă unul dintre cele mai aşteptate momente ale toamnei, indiferent că vorbim despre români care caută să-şi cumpere electrocasnice şi gadgeturi noi ori despre români care vor să-şi înnoiască garderoba.

Tradiția,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Salariul minim brut crește la 4.100 de lei, de la 1 ianuarie 2025. Legea intră la aprobare în Camera Deputaților

Published

on

Proiectul prin care salariul minim brut pe economie se majorează de la 1 ianuarie 2025 a trecut luni de Senat. Urmează să intre la aprobare în Camera Deputaților. Legea transpune în legislația națională Directiva (UE) 2022/2041.

Salariul minim brut a fost majorat din 1 iulie de la 3.300 de lei la 3.700 de lei. De la 1 ianuarie 2025, acesta ar urma să crească la cel puțin 4.100 de lei, potrivit stirileprotv.ro.

În ceea ce privește salariul minim net, majorarea ar trebui să fie de la 2.363 de lei cât este în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

FOTO: INCENDIU în satul Ighiel din comuna Ighiu. Focul a cuprins o anexă gospodărească

Published

on

Un incendiu a izbucnit miercuri dimineața în satul Ighiel din comuna Ighiu. Focul a cuprins o anexă gospodărească. 

Potrivit ISU Alba, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia, în cooperare cu SVSU Ighiu au fost solicitați să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Ighiel, comuna Ighiu.

La sosirea forțelor de intervenție la locul producerii incendiului acesta se manifesta cu ardere generalizată, la o anexă gospodarească, pe aproximativ 50 mp.

Alba24.ro

Continue Reading