Connect with us

Eveniment

DIICOT: Patru membri ai unei grupări specializate în trafic de droguri, arestaţi preventiv

Published

on



Patru membri ai unei grupări specializate în trafic de droguri au fost arestaţi preventiv, iar un alt suspect a fost plasat în arest la domiciliu, a anunţat, duminică, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Cei cinci sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de risc şi de mare risc şi trafic de droguri de risc şi de mare risc.

„La data de 19.03.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au efectuat o operaţiune de amploare, în vederea destructurării unei importante reţele de traficanţi ce importau şi distribuiau droguri de risc şi mare risc, preponderent pe raza municipiului Bucureşti. În acest sens, a fost efectuată o acţiune de prindere în flagrant, pe raza sectorul 6, a unui număr de trei inculpaţi, în timp ce transportau un colet în care se aflau aproximativ 9,5 kilograme de canabis. De asemenea, asupra acestora a mai fost descoperită şi cantitatea de aproximativ 10 grame de cocaină”, se arată într-un comunicat al DIICOT transmis AGERPRES.

În paralel, anchetatorii au efectuat o altă acţiune de prindere în flagrant în sectorul 4, fiind vizată o femeie care transporta aproximativ 3 grame de cocaină destinată comercializării.

Ulterior au fost efectuate şase percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, în urma cărora au fost ridicate alte 8 kilograme de cannabis, 1,4 kilograme de amfetamină, 1 kilogram de ketamină, 200 de grame de cocaină, 200 de grame de ciuperci halucinogene, sumele de 200.000 de euro, 100.000 de lei şi 100 de dolari americani, un dispozitiv electric de vidat, precum şi alte materiale şi recipiente folosite la ambalarea, porţionarea şi transportul drogurilor.

Procurorii DIICOT au reţinut cinci persoane, iar Tribunalul Bucureşti a dispus, sâmbătă, arestarea preventivă a patru inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile, altul fiind plasat în arest la domiciliu.

„Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intevenţie a Jandarmeriei. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT”, se menţionează în comunicat. AGERPRES/(AS – editor: George Onea, editor online: Simona Aruştei)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

George Simion a întrerupt evenimentul de prezentare a candidaților AUR pentru Parlament. A mers cu ajutoare la Galați

Published

on

Președintele AUR, George Simion, și-a întrerupt brusc discursul pe care îl susținea în cadrul evenimentului de prezentare a candidaților AUR pentru Parlamentul României.

Liderul AUR le-a spus celor peste 6.000 de…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

VIDEO FOTO. „U” Cluj – CSU Craiova, 1-1. Clujenii, INVINCIBILI în continuare

Published

on

Duminică seara pe Cluj Arena, liderul Superligii, Universitatea Cluj, a jucat cu CSU Craiova un meci din etapa a 10-a. Oltenii erau pe locul 5 cu 15 puncte, la 6 puncte de „U”. Partida, cu două reprize diferite ca…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

Merele românești s-au copt prea repede în acest an. Mâncăm la iarnă mere din import, din Italia, Polonia, Grecia

Published

on

Merele s-au copt prea repede, în august în loc de octombrie, iar multe din ele vor merge la procesare în fabrici de sucuri sau gemuri. La raft, vom avea în sezonul rece mere din Italia, Polonia şi Grecia, arată Mediafax.


Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Când începe Postul Crăciunului 2024: de ce durează șase săptămâni. Semnificații religioase, zile cu dezlegare la pește

Published

on

Când începe Postul Crăciunului 2024. Creștinii se pregătesc pentru una dintre cele mai importante perioade de post din an. Va dura șase săptămâni, până în 25 decembrie, când este sărbătorită Nașterea Domnului.

Prin lungimea sau durata lui de 40 de zile, acest post aduce aminte şi de postul lui Moise de pe Muntele Sinai. Atunci, acesta aştepta să primească cuvintele lui Dumnezeu scrise pe lespezile de piatră ale Tablelor Legii.

Aşa şi creştinii, postind 40 de zile, îşi curăţesc sufletele şi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement