Connect with us

Cluj

Dîncu, soluție pentru aeroporturile regionale europene: Să poată deveni un important obiectiv militar

Published

on



Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, pledează pentru o soluție la nivel european din perspectiva securității naționale în contextul războiului din Ucraina, care prevede un sistem dual prin care aeroporturile regionale europene să poată deveni obiective militare.

Dîncu a declarat joi la Cluj-Napoca la o conferință pe teme de aviație la Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” că este foarte bucuros că România și Clujul devin centrul aviației europene prin acest eveniment.

”Cred că una din temele, cea a aeroporturilor regionale, este foarte importantă, iar alta este, dintr-o perspectivă viitoare, cea a mobilității militare.

Atât pandemia de COVID cât și războiul din Ucraina  ne arată importanța aeroporturile regionale, care sunt generatoare de creștere economică, de dezvoltare.

Din păcate, există o tendință a CE și a puterilor naționale de a nu da destulă importanță dezvoltării aeroporturilor regionale. Acestea trebuie susținute și considerate elemente cheie ale mobilității.

Din păcate nu am reușit să legăm aceste aeroporturi regionale cu transport intermodal, un lucru foarte important”, a spus Dîncu.

dincu 2

Acesta crede că drama apărută prin invazia Rusiei în Ucraina, ne arată o opțiune pentru a finanța afacerile din domeniul aeroporturilor regionale.

”Ne-am dat seama cât de importantă este mobilitatea militară, care va fi asociată în viitor cu dezvoltatea  aeroporturilor regionale.

Sunt sigur că statele și CE vor găsi soluții pentru a lega împreună aceste tipuri de business-uri, ceea ce înseamnă nevoia noastră de a acoperi, din perspectiva securității naționale, teritoriul Europei, și a avea și o infrastructură cu dublu rol, adică orice aeroport…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Romania24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Ordine de chemare pentru clarificarea situației militare, împărțite clujenilor de către Poliție. Mulți au 50 de ani

Published

on

Poliția Cluj a început de câteva zile să împartă ordine de chemare pentru clarificarea situației militare a unor clujeni, mulți reclamând faptul că au în jur de 50 de ani și nu înțeleg de ce are nevoie Armata de astfel…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

LIVE VIDEO. Emil Boc a dat cep unui butoi cu bere la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane în Piața Unirii

Published

on

Primarul Emil Boc a dat, vineri, cep unui butoi cu bere nemțească la Festivalul de Toamnă a Economiei Germane care se desfășoară în Piața Unirii. 

Pe lângă degustări de bere și mâncare nemțească,…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

VIDEO. Primarul Emil Boc, avertisment dur: Nu începeți lucrări fără autorizație, că se sfârșește cu demolare!

Published

on

Primarul Emil Boc a avertizat asupra construcțiilor fără autorizație începute în Cluj-Napoca. Chiar dacă procesele în instanță durează, „se ajunge la demolare”, a afirmat edilul.

Primarul municipiului…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

Mașină răsturnată pe câmp la Izvoru Crișului. O femeie a fost rănită. Doi militari ISU aflați în zonă au acordat primul ajutor

Published

on

Un accident de circulație a avut loc în urmă cu puțin timp în Izvoru Crișului.

O mașină s-a răsturnat pe câmp, iar doi militari ai ISU Cluj, care se întorceau de la Huedin au sărit în ajutorul victimelor…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading
Advertisement