Covasna
Distribuţia cardurilor de energie a început în Alba și alte șase județe. Câți beneficiari le primesc. Anunțul ministrului Boloș

Distribuţia cardurilor de energie a început, miercuri, în şapte judeţe din ţară, respectiv Alba, Argeş, Teleorman, Bacău, Bihor, Ilfov şi Capitala, a anunţat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.
În total, miercuri vor fi distribuite 362.000 de carduri de energie, iar joi vor pleca alte 132.000 de carduri în cinci judeţe (Brăila, Covasna, Giurgiu, Vâlcea şi Botoşani.
„Este prima zi în care distribuim aceste carduri de energie. Ne respectăm promisiunea pe care am avut-o faţă de beneficiarii noştri.
Sunt şapte judeţe în care începe de astăzi…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Citește mai mult pe Romania24
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Traficul rutier este blocat, joi la amiază, pe DN 11, în județul Covasna, după un accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule.
Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe DN 11 Brașov-Târgu Secuiesc, în apropierea localității Chichiș, județul Covasna, s-a produs un accident.
În eveniment au fost implicate trei autovehicule, soldat doar cu pagube materiale.
Traficul rutier este oprit, pentru aproximativ 30 de minute, pe ambele sensuri de deplasare pentru a permite efectuarea cercetării la fața locului.

Trei județe din ardeal se află, miercuri dimineață, sub o avdertizare meteo cod galben de ceață densă. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, miercuri, 22 martie, până la ora 10.00, ceaţa va determina scăderea vizibilităţii sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.
Sunr vizate localități din județele Covasna, Brașov și Mureș.
Zone vizate:
Judeţul Covasna – zona depresionară şi localităţile: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Baraolt, Zagon, Zăbala, Ozun, Sânzieni, Ghelinţa, Brăduţ, Băţani, Cernat, Breţcu, Turia, Ojdula, Catalina, Boroşneu Mare, Bodoc, Ghidfalău, Belin, Dobârlău, Reci, Lemnia, Valea Crişului, Vârghiş, Ilieni, Poian, Aita Mare, Chichiş, Brateş, Mereni, Malnaş, Moacşa, Arcuş, Valea Mare, Estelnic, Dalnic, Întorsura Buzăului, Sita Buzăului şi Barcani);Județul Braşov – localitățile: Făgăraş, Şinca, Mândra, Voila, Şercaia, Viştea, Ucea, Părău şi Beclean;Județul Mureş – localitățile: Târgu Mureş, Luduş, Iernut, Ungheni, Sâncraiu de Mureş, Pănet, Cristeşti, Crăciuneşti, Sânpaul, Cheţani, Gheorghe Doja, Ogra, Cuci, Bogata, Livezeni şi Corunca.
Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.
Covasna
Acţiune inedită de donare de sânge în Stațiunea Covasna. Donatorii beneficiază de bonusuri suplimentare

Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe şi Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Benedek Geza” din staţiunea Covasna vor organiza miercuri, 22 martie, de Ziua Mondială a Apei, o colectă de sânge, au anunţat autorităţile locale.
Acţiunea va avea loc începând cu ora 8,00, în incinta sălii de sport a Spitalului orăşenesc Covasna, iar donatorii vor beneficia atât de o zi liberă de la locul de muncă, un set de analize gratuite şi un tichet pentru alimente.
De asemenea, donatorii vor avea acces gratuit la evenimentele culturale şi la bazele sportive şi de agrement aflate în subordinea Consiliului Local.
Acțiunea de donare marchează Ziua mondială a apei
„Ziua mondială a apei este marcată în fiecare an la data de 22 martie. Este o zi în care este sărbătorită apa şi în care se atrage atenţia la nivel mondial asupra populaţiei care suferă de lipsa apei, dar şi asupra poluării apelor. Marcarea acestei zile are ca scop conştientizarea măsurilor de protejare a apelor, atât cantitativ, cât şi calitativ, apa fiind o resursă naturală crucială pentru viaţă şi sănătate (…)
Mesajul campaniei din acest an este ‘Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume! Fiecare picătură contează!’, motivându-ne, astfel, pe fiecare dintre noi pentru luarea măsurilor necesare în această privinţă. Apa şi sângele sunt două lichide esenţiale vitale pentru existenţa fiinţei umane: apa ‘lichidul vital’ întreţine viaţa, iar sângele ‘râul vieţii’ (cu una dintre componentele principale apa) o susţine (…) O donare de sânge poate salva trei vieţi!”, se arată într-un anunţ al Primăriei Covasna, postat pe pagina de Facebook.
La acţiunea de donare sunt aşteptaţi atât localnici şi locuitori ai comunelor învecinate staţiunii Covasna, cât şi turişti veniţi la odihnă şi tratament.
„A fost gândit ca un program de durată, iar recoltarea de sânge se va face din trei în trei luni dacă vor exista minimum 20 de donatori”, a declarat dr. Nicolae Enea, unul dintre iniţiatorii campaniei.
Cei care doresc să participe se pot înscrie până în data de 21 martie a.c, ora 11 la Direcţia de Asistenţă Socială Covasna, în incinta Casei orăşeneşti de cultură sau pe email la adresa szende93@yahoo.co.
Consiliul Local Covasna a introdus anul trecut o serie de facilităţi pentru a stimula donarea de sânge, cum ar fi acces gratuit timp de o lună la bazele sportive şi de agrement aflate în subordinea autorităţilor locale, precum şi gratuitate la evenimentele culturale organizate de Casa orăşenească de cultură şi ong partenere timp de trei luni de la data donării.
Agerpres
Covasna
FOTO: Laborator de cultivare şi prelucrare de droguri de mare risc, descoperit în Covasna. Ce ai descoperit procurorii DIICOT

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna şi procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Covasna, au descoperit, în urma unei percheziţii, un laborator de cultivare şi prelucrare de droguri de mare risc.
Un bărbat de 44 de ani a fost reținut de polițiști.
Ce au descoperit polițiștii în urma perchezițiilor
„În urma percheziţiei, poliţiştii şi procurorii au descoperit şi ridicat aproximativ 5.000 de grame de fragmente vegetale uscate de ciuperci, conţinând substanţe cu efect halucinogen.
De asemenea, au fost găsite mai multe bucăţi de timbre şi zahăr cubic, imprimate cu LSD, aproximativ 5 grame de DMT, 591 de capsule cu ciuperci mărunţite, aproximativ 80 de kilograme de pământ însămânţat cu ciuperci în diverse stadii de creştere, zece comprimate, două cântare, precum şi kit-uri şi aparatură specifică pentru cultivarea, creşterea şi deshidratarea ciupercilor cu efect halucinogen”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).
Un bărbat, de 44 de ani, a fost condus la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Covasna, pentru audieri, fiind reţinut pentru 24 de ore.
Bărbatul cercetat a fost prezentat instanţei, vineri, faţă de acesta fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
Agerpres