Connect with us

Eveniment

DNA: O grefieră de la Tribunalul Bihor a falsificat acte pentru înmatricularea a 34 de autoturisme fără plata taxei de poluare

Publicat


Claudia Anca Veer, la data faptelor grefier în cadrul Tribunalului Bihor, a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzată de fals material, distrugere de înscrisuri şi abuz în servicu, după ce ar fi falsificat trei cereri de chemare în judecată, prin care se solicita înmatricularea a 34 de autoturisme fără plata taxei de poluare.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, luni, AGERPRES, procurorii anticorupţie din Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Claudiei Anca Veer pentru fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, sustragere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada 2012 – 2013, pe rolul Tribunalului Bihor se aflau foarte multe cereri de chemare în judecată ale unor persoane care solicitau înmatricularea autoturismelor fără plata taxei de poluare, instituită de OUG 50/2008.

În acest context, spun anchetatorii, Claudia Anca Veer, în calitatea menţionată, ar fi falsificat trei cereri de chemare în judecată, prin care se solicita înmatricularea a 34 de autoturisme.

„Ulterior, cererile respective, falsificate prin contrafacerea totală a conţinutului, ar fi fost depuse la dosarele deja aflate pe rolul instanţei de judecată, creându-se astfel aparenţa că acestea reprezentau cererile iniţiale de chemare în judecată. Aceste demersuri nelegale ar fi avut ca scop şi finalitate devansarea termenelor de judecată stabilite iniţial şi implicit soluţionarea cererilor respective într-un timp foarte scurt. Hotărârile judecătoreşti, după intrarea în posesia proprietarilor, deveneau obligatorii pentru Instituţia Prefectului Judeţului Bihor – Serviciul Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Autovehicule Bihor, care era obligată să înmatriculeze autovehiculele respective fără plata taxei de mediu”, precizează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bihor cu propunere de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză. AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Elevii intră în vacanța de primăvară 2024. Câte zile libere vor avea de 1 Mai și Paște. Calendar an școlar și examene

Publicat

 

Elevii intră în vacanța de primăvară 2024, vineri, 26 aprilie, după terminarea cursurilor. Vor avea o săptămână și jumătate de vacanță, apoi se întorc la școală. Perioada include zilele libere de 1 Mai și Paște 2024.

<!– /1011785/Alba24.ro/Articol/728x90_DA_PA_1

 

Vacanța de primăvară/Paște 2024 esteîn perioada 27 aprilie – 7 mai. Ultimul modul de cursuri este din 8 mai. Vor mai fi șase săptămâni de școală.

În anul școlar 2023-2024, cursurile se vor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Mașină ARSĂ în totalitate la Cluj. A luat FOC pe centura Vâlcele Apahida

Publicat

O mașină a ars ca o torță pe centura Vâlcele Apahida. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă au fost deteriorate și două panouri fonice de pe marginea drumului.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Fost deținut al Penitenciarului Aiud, trimis în judecată. A distrus de două ori vasul de WC și ușa de la baie

Publicat

Un fost deținut al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud a fost trimis în judecată pentru distrugere. În data de 19 aprilie 2024, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Val de premii ale elevilor clujeni la Olimpiada Națională de Coregrafie de la Cluj-Napoca

Publicat

Cei mai buni elevi care studiază discipline coregrafice în învățământul preuniversitar din România, au participat la Cluj-Napoca, în perioada 22 -25 aprilie, la Olimpiada Națională de Coregrafie.

La această…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe