Connect with us

Alba

Doar jumătate dintre cadrele didactice s-au vaccinat. Ministrul Educației este nemulțumit, dar nu vrea constrângerea lor

Published

on



Ministrul Educației a spus că rata de vaccinare este de peste 50 la sută în rândul cadrelor didactice și a trecut de 44 la sută pe ansamblul personalului din învățământ (personal didactic, personal nedidactic și personal didactic auxiliar).

Sorin Cîmpeanu recunoaște că este nemulțumit de ritmul vaccinărilor în rândul personalului din școli, dar spune, pe de altă parte, că învățământul românesc nu-și permite să renunțe la cadrele didactice ca formă de sancțiune.

În același timp, școala este obligată să asigure predarea online în cazurile întemeiate medical, a arătat ministrul educației, miercuri seara, la Digi24.

„Trebuie să recunosc, de o lună de zile, progresul (în cazul vaccinărilor – n.r.) există, dar este foarte lent, de ordinul a 200-300 de persoane vaccinate pe zi (…), or în luna martie aveam peste 6.000 de persoane vaccinate pe zi”, a menționat ministrul.

Pe de altă parte, soluția ca profesorii nevaccinați să intre doar online nu este fezabilă.

„Atât timp cât în țară avem învățământ simultan, în care în aceeași clasă sunt elevi de clasa a II-a cu elevi de clasa a III-a, cu elevi de clasa a V-a și cu elevi de clasa a VII-a, pentru că avem învățământ simultan și cu patru…

Vezi mai mult pe Alba24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Bărbat din comuna Sâncel, prins fără permis, la volanul unei mașini neînmatriculate. S-a ales cu dosar penal

Published

on

Un bărbat de 42 de ani din comuna Sâncel s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de polițiști în timp ce conducea, fără permis, un autoturism neînmatriculat. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 28 septembrie 2024, în jurul orei 14.20, polițiștii Secției 6 de Poliție Rurală Jidvei, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit, pentru control, un autoturism care era condus de un bărbat de 42 de ani, din comuna Sâncel, județul Alba.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor din Alba. Amenzi de peste 39.000 de lei și 4 permise de conducere reținute

Published

on

În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților desfășurate, au fost efectuate, prin intermediul aplicației eDAC, 725 de verificări de persoane și 501 verificări de autovehicule, pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale.

Au fost constatate 141 de abateri de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben de inundații pe râuri din Alba, până marți noaptea. Cod Roșu în două județe din țară

Published

on

Hidrologii au actualizat duminică avertizările de inundații valabile pe râuri din țară până marți noaptea. În județul Alba, este Cod Portocaliu de inundații pe râul Sebeș, până luni noaptea.

Potrivit INHGA, avertizările vizează bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crișul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Jiu, Olt, Călmăţui, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Siret, Prut și râurile din Dobrogea.

Se vor semnala scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

ACCIDENT rutier pe Calea Moților din Alba Iulia. Impact între două mașini și un autobuz. Două persoane, posibil rănite

Published

on

Un accident rutier s-a produs duminică după-amiaza, în jurul orei 14:00, pe strada Calea Moților din Alba Iulia. Din primele informații, în evenimentul rutier au fost implicate două mașini și un autobuz.

Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice și prim ajutor medical la un accident rutier produs în municipiul Alba Iulia, strada Calea Moților, în zona cartierului Micești.

Din informațiile primite ar fi vorba despre un accident rutier produs între…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement