Connect with us

Alba

Doar unu din doi copii înscrişi în clasa I acum 12 ani ajung să ia Bac-ul. Restul ajung la muncă necalificată. Analiză ZF

Publicat


Doar unu din doi copii înscrişi în clasa I ia Bac-ul. Restul ajung să facă muncă necalificată în țară şi în străinătate.

Doar 45% dintre cei care au intrat în clasa I în urmă cu 12 ani au luat bacul. Însumate pentru o perioadă de cinci ani, datele arată că, din cei peste un milion de elevi care s-au înscris în clasa I în România în perioada 2006-2010, doar 450.000 au ajuns în clasa a XII-a şi au promovat examenul de bacalaureat, potrivit zf.ro.

Doar în 2022 au absolvit bacalaureatul circa 91.000 de elevi, însă în anul şcolar 2009/2010, când ei erau în clasa I, numărul total de elevi înscrişi la clasa I era de peste 200.000 de copii, de peste două ori mai mare.

Potrivit…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Singura sală de spectacole din Alba, special gândită pentru operă, se construiește la Zlatna. Ce spune primarul, Silviu Ponoran

Publicat

În orașul Zlatna se construiește singura sală de spectacol din județ, care va putea găzdui spectacole de operă. 

Mai exact, primarul Silviu Ponoran, construiește o sală de spectacole multifuncțională, care avea avea și o fosă pentru orchestră. 

Fosa pentru orchestră este spațiul dintre scenă și public, aflat sub buza scenei în care orchestra este situată în timpul unui spectacol.

Este vorba despre o sală de spectacole cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Femeie din Sebeș, mama a nouă copii, condamnată: I-a dat o supradoză de Tramadol fetiței sale de 11 luni. Bebelușul a murit

Publicat

O femeie din Sebeș, mamă a nouă copii, a fost condamnată pentru ucidere din culpă, după ce i-a administrat o supradoză de Tramadol, fiicei sale.

Este vorba despre un accident tragic, în care fetița de 11 luni la data faptei, a decedat din cauza unei supradoze cu pastile.

Mama, fetiței, inculpata în caz, nu știe să scrie sau să citească și i-a administrat fără un consult medical, o doză mare de Tramadol.

Tragedia s-a petrecut…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

ELECTRICA: Întreruperi de curent până în 6 octombrie, în localități din județul Alba. Unde sunt programate lucrări

Publicat

electrica

Până în 6 octombrie 2023, în mai multe localități din județul Alba vor fi întreruperi în alimentarea cu energie electrică.

Este vorba despre lucrări programate pentru mentenanța rețelei. Distribuție Energie Electrică România – Transilvania Sud a anunțat locațiile și intervalele orare.

Întreruperile planificate în alimentarea cu energie electrică sunt necesare pentru:

  • realizarea lucrărilor de mentenanță periodică a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Cum arată noua zonă de promenadă, aflată în amenajare, în șanțurile Cetății Alba Carolina

Publicat

Lucrările de amenajare a noii zone de agrement în șanțul exterior de pe latura de Est a Cetății Alba Carolina par să avanseze greu. Proiectul începe să se contureze însă este departe să fie finalizat.

După mai multe termene de finalizare amânate, noua zonă de promenadă nu prea pare să fie aproape de darea în folosință.

Au mai fost montate unele elemente de design, amenajate o parte din bazinele cu apă.

După…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe