Alba
DOCUMENT: Finanțele publice au aprobat repartizarea banilor pentru primăriile din Alba, proveniți din impozitul pe venit
Administrația Județeană a Finanțelor Publice Alba a aprobat miercuri repartizarea pe unități administrativ teritoriale din Alba a cotelor defalcate pe impozitul pe venit estimat a se încasa în anii 2020-2023 și a sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale.
Potrivit unui document al instituției, prezentat de Alba24.ro, din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărui UAT în anul 2020, în sumă de peste 394 de milioane de lei, un procent de 14% merge la Consiliul Județean Alba.
DOCUMENTUL care prezintă situația alocărilor pe fiecare localitate în parte, poate fi consultată în anexa hotărârii, AICI.
Un procent de 63% primesc bugetele locale ale comunelor, orașelor și municipiilor și 14% se alocă într-un cont deschis pe seama AJFP Alba pentru echilibrarea bugetelor locale ale primăriilor din județ.
De asemenea, o sumă de aproape 12 milioane de lei (3%) sunt destinați instituțiilor publice din subordinea administrației publice locale care se ocupă cu organizarea de spectacole și concerte.
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Alba
1 Decembrie 2024 la Alba Iulia. GHID pentru cei care sărbătoresc Ziua Națională. PROGRAM, transport, localuri, obiective turistice
1 Decembrie 2024 la Alba Iulia – Ziua Națională: Alba Iulia sărbătorește alături de toată țara 106 ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918.
Programul oficial cuprinde parada militară, spectacole, concerte, focuri de artificii. Autoritățile au stabilit măsuri organizatorice pentru desfășurarea în siguranță a sărbătorii.
Peste 100.000 de români au venit la Alba Iulia, acum 106 ani, la Marea Adunare Naţională. Atunci, mulţimile au intrat fie pe la Poarta I a Cetăţii, urmând traseul celorlate porţi, fie prin partea de vest a fortificaţiei, pe atunci…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Crucea Roșie Română Filiala Alba va participa, duminică, în cadrul paradei organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României, cu un detașament format din 30 de angajați și voluntari, dar și cu patru ambulanțe moderne.
Cele patru ambulante tip B1/B2 Mercedes Benz sunt utilizate pentru acordarea asistenței medicale de urgență și transport medical. Două dintre ambulanțe sunt 4X4 pentru intervenții în zone greu accesibile și au intrat în dotarea Crucii Roșii Filiala Alba în ultima lună.
Detașamentul Crucii Roșii Române Filiala Alba va defila sub…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Sfântul Andrei, ocrotitorul românilor, sărbătorit pe 30 noiembrie. Semnificații, tradiții și superstiții
Sfântul Andrei, considerat ocrotitorul românilor, este sărbătorit de Biserica ortodoxă în 30 noiembrie. A fost unul dintre cei 12 apostoli ai lui Isus Hristos.
Era frate cu Simon Petru, iar tatăl lor era pescarul Iona. Erau originari din Betsaida, localitate situată pe țărmul lacului Ghenizaret (Marea Galileii), din provincia Galileea, în nordul Tarii Sfinte. Amândoi au fost pescari, alături de tatăl lor.
Au fost și „ucenicii” Sfântului Ioan Botezătorul. A fost si el martor, alături de alți ucenici, la botezul Domnului, potrivit crestinortodox.ro.
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Sfântul Andrei: câți români își sărbătoresc ziua numelui. Cui îi poți spune ”La mulți ani” în 30 noiembrie
Sfântul Andrei. Ziua de 30 noiembrie reprezintă prilej de bucurie românii care poartă prenume asociate Sfântului Apostol Andrei. Peste 900.000 de persoane îşi sărbătoresc onomastica, iar majoritatea sunt bărbați.
Unul dintre cei 12 apostoli ai Domnului, Andrei era pescar și, potrivit tradiției a propovăduit Evanghelia în mai multe locuri, inclusiv pe teritoriul de atunci al României.
Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Paraiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea…
Citește mai mult pe Alba24.ro