Connect with us

Alba

DOCUMENT: Părinții vor participa la cursuri de educație parentală când copilul intră într-un nou ciclu de învățământ

Publicat



Ministerul Educației lansează în consultare publică Strategia Națională „Părinți educați, copii fericiți”. Una dintre prevederile ei este acea ca părinții să participe la cursuri de educație parentală în momentul în care copilul intră într-un nou ciclu de învățământ.

Aproximativ 8 din 10 părinți sau reprezentanți legali ar urma să participe la programe de educație parentală până în anul 2030, pe durata aceste strategii.

În primul an, numărul părinților instruiți ar ajunge la 150.000, iar până în 2030 (perioadă acoperită de strategie), numărul acestora ar fi de aproximativ 2.250.000.

Strategia va rămâne în consultare publică până în 2 mai 2022, ora 20.00.

Consultați aici ”Strategia Națională Părinți Educați, copii fericiți”.

“Stilurile parentale pot fi educate, învățate, ajustate și adaptate în funcție de nevoile copilului. Un stil parental pozitiv presupune practici parentale, care pot fi învățate și exersate de către părinți, pentru supervizarea și monitorizarea copilului, creșterea autonomiei și controlul comportamentelor copilului, construirea unor așteptări realiste față de copil etc.

Un comportament parental pozitiv acompaniat de un control…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO: Cupa „Regele Ferdinand I” la șah rapid, la Alba Iulia. 140 de jucători din cinci țări, prezenți în Cetatea Alba Carolina

Publicat

Cupa „Regele Ferdinand I” la șah rapid. La Alba Iulia a început sâmbătă, 11 mai, Cupa „Regele Ferdinand I” la șah rapid. La turneul desfășurat în perioada 11-12 mai participă circa 140 de jucători din cinci țări, între aceștia fiind și nouă Mari Maeștri Internaționali. 

Competiția se desfășoară la Palatul Principilor, sala Transilvania din Cetatea Alba Carolina. Directorul de turneu este șahistul albaiulian Mihnea Costachi.

„O să fie aproximativ 140 de jucători, din cinci țări. Avem nouă Mari Maeștri Internaționali la start, deci…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

11-12 mai: Festivalul concurs de muzică pop pentru tineri și studenți „Voices”, la Alba Iulia. PROGRAM

Publicat

Festivalul concurs de muzică pop pentru tineri și studenți „Voices”, la Alba Iulia. La Casa de Cultură a Studenților din municipiul Alba Iulia are loc, în weekendul 11-12 mai, cea de-a XII-a ediție a Festivalului național concurs de muzică pop pentru tineri și studenți „Voices”.

14 tineri talentați din Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara, Târgu Mureș, Pitești și Alba Iulia, acompaniați de un band live, vor concura pe scena Casei de Cultură a Studenților pentru premii în valoare totală de 12.500 lei, în fața unui juriu prestigios, condus de compozitorul și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Locuri de o frumusețe rară care merită văzute în judeţul Alba. Peisaje spectaculoase, istorie și mister în inima Transilvaniei

Publicat

Locuri de o frumusețe rară care merită văzute în judeţul Alba. În Alba, turiştii pot găsi locuri de o frumuseţe rară, cu peisaje montane spectaculoase, peşteri care încă şi acum mai ascund secrete, drumuri de munte pentru pasionaţii de adrenalină, zone care păstrează urmele istoriei şi un bogat tezaur de tradiţii şi obiceiuri populare.

De la Cetatea Alba Carolina până în Munţii Apuseni sau Munţii Sebeşului, vizitatorii pot vedea o salbă de frumuseţi care le rămân întipărite în minte. Nu în ultimul rând, pot gusta din preparatele culinare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: ANAF vinde mașini confiscate, cu prețuri cuprinse între 180 și 4.600 de euro. LISTA completă

Publicat

 

ANAF vinde mașini confiscate, cu prețuri cuprinse între 180 și 4.600 de euro. ANAF vinde zeci de mașini intrate în proprietatea statului în urma unor confiscări sau executări silite, cu preţuri accesibile pentru toată lumea.

Autoturismele sunt vândute prin licitație sau vânzare directă de către ANAF prin serviciile teritoriale de valorificare bunuri din țară.

O parte dintre acestea au însă o vechime de peste 20 ani, unele fiind neînmatriculate și prezentând numeroase probleme tehnice.

LISTA autovehiculelor scoase la vânzare în următoarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe