Connect with us

Eveniment

Doi asistenţi medicali, reţinuţi pentru vaccinări fictive împotriva COVID-19. Câți bani cereau

Publicat


Doi asistenţi medicali angajaţi la centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Bistriţa au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub acuzaţia că ar fi primit mită pentru a vaccina fictiv anumite persoane şi a le obţine certificate de vaccinare valabile, anunță Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud.

Unul dintre asistenţii medicali a fost prins în flagrant delict vineri, după ce a primit bani de la un pacient în schimbul simulării actului de vaccinare.

În aceeaşi zi, ofiţerii de poliţie din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară de la Direcţia Generală Anticorupţie – Structura Centrală, serviciile judeţene anticorupţie din judeţele Mureş, Cluj, Maramureş, Sălaj şi Harghita, precum şi cu sprijinul de specialitate al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud, au pus în executare 10 mandate de percheziţie, dintre care 9 la domiciliile unor persoane şi unul la centrul de vaccinare al SVSU Bistriţa.

„În cauză s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de două cadre medicale, în două dosare penale distincte. În fapt, activitatea infracţională a primului asistent medical, care îşi desfăşura activitatea la centrul de vaccinare al SVSU Bistriţa, a constat în faptul că, în perioada decembrie 2021 – aprilie 2022, ar fi primit aproximativ 500 de lei pentru fiecare persoană vaccinată fictiv, respectiv fără inocularea serului.

Referitor la cel de-al doilea asistent medical, care îşi desfăşura activitatea în cadrul aceluiaşi centru, au fost reţinute un număr de trei acte materiale, în perioada februarie 2022 – aprilie…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

21 aprilie: Ziua Prieteniei dintre România și Germania

Publicat

21 aprilie: Ziua Prieteniei dintre România și Germania. Data de 21 aprilie a fost aleasă pentru instituirea acestei zile, deoarece la această dată a fost semnat în anul 1992 Tratatul între România și Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa.

Legea Nr. 79 privind instituirea acestei aniversări a fost adoptată de Parlamentul României și promulgată pe 4 aprilie anul acesta de către…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Delgaz Grid: Cum fură românii curent electric și gaz. Improvizațiile fac victime. Prejudiciu de 2,7 milioane de lei

Publicat

Inspecția energetică, structură specializată din cadrul companiei Delgaz Grid, care operează și în județul Cluj, a identificat în primul trimestru din acest an un număr de 395 de cazuri de consum fraudulos, 201 dintre…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Horoscop săptămâna 22 – 28 aprilie: Ce oportunități apar și la ce să fii atent în perioada următoare

Publicat

Horoscop săptămâna 22 - 28 aprilie

Horoscop săptămâna 22 – 28 aprilie: Ce oportunități apar și la ce să fii atent în perioada următoare. 

Horoscopul are 12 semne zodiacale, exact numărul de luni ale anului, deși zodiile nu se potrivesc strict pe intervalul specific fiecărei luni.

Horoscop 2024. Previziuni și predicții pentru fiecare zodie: Sănătate, dragoste, schimbări importante și luni favorabile

Zodiacul este un sistem de clasificare astrologică care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

BEC a desființat Biroul Electoral de Circumscripție Alba. Criterii nerespectate și ”non-magistrați” strecurați pe liste

Publicat

Biroul Electoral Central a desființat Biroul Electoral de Circumscripție Alba și birourile de circumscripție municipale, orășenești și comunale din tot județul.

De asemenea, a dispus reluarea operațiunii de desemnare a președinților și locțiitorilor BECJ și ai birourilor de orașe și comune.

DOCUMENT: Decizia BEC poate fi consultată AICI.

Măsura vine după ce trei persoane au depus contestații cu privire la modul în care au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe