Actualitate
Doi parlamentari au plecat din USR și se alătură formațiunii lui Dacian Cioloș

Alți doi parlamentari se alătură, începând de miercuri Partidului REPER – deputatul de Bistrița Năsăud Lorant Sas și Dragoș Popescu, senator de Dâmbovița.
„România copiilor noștri are nevoie de un proiect reformator, susținut de cât mai mulți politicieni care nu sunt capturați de către grupurile de interese interne sau din afara partidelor. Astfel, am ales să mă alătur proiectului REPER, pentru a construi, alături de colegii mei, un partid modern, democratic și pro-european.
Suntem datori să recâștigăm încrederea cetățenilor în clasa politică, să muncim în interesul societății, să elaborăm…
Citește mai mult pe Romania24
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Actualitate
Primarul Brașovului consultă cetăţenii privind oportunitatea realizării unor parcări subterane în centrul istoric

Primarul Brașovului, Allen Coliban, dorește să consulte opinia brașovenilor cu privire la posibilitatea amenajării de parcări subterane în centrul istoric al orașului. În acest sens, intenționează să inițieze săptămâna viitoare, miercuri, o discuție pe această temă în sala de consiliu a Primăriei, la care sunt invitați toți cei interesați.
Potrivit unei informări transmisă de Primărie, există două locaţii asupra cărora braşovenii sunt invitaţi să se pronunţe – în faţa Prefecturii şi pe Aleea de sub Tâmpa.
„Municipiul Braşov îşi propune să cunoască şi să înţeleagă mai bine punctele de vedere pe care toţi actorii implicaţi le au, astfel încât să identificăm cea mai bună soluţie pentru rezolvarea problemei locurilor de parcare din centrul istoric al Braşovului.
Discuţia va pleca de la prezentarea unui studiu care analizează posibilitatea construcţiei unor parcări subterane în zonă, cu tot ceea ce implică acest lucru, de la necesitate şi posibilitate efectivă de realizare, până la costuri şi riscuri pe termen lung.
Dorim să implicăm cât mai mulţi reprezentanţi ai comunităţii în această decizie, pentru a ne asigura că soluţia aleasă va fi cea mai bună pentru toţi cei implicaţi”, a anunţat, vineri, primarul Allen Coliban.
Dezbaterea va pleca de la prezentarea unui studiu de fundamentare realizat de Public Research SRL, care a analizat două locaţii propuse pentru amenajarea de parcări subterane, respectiv terenul din faţa Prefecturii Braşov şi terenul din zona Tâmpa – Aleea Tiberiu Brediceanu.
Analiza a avut drept obiectiv posibilitatea realizării a două construcţii având destinaţia de parcare subterană, pe minimum două niveluri, care, din punct de vedere arhitectural şi funcţional, să se încadreze în reglementările urbanistice aprobate şi în normativele legale şi tehnice în vigoare şi care, totodată, să răspundă nevoii de locuri de parcare a tuturor celor interesaţi: riverani, braşoveni care nu locuiesc în zonă (inclusiv angajaţi ai firmelor şi instituţiilor) turişti.
La discuţii vor participa reprezentanţi ai Primăriei şi ai Public Research SRL, ai unor instituţii – Direcţia Judeţeană de Cultură, Consiliul Judeţean, Instituţia Prefectului, Agenţia de Protecţie a Mediului, precum şi consilieri locali şi reprezentanţi ai unor ONG-uri, mai precizează informarea transmisă de Primăria Braşov. Agerpres
sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov
Actualitate
Locuitorii municipiului Sibiu vor putea vizita gratis, o dată pe lună, Muzeul Brukenthal

Locuitorii municipiului Sibiu care dețin buletin sau viză de flotant vor avea acces gratuit la Muzeul Național Brukenthal în prima zi de joi a fiecărei luni, conform anunțului făcut vineri de către managerul instituției, Alexandru Chituță.
„Muzeul Naţional Brukenthal există în Sibiu şi este o mândrie a sibienilor şi a oraşului, aşadar mulţumesc Consiliului de Administraţie pentru votul lor şi pentru că au înţeles necesitatea aceasta.
De anul viitor, prima joi din fiecare lună, va fi intrare gratuită pentru toţi sibienii.
Fiecare sibian, pe bază de buletin va intra gratuit în Muzeul Naţional Brukenthal”, a declarat Alexandru Chituţă, într-o conferinţă de presă.
Până în prezent, în prima joi din fiecare lună, doar pensionarii au beneficiat de acces gratuit în Muzeul Naţional Brukenthal.
„Sibienii pot să nu se mai îngrămădească toţi de Noaptea Muzeelor sau la alte gratuităţi, vor avea gratuitate prima joi din fiecare lună”, a precizat Alexandru Chituţă.
La Muzeul Naţional Brukenthal există câteva zile pe an în care este accesul gratuit pentru toţi vizitatorii.
Managerul Alexandru Chituţă a mai menţionat că în fiecare an aproximativ 300.000 de vizitatori care plătesc bilete calcă pragul Muzeului Naţional Brukenthal. Agerpres
Actualitate
Covasna: A apărut numărul de Crăciun al revistei 60 plus. Anunțul Primăriei Sfântu Gheorghe

Numărul de Crăciun al revistei 60 plus a apărut, potrivit unui anunț făcut vineri de Primăria Sfântu Gheorghe.
Aceasta este disponibilă, printre altele, la Casa Municipală de Bilete, dar şi în magazinele Bertiș sau Bani Market.
„Căutaţi şi cereţi revista gratuită făcută de locuitorii din Sfântu Gheorghe pentru locuitorii din Sfântu Gheorghe.
Felicitări câștigătorilor numărului din octombrie! Hubbes Gizella a câștigat un voucher de călătorie în valoare de 1.000 de lei din partea Organizației Teritoriale UDMR Trei Scaune, Botos Erika a câștigat un voucher de cumpărături în valoare de 700 de lei din partea magazinului Bertis, Ferenczi Erzsébet a câștigat un voucher de cumpărături în valoare de 400 de lei din partea Bani Market, iar Takó Tihamér a câștigat un pachet de cărți în valoare de 400 de lei de la librăria Librim”, au transmis reprezentanții Primăriei.
sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe
Actualitate
IMM-urile din județul Hunedoara pot beneficia de fonduri de 181 milioane euro prin Programul Tranziţie Justă

Întreprinderile Mici și Mijlocii (IMM) din județul Hunedoara au posibilitatea de a accesa finanțări nerambursabile în cuantum de aproximativ 181 de milioane de euro prin intermediul Programului Tranziție Justă.
Acest program este destinat în special companiilor care contribuie la crearea de noi locuri de muncă în zonele afectate de închiderea minelor.
Ghidul de finanţare al Programului Tranziţie Justă (PTJ) 2021-2027 pentru „Dezvoltarea întreprinderilor şi a antreprenoriatului – Investiţii pentru dezvoltarea IMM-urilor”, a fost prezentat antreprenorilor din judeţul Hunedoara cu prilejul unei caravane organizată de Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR)Vest, organism intermediar pentru PTJ în judeţul Hunedoara.
Astfel, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Hunedoara, ADR Vest a organizat cinci întâlniri la care au participat peste 170 de reprezentanţi ai mediului privat, antreprenori, precum şi persoane interesate să îşi dezvolte afacerile în judeţul Hunedoara, se arată într-un comunicat al ADR Vest, remis vineri AGERPRES.
Judeţul Hunedoara va beneficia de aproape 181 de milioane de euro pentru investiţiile productive în IMM-uri, dintre care 49 de milioane de euro pentru investiţiile productive în Valea Jiului.
Apelurile vor finanţa acţiuni privind dezvoltarea investiţiilor productive în IMM-uri care sprijină creşterea durabilă şi crearea de locuri de muncă.
„În judeţul Hunedoara am găsit o comunitate antreprenorială foarte interesată de investiţii, ceea ce nu poate decât să ne bucure.
Dezvoltarea IMM-urilor reprezintă o parte extrem de importantă a Programului de Tranziţie Justă şi am încrederea că sectorul privat din Hunedoara va profita din plin de aceste oportunităţi.
Urmează o perioadă de trei luni în care se pot depune proiecte şi avem speranţa ca la finalul acestui program vom îndeplini cele două obiective pe care ni le-am propus – creştere economică în zonă şi tranziţia spre neutralitatea climatică”, a declarat directorul general-adjunct al ADR Vest, Adrian Mariciuc, citat în comunicatul de presă.
Unde pot fi depuse cererile
Cererile de finanţare în cadrul apelului de proiecte al PTJ dedicat IMM-urilor vor putea fi depuse în sistemul electronic MySMIS 2021/SMIS2021+ începând cu 20 decembrie, ora 11,00, până în 20 martie 2024, ora 23,59.
Ghidul solicitantului poate fi consultat şi pe site-ul ADR Vest.
PTJ oferă sprijin populaţiei, economiei şi mediului în zonele care au avut de suferit de pe urma închiderii minelor sau rafinăriilor şi are ca obiectiv principal generarea de locuri de muncă durabile şi sigure şi sprijinirea unei diversificări economice durabile.
Programul are un buget total de 2,5 miliarde de euro, iar judeţului Hunedoara îi vor reveni peste 525 milioane de euro.
Din această sumă, 446 milioane de euro reprezintă alocarea din partea Uniunii Europene prin Fondul pentru Tranziţie Justă, iar 78,8 milioane e contribuţia naţională. Agerpres