Connect with us

Eveniment

Doi pompieri aflați în timpul liber au salvat un om călcat de mașină în Sibiu

Publicat



Gheorghiu Raul și Chișbac Mihail sunt eroii zilei. Deși se aflau în timpul liber, cei doi pompieri militari nu au stat pe gânduri și au reușit să salveze un om care a fost lovit de o mașină pe o stradă din Sibiu.

Un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani a fost lovit, joi seară, de o mașină, în Piața Unirii din Sibiu, după sensul giratoriu de la Ramada. Omul traversa strada printr-un loc nepermis, astfel că a fost izbit din plin de un autoturism.

Raul și Mihail, doi pompieri sibieni, se întorceau de la schi, fiind ziua lor liberă. Se aflau în trafic atunci când accidentul a avut loc. De îndată ce au văzut ce se petrece, au sărit în ajutorul persoanei rănite. pompieri sibiu 1

CITEȘTE ȘI:  Accident rutier în Piața Unirii – Un pieton este rănit

„Printre autoturismele care așteptau blocate în trafic se aflau doi dintre colegii noștri, sg. maj. Gheorghiu Raul și sg. maj. Chișbac Mihail, pompieri militari ai Detașamentului Sibiu, aflați în timpul liber, după o zi relaxantă la schi. Instinctul i-a determinat pe loc să pătrundă în zona de aglomerație pentru a identifica ceea ce tocmai se întâmplase. Este acel sentiment de curaj și determinare pe care-l poartă orice salvator. La locul evenimentului se scurgeau primele secunde… <<este un om căzut pe jos>>, rosti în grabă Raul (sg. maj. Gheorghiu), dar vorbele nu își aveau rostul… conta doar timpul care se scurgea”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook ISU Sibiu. pompieri sibiu 2

Astfel că, în cea mai mare grabă a evaluat cu atenție bărbatul căzut și l-a așezat într-o poziție de siguranță până la sosirea colegilor pe care i-a sprijinit prin transmiterea promptă a informațiilor în dispeceratul ISU Sibiu.

Din fericire, bărbatul accidentat a fost transportat la spital conștient și în stare stabilă.

„Mulțumim colegilor noștri care prin implicare și spiritul lor civic au demonstrat că viața este întotdeauna și în orice circumstanță o prioritate. Mereu alături de semeni, întotdeauna salvatori!”, se mai arată în postare.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Marius Lulea (AUR): TRĂDARE. Guvernarea PSD-PNL se pregătește să mai VÂNDĂ și ce a mai rămas din economia națională

Publicat

Prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea acuză guvernul PSD-PNL că se pregătește să mai vândă și ce a mai rămas din economia națională.

Guvernul României, condus de premierul Marcel Ciolacu, trebuie să…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Weekend dedicat experiențelor SENZORIALE, la Iulius Mall Cluj: Street Food Picnic și Festivalul ARGO

Publicat

Ești pregătit pentru un weekend plin de experiențe senzoriale în Iulius Parc? În acest final de săptămână, food-truck-urile de la Street FOOD Picnic – ediția de primăvară, te așteaptă cu o varietate de sortimente…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO Transapuseana: A fost recepționat lotul I al celui mai spectaculos drum din Alba. O nouă destinație de vară în județ

Publicat

FOTO Transapuseana: Vicepreședintele Consiliului Judeațean Alba, Marius Hațegan, a anunțat vineri că instituția a recepționat lucrările la lotul I al unuia dintre cele mai frumoase drumuri din țară. Este vorba despre Transapuseana sau Transalpina de Apuseni. Lotul II va fi recepționat în august. 

Drumul străbate pe de o parte una dintre cele mai frumoase regiuni din țară, cu păduri vechi, neumblate și cu puncte de belvedere aflate pe creasta muntelui, dar totodată și una dintre cele mai izolate și depopulate zone.

Traseul este presărat de case…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, marea sărbătoare care precede Floriile. Tradiții, obiceiuri și semnificații

Publicat

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, este o sărbătoare creștină ortodoxă care precede Floriile și Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor (Săptămâna Sfântă).

Această sărbătoare cade în fiecare an în sâmbăta dinaintea Duminicii Floriilor și este celebrată pentru a comemora evenimentul biblic al învierii lui Lazăr din Betania de către Isus Hristos, așa cum este relatat în Evanghelia după Ioan (Ioan 11:1-45).

Învierea lui Lazăr

Potrivit Bibliei, Lazăr din Betania, fratele Mariei și al Martei, a fost înviat de Isus Hristos după ce a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe