Eveniment
Dorin Cioabă îndeamnă romii să se vaccineze: ”Eu sunt hotărât să mă vaccinez, când o să-mi vină rândul”
Dorin Cioabă, autointitulatul rege al rromilor îndeamnă persoanele din comunitatea sa să se vaccineze împotriva Covid-19 și spune că și el o va face, imediat ce va avea ocazia.
După ce a trecut prin experiența coronavirusului, Dorin Cioabă spune că este foarte hotărât să se vaccineze și că o va face cu prima ocazie.
”Sunt hotărât să mă vaccinez, când o să vină rândul. Sunt și diabetic, nu am nici douăzeci de ani. Ar fi bine ca fiecare să se vaccineze, pentru că în primul rând se protejează pe ei, dar și pe cei din jur. Vorbim de o ”familie” care umblă foarte mult. Romii sunt liberi, le place să circule și de aceea trebuie să se protejeze. În așa fel, vom scăpa cu toții mai repede de pandemia asta.”, a declarat pentru Ora de Sibiu, Dorin Cioabă.
Citește și Regele Cioabă, despre experienţa sa cu coronavirusul – “Este o boală care poate fi tratată”
Regele a spus că nu va impune persoanelor din comunitatea sa să se vaccineze, dar că le recomandă tuturor să o facă și că va mai face niște demersuri pentru a se asigura că oamenii sunt informați corect despre tot ce presupune vaccinarea, astfel încât, fiecare rom să fie în stare să ia o decizie personală, responsabilă, corectă și asumată.
”Vă dați seama că nu le putem impune așa ceva. Fiecare va decide ce dorește să facă, eu le spun că ar fi bine să se vaccineze. O să demarez anumite acțiuni ca să chemăm specialiști de la DSP, medici, să le explice că nu există riscuri, dar de obligativitate nu poate fi vorba. Fiecare este responsabil de ce alege, noi însă, putem să-i ajutăm să ia o decizie, faptul că mă vaccinez eu și familia mea, va fi un exemplu.” a mai spus Regele Cioabă.
Acesta a mai declarat că majoritatea romilor sunt pro vaccin și că nu cred în teoriile conspirației, în cipuri și în versiunile cu efectele adverse care circulă peste tot.
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Crucea Roșie Română Filiala Alba va participa, duminică, în cadrul paradei organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României, cu un detașament format din 30 de angajați și voluntari, dar și cu patru ambulanțe moderne.
Cele patru ambulante tip B1/B2 Mercedes Benz sunt utilizate pentru acordarea asistenței medicale de urgență și transport medical. Două dintre ambulanțe sunt 4X4 pentru intervenții în zone greu accesibile și au intrat în dotarea Crucii Roșii Filiala Alba în ultima lună.
Detașamentul Crucii Roșii Române Filiala Alba va defila sub…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Sfântul Andrei, ocrotitorul românilor, sărbătorit pe 30 noiembrie. Semnificații, tradiții și superstiții
Sfântul Andrei, considerat ocrotitorul românilor, este sărbătorit de Biserica ortodoxă în 30 noiembrie. A fost unul dintre cei 12 apostoli ai lui Isus Hristos.
Era frate cu Simon Petru, iar tatăl lor era pescarul Iona. Erau originari din Betsaida, localitate situată pe țărmul lacului Ghenizaret (Marea Galileii), din provincia Galileea, în nordul Tarii Sfinte. Amândoi au fost pescari, alături de tatăl lor.
Au fost și „ucenicii” Sfântului Ioan Botezătorul. A fost si el martor, alături de alți ucenici, la botezul Domnului, potrivit crestinortodox.ro.
Citește mai mult pe Alba24.ro
Cluj
Spitalul de Copii din Cluj-Napoca va avea Compartiment special de boli infecțioase. Acesta va avea 5 paturi
Spitalul de Copii din Cluj-Napoca va avea un compartiment destinat tratării și diagnosticării bolilor infecțioase.
Înființarea noii structuri, care va permite izolarea pacienților, a fost aprobată de Consiliul…
Citește mai mult pe Cluj24
Alba
Sfântul Andrei: câți români își sărbătoresc ziua numelui. Cui îi poți spune ”La mulți ani” în 30 noiembrie
Sfântul Andrei. Ziua de 30 noiembrie reprezintă prilej de bucurie românii care poartă prenume asociate Sfântului Apostol Andrei. Peste 900.000 de persoane îşi sărbătoresc onomastica, iar majoritatea sunt bărbați.
Unul dintre cei 12 apostoli ai Domnului, Andrei era pescar și, potrivit tradiției a propovăduit Evanghelia în mai multe locuri, inclusiv pe teritoriul de atunci al României.
Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Paraiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea…
Citește mai mult pe Alba24.ro