Connect with us

Eveniment

Dosarele depuse la Primăria Sibiu pentru obținerea unei locuințe ANL pentru tineri trebuie actualizate

Publicat


sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sibiu

Dosarele depuse la Primăria Sibiu pentru obținerea unei locuințe ANL pentru tineri vor trebui actualizate, potrivit unui anunț făcut joi, 30 martie 2023, de Primărie.

Potrivit Primăriei Municipiului Sibiu în perioada MARTIE – APRILIE 2023, tinerii cu vârsta de până la 35 de ani pot depune cereri sau își pot actualiza dosarul depus pentru obținerea unei locuințe pentru tineri, destinată închirierii, construită prin grija ANL, în baza Legii nr. 152/1998, cu modificările și completările ulterioare, și a H.G. 962/2001 normele de aplicare a acestei legi.

Cererile și documentele pot fi depuse la Centrul de Informații pentru Cetățeni, din sediul Primăriei Municipiului Sibiu de pe str. Samuel Brukenthal, nr. 2, conform următorului program:

  • Luni și miercuri: 08:00 – 17:00
  • Marți și joi: 08:00 – 16:00
  • Vineri: 08:00 – 14:30

Pe site-ul Primăriei Municipiului Sibiu, www.sibiu.ro, la secțiunea ANL https://sibiu.ro/primaria/locuinte_anl pot fi consultate condițiile pe care solicitantul și familia acestuia trebuie să le îndeplinească, acestea fiind aprobate de Consiliul Local Sibiu prin H.C.L. nr. 42/2023 privind aprobarea, în forma finală, a criteriilor pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe și în repartizarea locuințelor pentru tineri destinate închirierii, în Municipiul Sibiu.

Din aceeași secțiune se poate descărca cererea tip și se poate consulta anexa care indică actele necesare a fi depuse la dosar.

Comisia atrage atenția asupra faptului că, în momentul depunerii cererii, aceasta trebuie însoțită în mod obligatoriu de toate documentele solicitate, complete, corecte și valabile la data depunerii cererii.

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Covasna

Covasna: Lipsa apei calde în blocurile și instituțiile publice din Întorsura Buzăului, până în octombrie

Publicat

Locuitorii blocurilor de locuințe și utilizatorii instituțiilor publice din orașul Întorsura Buzăului, care sunt conectați la sistemul centralizat de termoficare, vor experimenta o lipsă de apă caldă la robinet până în luna octombrie.

Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică a anunţat că, în baza HCL 58/2023, furnizarea agentului termic a fost oprită începând cu data de 5 iunie, centrala urmând să intre în revizii şi reparaţii.

Potrivit sursei citate, serviciul va fi reluat în data de 1 octombrie.

Primarul oraşului Întorsura Buzăului, Raul Urdă, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că în perioada verii se va lucra şi la extinderea reţelei de termoficare, aceasta urmând să fie prelungită până la viitorul bazin de înot, aflat în construcţie.

Acesta a precizat, totodată, că un alt motiv pentru care centrala termică a fost oprită îl reprezintă pierderile considerabile pe care aceasta le înregistrează pe timpul verii, când nu se furnizează căldură.

Fiind al cincilea an în care centrala este oprită pe timpul verii, o parte dintre locatarii blocurilor şi-au pus boilere electrice în apartamente, iar ceilalţi îşi încălzesc apa necesară la aragazul cu butelie, pentru că în Întorsura Buzăului nu există gaz metan.

Centrala termică din Întorsura Buzăului, care funcţionează cu biomasă, a fost pusă în funcţiune în anul 2004 printr-un program finanţat de guvernul danez şi cel român, care a sprijinit instalarea unor centrale similare şi în localităţile Gheorgheni, Huedin, Vatra Dornei şi Vlăhiţa, dar autorităţile locale vor să construiască o nouă centrală, mai eficientă şi mai rentabilă. Agerpres

Citește mai departe

Eveniment

Scădere ușoară a numărului de fermieri care solicită subvenții la APIA Harghita în acest an

Publicat

Directorul instituției, Haschi Andras, a declarat pentru AGERPRES că în acest an, la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Harghita, un număr de 24.954 de fermieri au depus cereri pentru obținerea subvențiilor, înregistrându-se o ușoară scădere în comparație cu anul trecut.

Potrivit sursei citate, scăderea numărului de cereri şi a suprafeţei este una normală, în contextul în care unele păşuni se împăduresc şi fermierii nu vor să defrişeze puietul, dar şi pentru că unii fermieri decedează, iar cererile sunt preluate de copii.

„În judeţul Harghita avem un număr de 24.954 de cereri, cu 642 de cereri mai puţine ca anul trecut, (…) având o suprafaţă totală de 179.970 de hectare, cu 2500 de hectare mai puţin faţă de anul trecut. (…)

În fiecare an numărul cererilor scade, în general, atât la nivel naţional, cât la nivel judeţean fermierii sunt în vârstă, cei tineri preiau cererea părinţilor decedaţi, asta înseamnă că scade numărul de cereri.

Practic se unesc cererile sau se cuplează, să spun aşa, şi de aici se şi vede (scăderea – n.red.). (…)

Suntem în zonă de munte, unde şi păşunile se împăduresc, oamenii nu vor să defrişeze nici chiar puietul, aşa că suprafeţele scad puţin, dar nu este o scădere semnificativă, este ceva absolut normal”, a explicat Haschi Andras.

Scădere ușoară a numărului de fermieri care solicită subvenții la APIA Harghita în acest an. Campania de depunere a cererilor unice pe suprafaţă pentru anul 2023 a fost una de succes,

Acesta a spus că urmează o perioadă de controale administrative, urmând ca toate documentele să fie reverificate şi completate, dacă va fi nevoie, în timpul verii vor fi efectuate vizitele în teren, iar plata subvenţiei va avea loc, cel mai probabil, spre sfârşitul anului.

Potrivit lui Haschi, campania de depunere a cererilor unice pe suprafaţă pentru anul 2023 a fost una de succes, în Harghita, în ciuda anumitor dificultăţi.

„A fost o campanie destul de grea, având în vedere faptul că tot programul de subvenţionare este unul nou, nu mai lucrăm cu aşa-numitul PNDR, ci avem un Plan Naţional Strategic, care este nou atât pentru angajaţii APIA, cât şi pentru fermieri. (…)

Nu au fost probleme deosebite, noi lucrăm într-un stil mai aparte zic, lucrăm împreună cu autorităţile locale, asta înseamnă că fermierul care nu se descurcă în birocraţie este ajutat de către diverse echipe care fac tot posibilul ca fermierii să şi toată depunere, depune cererea în mod corect şi la timp”, a precizat Haschi Andras.

De asemenea, şeful APIA Harghita a mai spus că fermierii din judeţ primesc, în fiecare an, între 70 şi 80 milioane de euro subvenţii de la Uniunea Europeană şi de la bugetul de stat, fonduri folosite pentru dezvoltarea fermelor, dar şi pentru a-şi crea condiţii de trai mai bune în mediul rural. Agerpres

Citește mai departe

Eveniment

Proiect inedit la Sălaj: ”Cu cartea pe uliţă” – încurajează creativitatea şi lectura pentru copiii din mediul rural

Publicat

Un proiect educaţional ce îşi propune implicarea a peste 300 de copii din mediul rural din Sălaj în sesiuni de lectură în aer liber şi 10 ateliere interactive de creaţie artistică se va derula în următoarele trei luni. Evenimentul este organizat de Biblioteca Judeţeană „I.S. Bădescu” Sălaj, prin Asociaţia „Prietenii Bibliotecii”.

„‘Cu cartea pe uliţă’ s-a născut din dorinţa de a încuraja cât mai mult lectura şi creativitatea în rândul copiilor. În următoarele luni vom organiza minim 10 sesiuni de lectură în aer liber pe uliţele a 10 comunităţi ale judeţului Sălaj şi 10 ateliere interactive de creaţie artistică, la care vor participa peste 300 de copii. Cărţile achiziţionate prin proiect vor circula în cele 10 comunităţi, copiii putându-se astfel bucura de titluri noi şi atractive. În plus, Biblioteca Judeţeană Sălaj va fi implicată cu un fond propriu de carte în aceste vizite, dar şi cu bibliotecarii specializaţi”, precizează marţi, într-un comunicat de presă, managerul Bibliotecii Judeţene Sălaj, Mariana Marian.

Potrivit sursei citate, în cadrul atelierelor copiii vor avea posibilitatea să interacţioneze cu bibliotecari, scriitori şi voluntari, vor afla mai multe informaţii despre importanţa lecturii în dezvoltarea lor personală şi modul în care arta poate modela procesele cognitive ale copiilor.

Proiectul este finanţat de PEPCO România, în cadrul programului Pepcolandia, un program susţinut prin determinarea şi implicarea angajaţilor PEPCO, gestionat la nivel local de Organizaţia Umanitară CONCORDIA.

Asociaţia „Prietenii Bibliotecii” este o organizaţie nonguvernamentală, înfiinţată în anul 2002, cu scopul de a susţine activităţile Bibliotecii Judeţene Sălaj. AGERPRES/(AS – autor: Sebastian Olaru, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)

 

* Sursa foto: Biblioteca Judeţeană „I.S. Bădescu” Sălaj / Facebook.com 

Citește mai departe

Eveniment

FOTO: Bărbat scos fără suflare din apele râului Mureș, în zona străzii Barajului din Târgu Mureș

Publicat

sursa foto: ISU MURES

Un bărbat de 40 de ani și-a pierdut viața după ce s-a ănecat în râul Mureș. Pompierii mureșeni au intervenit de urgență și l-au scos pe bărbat din Mureș, însă în ciuda eforturilor depuse, nu s-a mai putut face nimic pentru victimă, fiind declarat decesul.

Potrivit ISU Mureș, tragedia s-a produs marți dimineață, în jurul orei 08:00, în municipiul Târgu Mureș.

UPDATE ora 12.10: Bărbat scos fără suflare din apele râului Mureș. Precizările IPJ Mureș

„Marți dimineață, în jurul orei 08.00, Poliția municipiului Târgu Mureș a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, în râul Mureș, zona străzii Barajului, ar fi fost observat trupul unei persoane.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, constatând că cele sesizate se confirmă, iar după intervenția echipajelor de salvare, cadavrul unei persoane a fost extras din râu.

Din verificările primare, pe trupul cadavrului nu au fost identificate urme vizibile de violență, acesta fiind transportat la Institutul de Medicină Legală Târgu Mureș, în scopul efectuării necropsiei.

Pentru stabilirea cadrului legal, necesar verificărilor, în cauză a fost deschis un dosar penal de ucidere din culpă, iar polițiștii continuă verificările în vederea stabilirii identității persoanei decedate”, a precizat reprezentantul IPJ Mureș.

Știrea inițială

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș au fost solicitați să intervină pentru extragerea unei persoane înecate în râul Mureș, zona străzii Barajului.

La fața locului s-s deplasat de urgență o autospecială de stingere, o autospecială de muncă operativă și barca pneumatică.

Ajunse la fața locului, echipajele au constatat faptul că este vorba despre un bărbat în vârstă de circa 40 de ani.

La fața locului a intervenit și un echipaj medical din partea Serviciului de Ambulanță Județean Mureș, care a constatat decesul, bărbatul prezentând leziuni incompatibile cu viața.

”Împrejurările producerii evenimentului vor fi stabilite de către organele abilitate în acest sens”, a declarat sg.maj. Oltean Georgiana, purtător de cuvânt al ISU Mureș.

Citește mai departe