Connect with us

Alba

Dosarul de mită pentru deszăpezire pe Transalpina. Administratorul unei firme din domeniul forestier, trimis în judecată

Publicat



Administratorul unei societăți comerciale cu activitate în domeniul forestier a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru dare de mită, transmite Serviciul Județean Anticorupție Alba (SJA Alba). Este vorba despre dosarul mitei pentru deszăpezire pe Transalpina.

În acest caz a fost urmărit penal și un angajat CNAIR, pentru luare de mită, dar a fost încheiat acord de recunoaștere a vinovăției, bărbatul fiind condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Potrivit sursei citate, în cauză s-a reținut că, în luna martie 2020, inculpatul a dat, printr-un intermediar, suma de 8.000 lei unui alt inculpat, funcționar public (șef al Districtului Șugag, din cadrul Secției Drumuri Naționale Alba), pentru a efectua un act în legătură cu atribuțiile sale de serviciu.

În schimbul banilor, acesta a dispus efectuarea deszăpezirii pe un sector de drum închis circulației rutiere (un sector de drum pe drumul cunoscut sub denumirea „Transalpina”), facilitând transportul de material lemnos pe acel sector de drum.

În 19 aprilie 2021, la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a fost încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul funcționar public, fiind stabilită pedeapsa de 2 ani închisoare cu…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO: Circulație restricționată pe strada Octavian Goga din Alba Iulia. Un arbore a căzut pe carosabil

Publicat

Circulația rutieră este restricționată temporar sâmbătă, în jurul orei 14:10, pe strada Octavian Goga din municipiul Alba Iulia, în zona intersecției cu strada Basarabiei, după ce un arbore a căzut pe carosabil. 

Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru degajarea unui arbore căzut pe carosabil în municipiul Alba Iulia, strada Octavian Goga.

Pompierii intervin cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

sursa foto: ISU Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google…
Citește mai mult pe
Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO Acces nou spre cimitirul din Beldiu. Primăria Teiuș: Drumul pavat va asigura accesul către capela ce urmează a fi construită

Publicat

În satul Beldiu au început lucrările pentru construirea unui nou acces spre cimitirul sătesc din Beldiu. 

„Se lucrează la accesul spre cimitirul sătesc Beldiu, o lucrare absolut necesară și așteptată de cetățenii din sat.

Se excavează stratul vegetal, urmează straturile suport și montarea dalelor, lucru ce va permite realizarea unui drum de acces sigur și civilizat. Într-un viitor apropiat, pe lângă accesul către cimitir, drumul pavat va asigura și accesul către capela ce urmează a fi construită aici”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud.

Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

31 mai-2 Iunie: Alba Fest 2024. Puya, Irina Rimes, Cargo și mulți alții, pe scena din Piața Cetății din Alba Iulia

Publicat

AlbaFest 2024 aduce la Alba Iulia artiști de top, pentru un weekend epic. Marcă înregistrată a municipalității din Alba Iulia și unul dintre evenimentele muzicale cele mai importante din Transilvania, AlbaFest® revine în Piața Cetății Alba Carolina pentru încă o episod epic.

Două anotimpuri, două luni, un singur festival

AlbaFest® 2024 va începe primăvara și se va încheia… vara. 31 mai este prima seară de show și va fi dedicată, în principal, iubitorilor de rock. În rolurile principale – CARGO, OVIDIU ANTON, RIFF și ANTRACT.

Următoarele două…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

CNPP: Peste 420.000 de beneficiari de pensii prevăzute de legi speciale. Românii care primesc o indemnizație medie de 83 de lei

Publicat

CNPP: peste 420.000 de beneficiari de pensii și indemnizații prevăzute de legi speciale, în luna aprilie. Un număr de 422.790 de persoane beneficiau, în luna aprilie 2024, de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, potrivit datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

Cel mai mare număr de persoane se înregistra în cazul beneficiarilor de indemnizaţii conform D.L. nr. 118/1990 – privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatură instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe