Connect with us

Eveniment

Două județe, amenințate de INUNDAȚII. Hidrologii au emis COD PORTOCALIU

Publicat


Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Hunedoara şi Arad. De asemenea, este în vigoare o atenţionare Cod galben pe râuri din judeţele Sălaj şi Bihor, valabile până vineri dimineaţa.

Astfel, până vineri, la ora 10:00, este în vigoare Codul portocaliu de inundaţii pe râul Crişul Alb: sector aval S.H Vaţa de Jos – S.H. Gurahonţ, în judeţele Hunedoara şi Arad, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte. În aceste condiţii se pot produce creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Inundaţie. Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe râul Crişul Alb – pe sectorul aferent S.H. Gurahonţ.

De asemenea, până vineri, la ora 08:00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Atenţie pe râurile din bazinele hidrografice: Barcău – bazin amonte S.H. Marca şi afuenţii aferenţi sectorului aval S.H. Marca, judeţele: Sălaj şi Bihor.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza avertizările hidrologice.

Agerpres

Stirile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News

 

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alba

ADMITERE Colegiul Militar 2022: peste 270 de candidați din 10 județe susțin vineri proba scrisă la Alba Iulia. Modele de subiecte

Publicat

Admitere Colegiul Național Militar Alba Iulia 2022: Peste 270 de candidați din 10 județe susțin vineri, 27 mai, proba scrisă la colegiul militar Alba Iulia. Repartizarea pe locuri va fi în 4 iulie.

În total, sunt 275 de candidați înscriși, care vor susține testul-grilă la Română și Matematică la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Dintre aceștia, 221 sunt băieți și 54 de fete. Sunt candidați din 10 județe arondate unității: Alba, Cluj, Sălaj, Mureș, Sibiu, Hunedoara, Caraș-Severin, Bihor, Arad și Timiș.

Ponderea mediei la proba scrisă este de 80% din media finală de admitere la colegiul militar.

Joi, 26 mai, candidații se prezintă la colegii pentru susținerea probei scrise care va fi vineri, 27 mai, în intervalul orar 9.00-12.00. În 4 iulie va fi repartizarea computerizată în învăţământul liceal militar.

Vezi Evaluare Națională 2022: Toate TESTELE de ANTRENAMENT publicate de Ministerul Educației. Alte MODELE de SUBIECTE pentru examen

La Colegiul Militar din Alba Iulia, sunt 120 de locuri disponibile, pentru fete și băieți.

Admiterea are două etape:

  • proba scrisă – 27 mai
  • ierarhizarea și repartizarea candidaților la colegiile militare – din 4…

    Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Dialog la Cluj-Napoca. Tinerii, discuții cu lideri UE, naționali și locali despre democrație, educație și viitorul Europei

Publicat

Premierul României, Nicolae Ciucă, președintele Comitetului European al Regiunilor, Apostolos Tzitzikostas și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, au făcut un schimb de opinii cu cetățenii în urma Conferinței privind viitorul Europei.

Premierul României, Nicolae Ciucă, Președintele Comitetului European al Regiunilor (CoR), Apostolos Tzitzikostas, și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, au făcut un schimb de opinii cu tinerii din Cluj-Napoca despre viitorul Europei și despre rolul pe care tinerii îl pot juca în procesul democratic la nivel UE, național și regional/local.

Dialogul local „Europa începe în Transilvania. Ce urmează? Democrație, Educație, Cultură și Tineret în urma Conferinței pentru Viitorul Europei” a avut loc ca urmare a Conferinței privind viitorul Europei și este al 4-lea dialog local UE la Cluj-Napoca.

Ciucă: Viitorul UE se scrie la Cluj-Napoca

dialog cu cetatenii 3

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

Miercuri: Alimentarea cu gaz va fi oprită temporar într-un cartier din Ocna Mureș. Se fac lucrări la rețea

Publicat

Compania Delgaz Grid anunță că miercuri va fi oprită alimentarea cu gaz la Uioara de Sus, localitate componentă a orașului Ocna Mureș. Se fac lucrări la sistemul de distribuție.

Alimentarea cu gaze naturale va fi oprită miercuri, 25 mai, între orele 09.00-14.00.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon:

  • 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă)
  • 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Spitalul Medicover Cluj își deschide porțile. Peste 250 de cadre medicale și 190 de paturi pentru spitalizare continuă

Publicat

medicover spital 2 scaled.jpg

Spitalul Medicover Cluj, una dintre cele mai importante investiții în domeniul sănătății private din ultimii ani realizate de Medicover România, a fost inaugurat marți. Spitalul Medicover Cluj vine în sprijinul comunității locale cu unul dintre cele mai moderne blocuri operatorii, o echipă medicală recunoscută la nivel național și o abordare multidisciplinară a afecțiunilor.

Pentru reconfigurarea spitalului, Medicover a realizat până la ora actuală investiții importante în noua structură chirurgicală prin amenajarea blocului operator și a sălilor de operație cu echipamente medicale de ultimă generație.

Spitalul va continua să le ofere pacienților săi și servicii de recuperare, care se vor axa în principal pe recuperarea post-operatorie imediată.

Spitalul Medicover Cluj își deschide porțile: 190 de paturi pentru spitalizare continuă

„Dezvoltarea Spitalului Medicover Cluj reprezintă pentru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe