Connect with us

Eveniment

Drumul spre staţiunea Păltiniş, ÎNCHIS. Turiștii nu pot urca spre singura staţiune cu pârtii amenajate din judeţul Sibiu

Publicat


Drumul judeţean 106 A Răşinari – Păltiniş a fost închis circulaţiei, duminică dimineaţă, pentru a permite intervenția utilajelor de deszăpezire.

„DJ 106A Răşinari-Păltiniş este închis circulaţiei. Ninge abundent. Se acţionează cu trei utilaje cu lamă şi material antiderapant (până la această oră s-au folosit 35 tone material antiderapant). Numărul de telefon la care se poate apela pentru sesizări şi informaţii legate de starea drumurilor este 0269.210.884 (apelabil 24 ore din 24)”, a declarat purtătoarea de cuvânt a societăţii de drumuri, Monica Iliescu.

UPDATE 1: Traficul rutier pe drumul judeţean DJ 106A Sibiu – Păltiniş s-a reluat, începând cu ora 12,00, pe sensul de coborâre, iar în jurul orei 13,00 se va circula şi pe sensul de urcare în staţiune, informează Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu.

Astfel, turiştii nu pot urca în Păltiniş, să se bucure de zăpadă pe singurele pârtii din judeţul Sibiu. Aici, stratul de zăpadă măsoară 120 de centimetri.

Unul din reprezentanţii complexului de pârtii, Arena Platoş din Păltiniş, Dan Gherman, a precizat că angajaţii se află în comuna Răşinari, învecinată staţiunii, aşteptând deschiderea drumului.

„Drumul este blocat, închiderea circulaţiei ne afectează. 60 – 70 % din turişti urcă zilnic în Păltiniş, restul de 30% sunt cei care sunt cazaţi în staţiune, în funcţie de perioadă.

Capacitatea staţiunii de cazare este foarte mică, faţă de volumul nostru de clienţi pe care îl avem în resort, într-o zi. Noi avem toţi angajaţii opriţi în Răşinari, ca să fie primii când se deschide drumul, să fim eficienţi ca să deschidem resortul cât mai repede”, a explicat Dan Gherman.

Duminică este pentru prima dată în iarna lui 2023, când staţiunea Păltiniş se laudă cu un strat aşa de zăpadă naturală de peste un metru, potrivit meteorologilor.

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO. Imagini din Parcul Natural Apuseni. ROTITUL cocoșului de munte

Publicat

Imagini spectaculoase surprinse de camerele de supraveghere în Parcul Natural Apuseni prezintă rotitul cocoșului de munte. Aceste imagini au fost postate pe contul de Facebook al administrației parcului. 

”Rotitul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Microbuz electric și stații de reîncărcare la Crăciunelu de Jos, cu bani din PNRR. Achiziția, lansată în SEAP

Publicat

Microbuz electric și stații de reîncărcare la Crăciunelu de Jos. Cetățenii din comuna Crăciunelu de Jos vor beneficia în curând de un mijlocul de transport – microbuz electric, ce urmează să fie utilizat pentru deplasarea pe raza comunei și în afara acesteia. 

Primăria comunei Crăciunelu de Jos a lansat pe 19 aprilie, în SEAP, o licitație pentru achiziția unui microbuz electric și stații de încărcare, aferent proiectului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Un nou val de aer rece va ajunge luni în România. Condiții de brumă și minime negative

Publicat

Un nou val de aer rece va ajunge luni în România, anunță meteorologii. Temperaturile se vor menține sub normalul climatologic al acestei perioade, respectiv temperaturi maxime doar între 10 și 19 grade, în general.

Vor fi temperaturi chiar mai coborâte luni pe partea de nord-vest a țării, unde vor fi 7-8 grade și de asemenea și temperaturile minime coboară marți dimineață spre – 2 sau – 3 grade în depresiunile din estul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Accident în Alba Iulia cu două autovehicule implicate. ISU Alba: este posibil să existe scurgeri de carburanți

Publicat

pompieri incendiu sursa foto ISU

Accident în Alba Iulia: Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Alba Iulia.

Potrivit reprezentanților ISU Alba. din informatiile primite ar fi vorba despre 2 autovehicule implicate.

Nu sunt persoane încarcerate, dar este posibil să existe scurgeri de carburant.

La fața locului au fost trimise două autoutilitare de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe