Connect with us

Eveniment

Dumitru Costin (BNS): Premierul Cîţu a transformat întreaga mişcare sindicală într-o adunătură de hoţi

Published

on



Premierul Florin Cîţu a transformat mişcarea sindicală din România într-o adunătură de hoţi în momentul în care s-a întrebat dacă este în regulă ca acele cotizaţii plătite de membrii de sindicat să fie luate automat din conturile oamenilor, a declarat, joi, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, în cadrul congresului organizaţiei sindicale pe care o reprezintă.

El s-a adresat preşedintelui PNL, Ludovic Orban, prezent online la eveniment.

„Ţin să vă transmit nemulţumirea întregului nostru congres faţă de acuzaţiile pe care le-a adus în ultimele două săptămâni domnul premier Cîţu, membru al partidului pe care cu onoare îl conduceţi, Partidul Naţional Liberal, un partid respectabil. Este pentru prima oară în 30 de ani când un lider politic, cum este domnul Cîţu, a transformat întreaga mişcare sindicală într-o adunătură de hoţi”, a susţinut Costin.

Liderul de sindicat a precizat că afirmaţii de genul „luaţi banii oamenilor fără acordul lor” înseamnă hoţie, furt.

„Domnia sa, din păcate, nu înţelege nişte mecanisme simple, prevăzute în Constituţie şi în lege. Îi stăm la dispoziţie pentru a-l ajuta cu ABC-ul exercitării drepturilor şi atribuţiilor fundamentale ale lucrătorilor din România”, a continuat preşedintele BNS.

Costin i s-a adresat din nou lui Orban: „Am încredere, bazându-mă pe experienţa dumneavoastră, că veţi avea şi o discuţie internă la nivelul partidului. Suntem dispuşi dialogului, dar vom sancţiona orice tip de derapaj comportamental sau orice tip de încălcare a drepturilor fundamentale a lucrătorilor din această ţară”.

Vinerea trecută, premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat despre protestul unor reprezentanţi ai poliţiştilor, că nu înţelege rostul acestor manifestaţii, pentru că veniturile rămân la nivelul anului 2020.

El a adăugat că în 2021 nici în sectorul privat nu vor exista creşteri salariale, pentru că este în continuare o criză economică.

„Deci mi se pare necinstit faţă de ceea ce se întâmplă în sectorul privat ceea ce se întâmplă cu aceste proteste. În sectorul privat avem oameni care plătesc taxele, ne plătesc salariile şi totuşi au trecut printr-o perioadă dificilă şi merg mai departe”, a mai spus Cîţu.

Premierul a menţionat că este nevoie de o discuţie în societate despre faptul că liderii de sindicat sunt singurii care au rămas în funcţie de 30 de ani.

„Aş vrea să revin asupra acestor proteste. Aici cred că putem să avem o discuţie onestă noi în societate. Singurii oameni care au rămas în funcţie 30 de ani sunt liderii de sindicat. Este în regulă, în timp ce în restul societăţii se mai fac schimbări? Haideţi să mai discutăm şi despre această lege, să vedem cum ajung şi acele cotizaţii, sunt automat făcute din conturile oamenilor. Este ok să se ia automat din conturile oamenilor?”, s-a întrebat Cîţu. AGERPRES/(Autor: Florentina Cernat, editor: Mariana Nica, editor online: Ady Ivaşcu)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VREMEA până în 21 octombrie. Zilele mai calde de toamnă și cele cu ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Published

on

Vremea până în 21 octombrie. Temperaturile vor fi mai ridicate decât de obicei, cei puțin până la mijlocul lunii octombrie. Maximele vor varia între 20 și 28 de grade Celsius. Apoi, regimul termic se apropie de valorile normale ale perioadei.

În ultima parte a lunii septembrie și în prima săptămână din octombrie va ploua mai ales în nordul, nord-vestul țării, în vest și la munte. Aria precipitațiilor se va extinde, de la mijlocul lunii octombrie, și în alte zone din țară, cu excepția părții de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

UDMR Cluj a stabilit ordinea pe lista de candidați pentru Parlament. Subprefectul Tasnadi, loc eligibil la Senat

Published

on

UDMR Cluj a stabilit, joi seară, în cadrul ședinței Consiliului Reprezentanților Județeni (CRJ), ordinea pe lista de candidați pentru Parlament la alegerile din 1 decembrie.

Președintele filialei județene,…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Avarie la stația de pompare de la Vurpăr. Alimentarea cu apă, oprită în mai multe localități ale județului Alba

Published

on

Avarie la stația de pompare de la Vurpăr: Alimentarea cu apă a fost oprită în mai multe localități din județul Alba.

APA CTTA Alba anunță consumatorii că oprește alimentarea din cauza unei avarii, dar nu spune nic când, nici pentru cât timp.

Furnizorul de apă a postat pe contul de Facebook o informare în care amintește o avarie la stația de pompare de la Vurpăr.

”SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Alba Iulia informează consumatorii că din cauza unei avarii la Stația de pompare apa potabila Vurpăr,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

FOTO VIDEO Zonă din Alba Iulia, lăsată în beznă după lucrările la iluminatul public. Oamenii, plimbați între primărie și Electrica

Published

on

Mai mulți locuitori din Alba Iulia au reclamat că de mai bine de un an, nu mai beneficiază de iluminat public stradal. După ce au fost plimbați între primărie și compania de electricitate, oamenii nu au mai avut altă soluție decât să apeleze la ziar. 

Imediat după ce apune soarele, zona străzilor Rodnei și Neagoe, aflate în cartierul ”Lumea Nouă”, în apropiere de căminele studențești, este cuprinsă de o beznă totală.

Motivul: cinci stâlpi care au fost deconectați de la iluminatul public și nu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement