Connect with us

Eveniment

”Echipa de inimi” a Sibiului – Donează alimente și produse pentru pacienții cu Covid din spitalul Mediaș

Published

on



În perioada de pandemie, când spitalele au fost din ce în ce mai aglomerate, iar condițiile câteodată nu tocmai decente, foarte mulți sibieni s-au organizat în grupuri de voluntari și au încercat să ajute cu cât și ce s-a putut. Unii au donat măști, alții echipamente de protecție, alții au dus mâncare celor care așteptau la triaj și câte 24 de ore. Câțiva tineri din Mediaș, la inițiativa unui fost pacient, s-au gândit la cei cu covid internați aici și care au rudele departe.

Fostul pacient al Spitalului din Mediaș dorește să își păstreze anonimatul. Dar, el este inițiatorul campaniei grupului care s-a numit ”Echipa de Inimi”. ”Colegul nostru a fost internat în spital. Știm cu toții, condițiile din majoritatea spitalelor nu sunt tocmai bune. Din cauza asta și el a avut de suferit, iar după externare, când situația a devenit tot mai gravă, s-a gândit că ar putea face ceva pentru cei internați pe secția covid”, spune Cătălin Popa, unul dintre voluntari.

produse

Așa a luat naștere inițiativa care la începutul lui noiembrie a adunat 5, 6 persoane. ”Pe rând, duceam apă plată la spital, pentru secția covid. Apoi ne-am făcut pagina pe Facebook, iar cei care au dorit să doneze au fost tot mai mulți”, spune Cătălin Popa.

Și astfel, după mai puțin de o lună, zeci de medieșeni s-au alăturat campaniei, iar după două luni, la finalul anului, peste 100 de binevoitori donează produsele necesare celor internați pe secția covid a spitalului din Mediaș.

donatii

”Dacă la început ne-am axat pe apă, pentru că e important ca pacienții să consume multă în perioada de boală, după ce tot mai mulți voluntari ni s-au alăturat am trimis și fructe, dar și dulciuri, pentru că alină puțin din suferință. Este nevoie și de pamperși, pentru că sunt bolnavi imobilizați la pat, șervețele umede, hârtie igienică”, spune Cătălin Popa.

Dar, donațiile s-au îndreptat și către altă direcție- au fost donate pilote, perne și așternuturi de schimb pentru zeci de paturi din secția covid.

pilote

”Atunci când am pornit pe drumul acesta ne-am gândit în primul rând că aici sunt internați pacienți care nu sunt din Mediaș și la care familiile nu au cum să ajungă pentru a le aduce cele necesare. Ne-am dorit să aducem un pic de alinare și confort, și ne dorim să continuăm campania cel puțin încă două luni. Așadar, cei care doresc să doneze ne pot contacta pe pagina de Facebook, iar noi le spunem de ce este nevoie, ce ar putea să cumpere. Apoi noi anunțăm spitalul că vor veni produse, iar ei le preiau”, spune Cătălin Popa.

Până acum voluntarii au trimis spitalului aproximativ 5 tone de apă, zeci de baxuri de hârtie igienică, pamperși, zeci de kilograme de fructe.

 

 

sursa: Ora de Sibiu


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Sfântul Andrei: câți români își sărbătoresc ziua numelui. Cui îi poți spune ”La mulți ani” în 30 noiembrie

Published

on

Sfântul Andrei. Ziua de 30 noiembrie reprezintă prilej de bucurie românii care poartă prenume asociate Sfântului Apostol Andrei. Peste 900.000 de persoane îşi sărbătoresc onomastica, iar majoritatea sunt bărbați.

Unul dintre cei 12 apostoli ai Domnului, Andrei era pescar și, potrivit tradiției a propovăduit Evanghelia în mai multe locuri, inclusiv pe teritoriul de atunci al României.

Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Paraiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Aflarea ursitului în noaptea de Sfântul Andrei, în satele clujene din vechime. „Turta de Indrei” și lătratul câinilor

Published

on

La sărbători, precum Anul Nou sau Boboteaza, fetele de măritat obişnuiau să practice diverse obiceiuri, pentru a-şi afla norocul în dragoste sau orânda, adică „ficioru’ cu care s-or mărita”.

Același lucru se…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Trafic rutier blocat total pe Valea Oltului, pe DN 7, pe raza localității Brezoi. Mai multe stânci au căzut pe un TIR

Published

on

O bună parte din drumul național DN 7, Valea Oltului este blocată total, vineri, 29 noiembrie, din cauza unor căderi de stânci. Blocajul s-a petrecut la la kilometrul 206+500, pe raza localității Brezoi, după ce mai multe stânci au căzut pe carosabil, dar au și lovit un TIR. 

Potrivit IPJ Vâlcea traficul rutier este complet blocat pe Drumul Național 7, la kilometrul 206+500, ca urmare a unui incident cauzat de căderea unor stânci pe carosabil. Stâncile au lovit un autocamion care tranzita zona, însă, din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Sfântul Andrei – Ocrotitorul României: povestea, semnificațiile și superstițiile sărbătorii din 30 noiembrie

Published

on

Sfântul Andrei se sărbătorește pe data de 30 noiembrie în calendarul creștin ortodox și este considerat ocrotitorul României. Acestuia i se mai spune și Apostolul cel dintâi chemat al Domnului, fiind primul apostol care L-a cunoscut pe Hristos.

Sfântul Andrei (n. 6 î.Hr., Betsaida, Districtul de Nord, Israel – d. 30 noiembrie 60 d.Hr., Patra, Imperiul Roman) a fost fratele lui Simon (Sfântul Apostol Petru) și potrivit crestinortodox.ro, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât în anul 1995 ca…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading