Connect with us

Eveniment

Ecograf nou pentru pacienţii în stare critică, la Urgenţa Spitalului Judeţean Sibiu

Publicat



Arhivă foto

Pacienții aflați în stare critică care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU), cea mai mare unitate medicală publică din județ, au acces la un ecograf nou, situat în camera de resuscitare.

Aparatul, evaluat la 200.000 de lei, a fost donat de o companie locală, conform unui comunicat de presă transmis AGERPRES.

„Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu are în dotare un nou ecograf, cumpărat de spital în urma unei donaţii a Asociaţiei Împreună pentru Sănătate, în valoare de 200.000 de lei. Suma menţionată provine din sponsorizarea primită de la firma sibiană ALBIS Plastic.

Noul ecograf a fost amplasat în camera de resuscitare a Unităţii de Primiri Urgenţe, fiind folosit în diagnosticul de urgenţă al pacienţilor care ajung în UPU în stare critică. Ecograful completează aparatura deja existentă în UPU, astfel că în acest moment fiecare spaţiu de tratament din acest serviciu beneficiază de un astfel de aparat”, se arată în comunicatul menţionat.

Acest aparat va scădea timpul de investigare al pacienţilor critici, spune şeful UPU Sibiu, medicul Bogdan Csillag.

Precizările șefului UPU Sibiu

„Este vorba despre un ecograf performant cu trei sonde de examinare ultrasonografică a adulţilor (examinări abdominale, cardiace, ţesuturi moi, vase, pulmonare).

S-a decis amplasarea lui în camera de resuscitare, unde ne este extrem de util în diagnosticul de urgenţă al pacienţilor critici.

Vine în completarea celorlalte aparate de ecografie din UPU, astfel încât fiecare spaţiu de tratament din serviciul nostru beneficiază de un astfel de aparat, scăzând timpii de investigare a pacienţilor cu această metodă de diagnostic.

Un act medical modern şi de calitate se bazează pe o resursă umană bine pregătită şi suficientă ca număr (mai ales în serviciul de urgenţă care se confruntă cu supraaglomerare din punct de vedere al pacienţilor), dar importantă este şi dotarea tehnică corespunzătoare a serviciilor medicale.

Pe această cale, dorim să le mulţumim sponsorilor pentru ajutorul oferit nouă şi mai ales pacienţilor noştri”, a declarat şeful UPU Sibiu, dr. Bogdan Csillag.

Aparatul a fost cumpărat cu banii donaţi de cel mai important distribuitor de granule mase plastice din România, cu o cifră anuală netă de afaceri de 45 de milioane de euro, potrivit datelor furnizate de spitalul sibian.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Duel feroviar la Cluj, tranșat de jucătorii lui Dan Petrescu. CFR – Rapid: 3-2

Publicat

CFR Cluj a învins, duminică seara, pe Rapid București, într-un meci disputat pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, partidă din play-off-ul Superligii de fotbal.

Scorul a fost deschis de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

A doua zi de PAȘTE 2024: Obiceiul ”Udatului”, ciocnitul ouălor invers. Tradiții și superstiții de sărbători

Publicat

A doua zi de PAȘTE 2024: Obiceiul ”Udatului”, ciocnitul ouălor invers. Sărbătoarea Învierii Domnului este singura căreia îi sunt dedicate trei zile.

În a doua zi de Paște, sunt marcate unele obiceiuri și tradiții încă păstrate în comunitățile rurale.

Se mai ține obiceiul udatului sau stropitului, dar și ”fugăritul mirelui” sau ”pomana copiilor”.

Vezi și URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Sunt obiceiuri pitorești, cu prilej de veselie pentru toată…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Primii doi pui de barză din cuibul de la Vlaha au ieșit din ou în Sâmbăta Mare a Paștelui

Publicat

Primii doi pui de barză au eclozat, sâmbătă, în cuibul de la Vlaha, județul Cluj, anunță Clujbird, site-ul care monitorizează cuibul.

”Puii și-au spart coaja de ou la 34 de zile după ce a fost depus primul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Săptămâna Luminată: PROGRAMUL slujbelor religioase la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când este prima sărbătoare după Paște

Publicat

Săptămâna Luminată: După praznicul Sfintelor Paşti, credincioșii intră în Săptămâna Luminată. Aceasta cuprinde o sărbătoare închinată Maicii Domnului și se termină în duminica următoare numită Duminica Tomii (a Sfântului Apostol Toma). În 10 mai este Izvorul Tămăduirii, cu sfințirea apei – Agheasma Mică.

Pentru creştinii ortodocşi, Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare, care se termină după cincizeci de zile de la Paşti la Pogorârea Sfântului Duh (Rusaliile).

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe