Connect with us

Eveniment

Efectul pandemiei – Numărul sibienilor care lucrează de acasă de peste 150 de ori mai mare

Publicat



La muncă, dar totuși acasă. Cam așa s-ar descrie pe scurt activitatea a mii de sibieni care de la începutul pandemiei, din luna martie, lucrează de acasă. Numărul este de 157 de ori mai mare față de anul trecut și este în creștere. Asta și datorită faptului că angajatorii pot depune cereri pentru a primi ajutor financiar pentru cumpărarea de laptopuri sau tablete.

Anul trecut, la finalul lunii februarie 14 sibieni figurau cu contract de muncă în sistem telemuncă, pentru ca la finalul anului 2019 41 de sibieni să lucreze de acasă.

O dată cu începutul lui 2020 și al pandemiei implicit, numărul celor care au ales să lucreze de acasă a crescut constant. La finalul lunii martie 2792 de sibieni aveau un astfel de contract, pentru ca la finalul lui octombrie 5666 de contracate de telemuncă să fie înregistrate. Aceste cifre din județul Sibiu înseamnă 13% din totalul contractelor de telemuncă înregistrate la nivel național.

tabel

Firmele cu cei mai puțin angajați care lucrează de acasă sunt cele de construcții, marochinărie sau transporturi. cum era de așteptat, domeniul IT este cel în care predomină munca de la domiciliu. Firmele de IT din Sibiu au între 90% și 100% dintre angajați care lucrează de acasă.

Bani pentru terminale

firmele care au angajați în telemuncă pot cere statului fonduri pentru a le asigura acestora terminale de pe care să lucreze. Astfel, o prevedere care a fost instituită în timpul stării de urgență a fost extinsă și pe perioada de alertă. Conform acesteia firmele pot cere 2500 de lei de angajat pentru achiziționarea celor necesare telemuncii. Au fost depuse peste 100 de astfel de cereri, iar 25 de firme au încasat deja banii.

De al această prevedere sunt exceptate însă instituțiile publice. angajații de aici pot lucra de acasă, dar de pe laptopurile sau tabletele personale.

 

 

 

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO. Podcast Cluj24 Test de sinceritate. Remus Lăpușan: Am un proiect de sprijinire a producătorilor agricoli din Cluj

Publicat

Remus Lăpușan, candidat pentru Consiliul Județean Cluj din partea PSD, vorbește la podcastul Test de sinceritate de pe Cluj24 realizat de jurnalistul Vasile Măgrădean despre proiectele pe care le propune clujenilor în campania…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Mesaje de SFINŢII CONSTANTIN şi ELENA 2024. Idei de urări și felicitări frumoase pe care le poți trimite celor dragi, în 21 mai

Publicat

MESAJE, URĂRI, FELICITĂRI, SMS 2024 de Sfinţii Constantin şi Elena. Aproape două milioane de români îşi sărbătoresc, pe 21 mai, onomastica.

Numele Constantin este de origine latină şi vine de la constans, constantis („constant”, „ferm”).

Elena – străvechiul nume Helene este...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

În școli vor fi folosite ghiduri de educație rutieră. Ce vor învăța elevii din clasele primare, gimnaziale și de liceu

Publicat

În școli vor fi folosite ghiduri de educație rutieră, elaborate de Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Interne. Acestea sunt destinate elevilor din clasele primare, gimnaziale și de liceu

Designul și limbajul...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Evaluare Națională 2024 clasa a IV-a. Testările încep marți, 21 mai. Modele de subiecte și reguli pentru elevi

Publicat

Evaluare Națională 2024 clasa a IV-a. Testările încep marți, 21 mai cu proba la Română. Miercuri, 22 mai, va fi organizată proba de Matematică.

Evaluarea este organizată pentru a fi verificat stadiul acumulării de cunoștințe la nivelul clasei al IV-a.

Testările vor fi organizate în sălile de clasă în care elevii desfășoară activități în mod obișnuit.

Citește mai departe