Connect with us

Cluj

Eforturi pentru salvarea populaţiilor de koala

Published

on



Australia va cheltui încă 35 de milioane de dolari în următorii patru ani pentru a proteja habitatul koala, dar şi pentru a încetini declinul speciilor vulnerabile, a anunţat guvernul.

Aproape 30% din populaţia de koala din Australia a dispărut în ultimii 3 ani. Marsupialele au fost decimate de incendii şi diverse boli, estimările actuale arătând că mai puţin de 58.000 de exemplare îşi duc traiul prin pădurile australiene.

„Urşii koala reprezintă un simbol mult iubit al Australiei, iar noi ne angajăm să îi protejăm”, a declarat prim-ministrul Scott Morrison într-un comunicat, citat de Reuters.

Proiectul, început în 2019, duce investiţia guvernamentală în protejarea koala la peste 74 de milioane de dolari, cheltuielile fiind investite pentru refacerea habitatului, studierea populaţiei şi extinderea cercetărilor privind sănătatea urşilor koala.

Chlamydia, o boală cu transmitere sexuală întâlnită şi la oameni, s-a răspândit printre marsupiale, afectând aproximativ jumătate din speciile din unele zone. Mai mult decât atât, un studiu realizat de World Wildlife Fund a estimat că peste 60.000 de koala au fost ucişi, răniţi sau afectaţi într-un fel de incendiile de vegetaţie din 2019 şi 2020.

Koala locuieşte mai ales în pădurile de eucalipt din statele estice şi pe marginile de coastă, trăind până la 20 de ani. Ei îşi poartă puii în marsupiu şi dorm până la 18 ore pe zi.

Citește Romania24.ro pe Google News

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Romania24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO FOTO. Traseul Calea Partizanilor din Apuseni a fost deschis oficial, în prezența Principesei Sofia

Published

on

Sâmbătă, 5 octombrie 2024, a avut loc inaugurarea traseului memorial-tematic Calea Partizanilor din Apuseni, un omagiu adus luptei anticomuniste din această regiune.

Sâmbătă a avut loc ceremonia oficială de…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

CCR a decis scoaterea Dianei Iovanovici-Şoşoacă din cursa pentru alegerile prezidențiale

Published

on

Curtea Constituțională a României a anulat candidatura Dianei Iovanovici-Șoșoacă la alegerile pentru președintele României din 2024, în urma admiterii a două contestații. Decizia, luată cu majoritate de voturi, este…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

CFR Cluj – Poli Iași, 2-1. Kamara și Munteanu, îngeri și demoni

Published

on

CFR Cluj a întâlnit-o pe Poli Iași, sâmbătă seara în Gruia, într-o partidă din etapa a 12-a a Superligii de fotbal. Feroviarii veneau după un eșec pe teren propriu, 1-3 cu UTA, iar moldovenii obținuseră o victorie cu 1-0…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

VIDEO FOTO. Sute de credincioși se închină la Cluj-Napoca la capul Sfântului Apostol Toma, adus din insula grecească Patmos

Published

on

Peste 400 de credincioși se roagă, sâmbătă, la capul Sfântului Apostul Toma, a adus la Cluj-Napoca din insula grecească Patmos și depus la biserica cu hramul sfântului din cartierul Mărăști. Oamenii stau la o coadă care…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading
Advertisement