Connect with us

Eveniment

Elevii din municipiul Reghin, rămaşi fără lapte şi corn din cauza lipsei ofertanţilor

Publicat


fotografie cu caracter ilustrativ

Elevii din municipiul Reghin sunt singurii din judeţul Mureş care nu beneficiază încă de lapte şi corn în baza programului naţional. Acest lucru s-a produs din cauza lipsei ofertelor de la furnizori, municipalitatea precizând că produsele de panificaţie vor ajunge în şcoli începând cu luna februarie.

„Municipiul Reghin a depus absolut toate diligenţele necesare pentru atribuirea acestor contracte, însă din cauza fluctuaţiei preţurilor de pe piaţă s-a confruntat cu lipsa de oferte din partea furnizorilor. Pe parcursul anului trecut a fost demarată procedura simplificată de atribuire pentru cele trei loturi a produselor – mere, corn şi biscuiţi şi produse lactate – în urma căreia au fost atribuite doar fructele.

Celelalte loturi s-au anulat din lipsă de ofertanţi. În luna august 2022, a fost demarată procedura de negocieri pentru atribuirea produselor de panificaţie şi a produselor lactate, fiind invitaţi 5 furnizori mari şi mici din Reghin şi zona Reghinului, dar niciunul nu a transmis o ofertă.

Din cauza preţului mic am încercat suplimentarea valorii contractelor din bugetul local, dar şi în această situaţie a trebuit să fie anulată procedura deoarece de la minister ni s-a transmis că nu avem voie să suplimentăm valorile”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Primăriei Reghin, Imola Grama.

Elevii din municipiul Reghin, rămaşi fără lapte şi corn din cauza lipsei ofertanţilor. Ce susțin reprezentanții Primăriei Reghin

Potrivit reprezentantei Primăriei Reghin, în luna octombrie 2022 a fost demarată a patra procedură de atribuire pentru produse de panificaţie şi lactate, în urma căreia s-a atribuit doar contractul pentru produse de panificaţie, livrarea produselor urmând să înceapă în luna februarie.

Deşi judeţul Mureş se regăseşte între judeţele fruntaşe la producţia de lapte din ţară, producătorii susţin că preţul oferit de statul român este foarte mic şi că, pe fondul creşterii galopante a preţului la energie, este foarte dificil să se angajeze să menţină preţul de livrare timp de un an.

Pentru sprijinirea afacerilor locale, la Reghin a existat o iniţiativă a unui grup de consilieri locali care a propus ca furnizorii în cadrul programului naţional să fie din zonă, astfel încât să existe şi garanţia că elevii vor primi produse lactate şi de panificaţie proaspete. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO: Protest al angajaților DGASPC Alba, în fața Consiliului Județean. Care sunt solicitările acestora

Publicat

Protest al angajaților DGASPC Alba. Salariații membri de sindicat de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba protestează marți, 20 februarie, în fața Consiliului Județean Alba.

Aceștia sunt nemulțumiți că au salarii mai mici cu până la 61% față de cele din Consiliul Județean.

Ce spune președintele sindicatului ACORD, Lucian Puiu:

Noi proteste sunt programate miercuri, 21…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Amenzi de peste 37.000 de lei, date de polițiștii și jandarmii din Alba, după acțiuni în județ. Câte permise au fost reținute

Publicat

Polițiștii și jandarmii din Alba au aplicat amenzi de peste 37.000 de lei, după acțiuni în sistem integrat, în județ.

Potrivit IPJ Alba, luni, 19 februarie, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat

  • pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională
  • pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Măsuri în Alba pentru siguranța traficului și evitarea incidentelor pe drumurile din zona montană. Precizările prefectului

Publicat

Prefectul de Alba, Nicolae Albu, a amintit măsuri avute în vedere, pentru evitarea blocajelor sau problemelor de trafic din cauze naturale pe principalele segmente de drumuri din zonele montane.

Contextul este dat de blocarea circulației din 16 februarie, pe DN67C Transalpina, când s-au prăbușit bolovani pe carosabil, iar turiștii nu s-au mai putut întoarce din zona de munte.

Prefectul a precizat că, în astfel de cazuri, se intervine cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO ȘTIREA TA: Incident pe un bulevard din Alba Iulia. Un bărbat s-a așeazat pe stradă și a blocat traficul rutier

Publicat

Un incident în trafic, pe o stradă din Alba Iulia, a fost suprins de un cititor alba24.ro. 

S-a întâmplat marți, 20 februarie, în jurul orei 17.00, pe strada Bulevardul Republicii din Alba Iulia, în zona magazinului Dedeman. 

Din imaginile suprinse de un cititor alba24.ro, un bărbat s-a așezat pe mijlocul străzii și a blocat toată ciculația. Acesta avea în mână un baston cu care gesticula către șoferi.

Mai multe mașini au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe