Connect with us

Eveniment

Elevii din municipiul Reghin, rămaşi fără lapte şi corn din cauza lipsei ofertanţilor

Publicat


fotografie cu caracter ilustrativ

Elevii din municipiul Reghin sunt singurii din judeţul Mureş care nu beneficiază încă de lapte şi corn în baza programului naţional. Acest lucru s-a produs din cauza lipsei ofertelor de la furnizori, municipalitatea precizând că produsele de panificaţie vor ajunge în şcoli începând cu luna februarie.

„Municipiul Reghin a depus absolut toate diligenţele necesare pentru atribuirea acestor contracte, însă din cauza fluctuaţiei preţurilor de pe piaţă s-a confruntat cu lipsa de oferte din partea furnizorilor. Pe parcursul anului trecut a fost demarată procedura simplificată de atribuire pentru cele trei loturi a produselor – mere, corn şi biscuiţi şi produse lactate – în urma căreia au fost atribuite doar fructele.

Celelalte loturi s-au anulat din lipsă de ofertanţi. În luna august 2022, a fost demarată procedura de negocieri pentru atribuirea produselor de panificaţie şi a produselor lactate, fiind invitaţi 5 furnizori mari şi mici din Reghin şi zona Reghinului, dar niciunul nu a transmis o ofertă.

Din cauza preţului mic am încercat suplimentarea valorii contractelor din bugetul local, dar şi în această situaţie a trebuit să fie anulată procedura deoarece de la minister ni s-a transmis că nu avem voie să suplimentăm valorile”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Primăriei Reghin, Imola Grama.

Elevii din municipiul Reghin, rămaşi fără lapte şi corn din cauza lipsei ofertanţilor. Ce susțin reprezentanții Primăriei Reghin

Potrivit reprezentantei Primăriei Reghin, în luna octombrie 2022 a fost demarată a patra procedură de atribuire pentru produse de panificaţie şi lactate, în urma căreia s-a atribuit doar contractul pentru produse de panificaţie, livrarea produselor urmând să înceapă în luna februarie.

Deşi judeţul Mureş se regăseşte între judeţele fruntaşe la producţia de lapte din ţară, producătorii susţin că preţul oferit de statul român este foarte mic şi că, pe fondul creşterii galopante a preţului la energie, este foarte dificil să se angajeze să menţină preţul de livrare timp de un an.

Pentru sprijinirea afacerilor locale, la Reghin a existat o iniţiativă a unui grup de consilieri locali care a propus ca furnizorii în cadrul programului naţional să fie din zonă, astfel încât să existe şi garanţia că elevii vor primi produse lactate şi de panificaţie proaspete. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Un autoturism cu trei persoane a ajuns în șanț, într-o localitate din Mureș

Publicat

ambulanta 5 e1608302177417.jpeg

Un accident rutier a avut loc, joi la amiază pe o șosea din Mureș. Din primele date, șoferul unei mașini a pierdut control asupra direcției de deplasare și a ajuns cu mașina în șanț.

Potrivit ISU Mureș, în jurul orei 13:10, pompierii Detașamentului Reghin au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru asigurarea de măsuri specifice prevenirii incendiilor în urma producerii unui accident rutier în localitatea Solovăstru.

A fost implicat un singur autoturism, care a părăsit partea carosabilă, intrând în șanț.

Cele trei persoane aflate în autoturism la momentul producerii evenimentului au fost preluate imediat de echipajele medicale pentru evaluare medicală și…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Eveniment

Bode a făcut RECURS la decizia Tribunalului Sălaj care i-a respins acțiunea de chemare în JUDECATĂ a UBB. Se va judeca la Cluj

Publicat

Ministrul Lucian Bode a făcut recurs la decizia Tribunalului Sălaj, care i s-a respins acțiunea de chemare în judecată a UBB Cluj.  În același timp, acesta a solicitat editurii care a publicat o carte după teza sa de doctorat, s-o retragă de la vânzare.

„Dr. Bode a făcut recurs la decizia Tribunalului Sălaj prin care i s-a respins acțiunea de chemare în judecată a Universității „Babeș-Bolyai”. Recursul, înregistrat azi pe portalul instanțelor, se va judeca la Curtea de Apel Cluj-Napoca.

Și tot azi, dr. Bode a informat UBB că a cerut…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

Cu cât a crescut prețul alimentelor. Topul celor mai mari scumpiri din 2023: cât a ajuns prețul la unt, ulei, zahăr și ouă

Publicat

cumparaturi

În prima parte a lunii octombrie a anului 2021, costul unui coş de cumpărături cu principalele alimente de la unii dintre cei mai mari jucători din industria alimentară, în Bucureşti, era în jur de 80 de lei, iar diferențele nu sunt mari față de restul țării.

Cele mai mari scumpiri le-au avut zahărul, al cărui preţ a crescut cu 63% din decembrie 2021 până în decembrie 2022, untul al cărui preţ a crescut cu 45% din decembrie 2021 până în decembrie 2022 şi uleiul, al cărui preţ a crescut cu 37% din decembrie 2021 până în decembrie 2022.

În prima parte a lunii ianuarie a acestui an, costul aceluiaşi coş de cumpărături este de aproximativ 110 lei în retailul modern, conform calculelor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

O fetiţă de 7 luni a murit de gripă la o clinică din Cluj

Publicat

spital pacienta 750x395 1.jpg

O fetiţă de 7 luni a murit după ce a fost transferată din Bistriţa la o clinică din Cluj.

„În luna ianuarie 2023 am avut 4.823 de pacienți cu infecții acute a căilor respiratorii superioare – din care un deces; 603 cazuri de pneumonii – din care 9 soldate cu deces; 80 cazuri gripă – din care 3 soldate cu deces. E vorba de un tânăr de 34 de ani cu dizabilități și un bărbat de 55 de ani cu boală neoplazică. A treia excepție e o fetiță de 7 luni, din Dumitra, care a decedat de gripă. Aceasta a ajuns la UPU Pediatrie și a fost internată direct la Terapie Intensivă, iar de acolo a fost…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe