Connect with us

Cluj

Episcopul greco-catolic Florentin Crihălmeanu a decedat, în urma unei crize cardio-respiratorii, după ce fusese infectat cu COVID-19

Publicat


Episcopul Florentin Crihălmeanu al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla a murit, marţi, în urma unei crize acute cardio-respiratorii, după ce fusese infectat cu COVID-19, a anunţat Biroul de Presă al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

Înaltul prelat Florentin Crihălmeanu (născut în data de 17 septembrie 1959, în Iași) a decedat marţi după-amiază, la ora 15,20, la Mănăstirea Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca. În data de 14 ianuarie îi expira perioada de carantină.

Potrivit purtătorului de cuvânt, preot Daniel Avram, în ciuda faptului că starea sănătăţii episcopului se îmbunătăţise după infectarea cu COVID-19 şi se apropia sfârşitul perioadei de carantinare, el s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie, în urma căreia medicii ambulanţieri au constatat decesul.

“Preoţii, persoanele consacrate şi toţi credincioşii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla resimt această plecare ca pe o imensă pierdere, dar cu credinţă în Mântuitorul Isus Hristos Cel Înviat se unesc în rugăciune pentru sufletul harnicului, blândului şi smeritului lor Ierarh. Această încercare dureroasă, trăită în lumina credinţei şi a Învierii, nădăjduim să aducă unitate şi pace în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut, care i-au primit îndrumarea spirituală, l-au admirat şi stimat pentru dăruirea în slujirea lui Hristos şi a Bisericii Sale”, se mai menţionează în comunicatul Biroului de Presă al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

Episcopia anunţase în 4 ianuarie că Florentin Crihălmeanu, a fost confirmat cu COVID-19 şi trebuia să stea în izolare până pe 13 ianuarie.

“Urmare a testării pozitive la virusul corona SARS-CoV-2, confirmat şi prin testul RT-PCR făcut (…) în data de 31 decembrie 2020, Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu, episcopul greco-catolic de Cluj – Gherla, a fost invitat de către DSP la o evaluare clinică, la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca (Clujana), în data de 2 ianuarie 2021.

După o internare de o zi, în cadrul căreia s-au făcut analizele medicale necesare, medicii au concluzionat că e vorba de o infecţie cu SARS-CoV-2, formă uşoară, care nu necesită internare, şi s-a recomandat un tratament medicamentos de urmat”, informa un comunicat al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla transmis în 4 ianuarie.

Agerpres

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Angajări la Spitalul de Urgență Cluj. Ce fel de personal caută. Contracte pe perioadă nedeterminată

Publicat

Spitalul de Urgență Cluj anunță că face noi angajări. Unitatea sanitară scoate la concurs mai multe posturi de personal medical, auxiliar, TESA, dar și pentru muncitori.

Potrivit reprezentanților Spitalului…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Instanța clujeană RESPINGE cererea lui Bogdan Buta de Ordonanță președințială împotriva jurnalistului Liviu Alexa

Publicat

Judecătorii clujeni au respins cererea fondatorului UNTOLD, Bogdan Buta, de ordonanță președințială împotriva jurnalistului Liviu Alexa.

„Respinge cererea de emitere a ordonantei presedintiale formulată de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Prefectura Cluj: Mirosul pestilențial provine din Tureni. Primar Tureni: Poate am devenit prea SENSIBILI unii dintre noi

Publicat

La Cluj-Napoca, odată cu primăvara s-a reîntors și mirosul pestilențial. Mai mulți clujeni s-au plâns, marți, de mirosul care se simte în mai multe cartiere din oraș. Prefectura Cluj a precizat într-un comunicat că…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Anunț IMPORTANT pentru pensionari. Daniel Baciu: Am SEMNAT contractul

Publicat

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice susține că luni a semnat contractul pentru realizarea softului necesar recalculării pensiilor, astfel încât începe oficial procesul de recalculare a celor 4,8 milioane de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe