Connect with us

Cluj

Europarlamentarul clujean Daniel Buda: Solicit Comisiei Europene decuplarea Rusiei de la sistemul interbancar SWIFT

Publicat



daniel buda1.jpg

Europarlamentarul Daniel Buda, care este și președintele PNL Cluj, a solicitat Comisiei Europene decuplarea Rusiei de la sistemul interbancar SWIFT, argumentând că sancțiunile anunțate până acum nu sunt suficiente pentru a opri războiul din Ucraina.

„STOP SWIFT! STOP RUSIA!
Solicit Comisiei Europene decuplarea Rusiei de la sistemul interbancar SWIFT!

Decuplarea Rusiei de la sistemul interbancar SWIFT este o acțiune necesară, urgentă, care se impune a fi luată imediat! Poate reprezenta singura sancțiune care să oprească agresiunea militară a Rusiei.

Pachetul de sancțiuni anunțat de Comisia Europeană nu este nici pe departe suficient sau care să poată avea rezultatul scontat, acela de a pune capăt unei invazii militare care nu doar că încalcă toate acordurile internaționale, dar care pune viața și libertatea oamenilor în pericol.

Solidaritatea cu Ucraina trebuie să se manifeste dincolo de mesaje și măsuri cu impact scăzut. Pierderea de vieți omenești, atacul asupra suveranității teritoriale reprezintă amenințări care trebuie să primească un răspuns proporțional.

Sancțiunile anunțate până acum împotriva Rusiei nu sunt de natură să oprească acest război. Trebuie măsuri mult mai drastice, iar UE trebuie să decupleze Rusia de la sistemul interbancar SWIFT.

În acest fel, vom întrerupe plățile transfrontaliere rapide, iar Rusia s-ar confrunta cu perturbări economice extrem de serioase. Cu cât amânăm mai mult astfel de măsuri, cu atât vom avea mai multe pierderi omenești, mai multă instabilitate, mai multă nesiguranță.

Comisia Europeană trebuie să decupleze de îndată Rusia de la sistemul SWIFT și să fie cu adevărat solidară cu poporul ucrainean!”, a…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin

Publicat

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în finala campionatului LNMB, în urma meciului jucat în deplasare cu FC Argeș, scor final 88-72.

U-BT Cluj-Napoca, echipa campioană a României, s-a calificat în finala ediției…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

PROGRAMUL cu publicul al primăriei Cluj-Napoca în perioada 01.05.2024-06.05.2024

Publicat

În perioada 01.05-06.05.2024, sediile primăriei nu vor asigura program cu publicul. Doar Compartimentul Decese din cadrul Direcției de Evidență a Persoanelor va funcționa în intervalul orar 08.30-13.30, cu excepția zilei de

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. Viața din Pata Rât pe scena Operei Naționale din Cluj-Napoca. Pregătiri pentru ”Waste Side Story”

Publicat

Viața locuitorilor din Pata Rât va fi transpusă în spectacolul de operă ”Waste Side Story” care va avea loc în 10 mai pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și în care vor juca și membri ai acestei…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Mircea Abrudean: Sabin Sărmaș este o dezamăgire. PNL i-a dat multe posibilități, nu este fair

Publicat

Secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, vorbește în podcastul Contraste de pe Cluj24, realizat de Florin Danciu, despre demersurile privind integrarea României în OCDE, dar și despre alegerile din 9 iunie.


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe