Connect with us

Alba

EVALUARE NAȚIONALĂ 2021: JOI, proba de MATEMATICĂ. Modele de subiecte și precizări pentru elevii de clasa a VIII-a

Published

on



Examenul de Evaluare Națională 2021 pentru elevii de clasa a VIII-a continuă joi, 24 iunie, cu proba scrisă la Matematică.

Peste 2000 de elevi din județul Alba sunt așteptați să participe la testare.

Vezi și MODELE de SUBIECTE la EVALUARE NAȚIONALĂ 2021, clasa a VIII-a: TOATE testele de antrenament și BAREMELE la Română și Matematică

Joi, 24 iunie, se va desfășura proba la Matematică. La această probă, candidații trebuie să aibă asupra lor și creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen.

La proba de Matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul II poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect.

La figurile de la proba de matematică sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.

La proba de matematică este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvarea problemelor.

Sfaturi pentru ziua examenului:

  • Asigură-te că ai la tine: actul de identitate, stilou/pix de culoare albastră, creion, gumă de șters, riglă, apă, șervețele.
  • Când primești broșura, citește subiectele pentru a…

Vezi mai mult pe Alba24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO: Adina Oargă, profesoară de Limba Engleză la Școala ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia: O călătorie continuă alături de elevi

Published

on

Adina Oargă este de peste 25 de ani profesoară de engleză la Școala nr. 7 „Mihai Eminescu” din Alba Iulia. De pe băncile facultății a intrat direct în cancelaria și în clasele școlii, în ceea ce ea numește o călătorie continuă în care profesorii aștern drumul pentru elevi. 

În timp, prin fața catedrei de la care predă au trecut sute de elevi, zeci de generații, care au învățat engleza. Reporterii alba24.ro au mers în cadrul emisiunii ”Portret de profesor” pentru a o întâlni pe Adina…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Clădirea Muzeului Unirii din Alba Iulia va fi reabilitată. Care sunt lucrările propuse

Published

on

Clădirea Muzeului Unirii din Alba Iulia va fi reabilitată. Clădirea „Babilon”, în care se află Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, construită între anii 1851 – 1853, este propusă spre reabilitare și refuncționalizare.

Proiectul vizează, printre altele, reabilitarea fațadei, a tâmplăriei și a învelitorii, reabilitarea subsolului pentru introducerea acestuia în circuitul muzeal și amenajarea podului unde ar urma să fie amplasate laboratoare, ateliere și birouri administrative. 

Consiliul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Stimulentele fiscale în construcţii vor fi eliminate treptat. Reducerea acestora va începe de anul viitor

Published

on

Stimulentele fiscale pentru personalul angajat în sectorul construcţiilor vor fi eliminate treptat printr-o nouă lege care va fi adoptată până în martie 2025, potrivit Planului bugetar-structural naţional pe termen mediu 2025 – 2031, publicat vineri seara de Ministerul Finanţelor.

„Reducerea treptată a stimulentelor fiscale pentru personalul angajat în sectorul construcţiilor va începe în 2025 şi se va finaliza până la sfârşitul anului 2028”, se menţionează în documentul citat de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

FOTO: ACCIDENT rutier pe strada Alexandru I. Cuza din Alba Iulia. O persoană a fost rănită

Published

on

Un accident rutier s-a produs sâmbătă după-amiaza, pe strada Alexandru I. Cuza din Alba Iulia, în zona Ambient. Din primele informații, în evenimentul rutier a fost implicat un autoturism. În urma accidentului, o persoană a fost rănită.

Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier, în municipiul Alba Iulia, pe strada Alexandru I. Cuza, în zona Ambient.

În accidentul rutier ar fi implicat un autoturism.

Pompierii intervin cu o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading