Connect with us

Alba

EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Marți, 14 iunie, proba la ROMÂNĂ. Ce trebuie să știe elevii la examen

Published

on



Evaluare Națională 2022: Marți, 14 iunie, examenul începe cu proba scrisă la Limba și literatura română. Primele rezultate vor fi cunoscute 23 iunie 2022 (până la ora 14.00), iar cele finale în 30 iunie.

Media la Evaluare contează în proporție de 80% pentru admiterea la liceu.

Ministerul Educației a publicat șase seturi de teste de antrenament pentru examenul din acest an.

Vezi Evaluare Națională 2022: Toate TESTELE de ANTRENAMENT publicate de Ministerul Educației. Alte MODELE de SUBIECTE pentru examen

Peste 2.800 de elevi care termină clasa a VIII-a, în Alba, sunt așteptați să participe la examenul de Evaluare Națională 2022.

Din datele IȘJ Alba, comunicate de inspector școlar general adjunct Dan Cherecheș, pentru alba24.ro, sunt 2.835 de elevi de clasa a VIII-a în județ. Înscrierile la examen s-au făcut de către școli, până în 3 iunie, când s-au încheiat și cursurile pentru acești elevi. Evaluarea Națională va fi organizată în 27 centre de examen din județ.

Vezi și MODELE de SUBIECTE la EVALUARE NAȚIONALĂ 2021, clasa a VIII-a: TOATE testele de antrenament și BAREMELE la Română și Matematică

CALENDAR EVALUARE NAȚIONALĂ 2022

  • 30 mai – 3 iunie 2022: Înscrierea la evaluarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Un bărbat din Zlatna a fost reținut de polițiști după ce și-a agresat soția și fiica. Ce spun polițiștii din Alba despre caz

Published

on

Un bărbat din Zlatna a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, fiind cercetat pentru violență în familie. Acesta a ajuns în fața anchetatorilor după ce a provocat un scandal în data de 5 octombrie. 

O zi mai târziu, bărbatul în vârstă de 33 de ani a fost reținut de polițiști.

Potrivit IPJ Alba, la data de 6 octombrie 2024, polițiștii din Zlatna au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 33 de ani, din Zlatna, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Părintele Augustin Burtă, fost preot al parohiei Șibot a încetat din viață. A slujit parohia timp de 37 de ani

Published

on

Părintele Augustin Burtă, fost preot al parohiei Șibot a încetat din viață la vârsta de 78 de ani. Acesta a slujit parohia timp de 37 de ani.

Evenimentul nefericit a fost anunțat de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

Preotul a decedat în seara zilei de 5 octombrie 2024. Slujba de înmormântare va fi oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, marți, 8 octombrie, de la ora 12.00, la biserica parohiei Șibot.

A slujit parohia timp…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Performanță de excepție pentru două sportive din Blaj: Karina Drăgan și Iana Costea, aur și bronz la lupte libere

Published

on

Performanță de excepție pentru două sportive din Blaj, la prima lor participare la un campionat național. Este vorba despre două sportive ale clubului de lupte ACS Legiunea I Blăjeană. 

Sportivii clubului au câștigat două medalii: Karina Drăgan a luat aurul la categoria 58 kilograme, devenind campioană națională, iar Iana Costea a obținut bronzul la categoria 31 kilograme. Informațiile sunt publicate pe pagina de Facebook, Blaj Sport, prima pagină dedicată sportului din Blaj. 

La competiția de la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

FOTO: Friendship Challenge, la Alba Iulia. Aproape 400 de tineri au participat la un concurs interactiv în Cetatea Alba Carolina

Published

on

Aproape 400 de tineri au participat duminică, 6 octombrie, la o competiție a prietenei, în Cetatea Alba Carolina. Este vorba despre Friendship Challenge, un eveniment care a ajuns la ediția cu numărul șase. Timp de mai multe ore, peste 350 de tineri din Alba au luat parte la mai multe concursuri interactive. 

Friendship Challenge pune accentul pe importanța prieteniei și a anturajului, simulând situații reale care pun în dificultate și necesită rezolvare prin stategie și folosirea abilităților de colaborare,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement