Connect with us

Alba

Evenimentele anului 2023 la Alba Iulia. Buget de 2,5 milioane lei pentru AlbaFest, Sărbătoarea Muzicii, festivaluri și competiții

Publicat


Primăria Alba Iulia rezervă aproximativ 2,5 milioane lei, buget pentru organizarea evenimentelor în anul 2023. Acestea sunt incluse în bugetul municipiului, ce va fi votat în ședința din 30 ianuarie a Consiliului Local Alba Iulia.

Suma este similară celei de anul trecut. Pe lista de evenimente apar și cel de inaugurare a complexului Palatul Principilor, Apulum Bike Fest sau Alba Iulia Super Rally 2023.

LISTA evenimentelor bugetate pentru 2023 – Primăria Alba Iulia

  • Concerte Pascale – 60.000 de lei
  • Festivalul Roman Apulum® – 150.000 de lei
  • AlbaFest® – 325.000 de lei
  • Ținutul Fericirii – Festival de joacă – 70.000 lei
  • Vocile Copilăriei – festival coral – 20.000 lei
  • Sărbătoarea Muzicii –…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

O localitate din Alba rămâne fără gaz marți, 31 ianuarie. Delgaz anunță motivul pentru care sistează alimentarea

Publicat

Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar, marți, 31 ianuarie, în localitatea Şibot. 

Potrivit reprezentanților Delgaz Grid, pentru a putea efectua lucrări specifice la sistemul de distribuţie a gazelor naturale, compania este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale marți, 31 ianuarie, între orele 9:00-14:00, în localitatea Şibot.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

6 moduri de a economisi bani la uscarea hainelor (P)

Publicat

Atunci când este pur și simplu prea umed, prea frig sau prea târziu pentru a vă atârna hainele pe sârmă, va trebui să vă folosiți uscătorul de rufe. Atunci când uscarea hainelor afară pe linie nu este o opțiune, există moduri în care puteți să folosiți un uscător de rufe pentru a face economii.

Dar dacă vă îngrijorează costul pentru portofelul dvs. sau costul pentru mediu, iată câteva modalități de a vă folosi uscătorul de rufe mai eficient.

1. Uscați-vă hainele la aer liber ori de câte ori este posibil

Uscătoarele de rufe folosesc o mulțime de energie pentru a funcționa, dar lumina soarelui este gratuită. Chiar dacă plouă, puteți găsi un loc uscat pentru a vă pune rufele pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO-VIDEO: Trafic restricționat în centrul municipiului Alba Iulia. Au început lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere

Publicat

În centrul municipiului Alba Iulia au început luni dimineața lucrările de modernizare și reabilitare în cadrul primului proiect de mobilitate urbană. Astfel, circulația a fost restricționată pe două benzi, pe sensul Casa de Cultură a Studenților – Prefectura Alba, iar muncitorii au început frezarea vechiului strat de asfalt. 

Reamintim faptul că lucrările la primul tronson au început încă din luna noiembrie, pe strada Regimentul V Vânători, din cartierul Partoș. Acest prim proiect de mobilitate continuă astfel cu al doilea tronson care cuprinde străzile Ardealului, Tudor Vladimirescu, Turnătoriei si Cabanei.

În final se vor reabilita 11,40 km de infrastructură pietonală, 6,549 km…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Fostul viceprimar al Municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, atacă actuala conducere a Primăriei: ”oameni neserioși, slab pregătiți”

Publicat

g

Fostul viceprimar al Municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, atacă actuala conducere a primăriei și pe foștii săi colegi de partid, Gabriel Pleșa și Emil Popescu, pe care îi cataloghează ”oameni neserioși, slab pregătiți”.

Voicu Paul care în urmă cu doi ani a pierdut alegerile locale împotriva fostului său coleg de partid dar și de la conducerea primăriei, Gabriel Pleșa, spune într-o postare pe Facebook, că cei de la conducerea instituției nu sunt în stare să ducă la bun sfârșit proiectele începute în vechea adimistrație. 

Mai mult de atât, acesta spune că Pleșa, Popescu și cei care conduc alături de ei Primăria, confundă ”administrația cu tăiatul de panglici, sesiuni foto și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe