Connect with us

Eveniment

Evidența vaccinării la Sibiu – Aproape 13 la sută dintre cadrele medicale s-au vaccinat

Publicat



În data de 31 decembrie 2020 a început vaccinarea împotriva Covid-19 la Sibiu. Până la momentul actual, 12,85 la sută dintre persoanele vizate pentru prima etapă de vaccinare au fost imunizate împotriva virusului Sars CoV-2.

Potrivit datelor puse la dispoziția Instituției Prefectului județul Sibiu, de către Direcția de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 4 ianuarie a.c., ora 12.00, la nivelul județului Sibiu este următoarea:

  • Personal medico-sanitar, vizat pentru activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 în prima etapă: 8585 persoane
  • Persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 31.12.2020 – prima administrare): 1103 persoane

Precizăm faptul că la nivelul județului Sibiu sunt incluse în faza 1 de vaccinare un număr de 10 centre de vaccinare, dintre care:

  • CENTRUL DE VACCINARE FIX SB H7 – CLINICA POLISANO SRL SIBIU (Centrul de recuperare medicală) – va începe activitatea joi, 01.2021
  • CENTRUL DE VACCINARE FIX SB H6 – SPITALUL GENERAL CĂI FERATE SIBIU (Clădirea administrativă) și CENTRUL DE VACCINARE FIX SB H9 – SPITALUL ORĂȘENESC AGNITA (Ambulatoriu) – au început activitatea de vaccinare astăzi, 01.2021.

”În cursul zilei de astăzi a ajuns în județul Sibiu cea de-a doua tranșă de doze de vaccin, în număr de 975 de doze. Acestea se distribuie în cele 10 centre de vaccinare operaționalizate pentru personalul medico-sanitar, vizat în prima etapă de vaccinare. În ceea ce privește comunicare cu privire la subiectul vaccinării, în fiecare zi de luni se va întocmi un raport săptămânal, raport ce se va comunica public și se va afișa pe site-ul Instituției Prefectului județul Sibiu.”, transmite purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

La Spitalul Județean Sibiu au fost vaccinate 350 de persoane

În perioada 31.12.2020 – 02.01.2021, în cadrul centrului de vaccinare anti-Covid-19 de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu au fost vaccinate 350 de persoane.

”Este vorba despre cadre din cadrul SCJU Sibiu precum și cadre medicale din alte unități sanitare din sistemul public și privat alocate centrului de vaccinare din cadrul SCJU Sibiu. Campania continuă de azi, 4 ianuarie, conform programărilor de pe platforma informatică de programare, realizate atât de spital pentru proprii angajați cât și de celelalte unități sanitare. Conform datelor și programărilor, campania de vaccinare decurge foarte bine, personalul SCJU Sibiu fiind conștient că imunizarea prin vaccinare este cea mai bună cale de apărare de care dispunem pentru a lupta împotriva virusului, intenția de vaccinare situându-se la parametri superiori.”, transmite purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu, Decebal Todăriță.

 

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Este realist „Planul Simion” de a construi apartamente la 500-600 euro/mp?

Publicat

George Simion este primul candidat pentru alegerile prezidențiale care își anunță planul cu care vrea să obțină voturile românilor. După ce și-a lansat candidatura în urmă cu două săptămâni, liderul AUR a venit în…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Veste bună pentru șoferi! Amenzile rutiere nu vor CREȘTE de la 1 iulie 2024. Valoarea punctului-amendă a ÎNGHEȚAT

Publicat

E oficial! Amenzile rutiere nu vor crește de la 1 iulie 2024. Valoarea punctului-amendă a înghețat, după majorarea salariului minim, a declarat vineri premierul Marcel Ciolacu.

„Astăzi vom îngheţa şi punctul de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Centru de colectare deșeuri prin aport voluntar, la Sebeș. Unde va fi amplasat și ce tipuri de deșeuri vor putea preda cetățenii

Publicat

Centru de colectare deșeuri prin aport voluntar, la Sebeș. Cetățenii din municipiul Sebeș vor putea scăpa mai ușor de mai multe tipuri de deșeuri, în cadrul unui centru ce urmează să fie construit la ieșirea din municipiu spre Daia Română.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Scrisoarea unui fost senator USR de Cluj pentru Elena Lasconi: „La Cluj, USR a pierdut două treimi din voturi, în 5 ani!”

Publicat

USR a pierdut în doar cinci ani peste 80.000 de voturi la Cluj, semnalează fostul senator Mihai Goțiu, într-o scrisoare deschisă adresată noii președinte a partidului, Elena Lasconi.

Mihai Goțiu, fost senator de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe