Connect with us

Cluj

EXCLUSIV FOTO. Primul restaurant slow-food din Cluj-Napoca. Mâncarea se gătește în 8-12 ore și este mai sănătoasă. Vezi meniul

Publicat



Primul restaurant din Cluj-Napoca, în care se va aplica conceptul de slow-food, se va deschide la începutul lunii mai în urma unei investiții de aproape 400.000 de euro.

Restaurantul Naz se adresează clienților care doresc să încerce o mâncare preparată încet, domol, cu carne gătită la abur și fum, cu 8-12 ore înainte, și care este mai sănătoasă, păstrându-și caracteristicile nutritive, aromele și gustul.

Administratorul noului local, Ioan Bășea, a declarat pentru Cluj24 că slow-food este un concept opus fast-food-ului, mâncarea gătită și consumată în grabă.

naz 6

”Avem conceptele de fast-food și slow-food. Dacă la fast-food mâncarea se pregătește rapid, pentru ca un client să poate mânca cât mai repede, slow-food, concept lansat de italieni prin 1986 și promovat insistent de americani, înseamnă mâncare gătită în timp îndelungat, domol, fără a forța termic preparatele, indiferent că vorbim de carne sau legume.

Astfel, la slow-food, preparatele își păstrează caracteristicile, nutrienții, vitaminele, suculența, se gătesc sub abur și se afumă, se înlătură partea de prăjit cu ulei, iar pregătirea alimentelor durează între 8 și 12 ore.

Mâncarea este mult mai sănătoasă. Naz este un restaurant pentru mofturoși, pentru cei care fac nazuri la mâncare, care preferă preparate de calitate”, a explicat Bășea.

naz 10

Smoker din Texas de 20.000 de euro

Restaurantul a fost dotat cu aparatură de bucătărie de ultimă generație, ”vedeta” fiind un smoker, un cuptor electric adus din Texas (SUA), care a costat 20.000 de euro, și care îmbină gătitul cărnii de vită, porc, pui, curcan sau pește la abur cu afumatul, folosindu-se arome diverse de fum.

”Dacă…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Imnul UE, „Odă bucuriei”, va răsuna din turnul Primăriei Cluj-Napoca, de 9 Mai – Ziua Europei

Publicat

„Odă bucuriei”, imnul Uniunii Europene, se va auzi din turnul Primăriei Cluj-Napoca joi, 9 Mai, cu ocazia Zilei Europei.

De asemenea, începând cu ora 11:00, în Piața Unirii va avea loc un eveniment dedicat Zilei…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Stadiul la zi al lucrărilor la Autostrada Transilvania. Ce loturi se apropie de finalizare și care „bat pasul pe loc”?

Publicat

Lucrările înaintează în ritm lent pe mai multe loturi de pe Autostrada Transilvania, iar primele inaugurări ar urma să aibă loc abia după mijlocul anului 2025. Două loturi se află încă în licitație.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Ce plan are Băltărețu pentru sprijinirea companiilor clujene

Publicat

Fost antreprenor, aflat la primul lui mandat de deputat, Viorel Băltărețu candidează la Primăria Cluj-Napoca cu un program de priorități printre care se numără și sprijinirea mediului de afaceri local.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Bărbat de 29 de ani, șpreiat de o polițistă și imobilizat pentru agresivitate pe Calea Mănăștur

Publicat

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Cluj-Napoca au fost sesizați, miercuri, despre faptul că, pe Calea Mănăștur din municipiu, un bărbat de 29 de ani se manifestă agresiv față de pietoni.

”La loculul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe