Connect with us

Eveniment

EXCLUSIV. VIDEO FOTO. Prima jandarmeriță din România cu câine de serviciu este la Cluj. Patrulează împreună cu cățelușa Daka

Publicat



Plutonierul Ana Cuzub, de la Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Cluj, este prima jandarmeriță din Jandarmeria Română care are un câine de serviciu în dotare. Aceasta patrulează în misiuni de ordine publică alături de cățelușa Daka, un ciobănesc german în vârstă de 2 ani.

Ana lucrează la IJJ Cluj din 2016, iar după un an s-a transferat la grupa canină și își desfășoară activitatea la grupa conducători câini serviciu.

”Pasiunea pentru câini o am din copilărie, am avut acasă, în familie, mai mulți câini, chiar din rasa ciobănesc german. Dresajul unui câine este o muncă uriașă, sunt antrenamente pe care le facem zilnic, pentru păstrarea deprinderilor în timp”, a spus jandarmerița pentru Cluj24.

Ana și Daka s-au întâlnit în 2019 și au stat un an de zile în perioada de predresaj, pentru a se obișnui una cu alta.

daka 6

”Daka avea statut de elev, aveam atunci alte antrenamente de executat cu ea. Am întărit atașamentul, ne-am cunoscut reciproc. Apoi am participat la un curs de specializare de patru luni la Centrul Chinologic al MAI de la Sibiu pe specializarea patrulare-intervenție pe misiuni de asigurare a ordinii publice. Daka a absolvit cu brio și a obținut media 9,70, câine de serviciu de categoria 1. Suntem la început și eu și ea, iar cursul a fost o premieră pentru amândouă”, a spus jandarmerița.

Absolvirea cursului, în 19 noiembrie, a fost un cadou de ziua de naștere a cățelușei, care s-a născut pe 20 noiembrie 2019, astfel că tocmai a împlinit luna trecută 2 ani.

Cele două participă la misiuni la competiții sportive, la concerte, la proteste, dar cățelușa poate fi folosită inclusiv la acțiuni de scotocire în clădiri sau zone în aer liber…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Benzina și motorina se scumpesc de la 1 iulie. Suma cu care va crește acciza la carburanți, a doua oară în acest an

Publicat

Benzina și motorina se scumpesc de la 1 iulie. Suma cu care va crește acciza la carburanți, a doua oară în acest an, variază în funcție de carburant.

Acest lucru înseamnă că plinul unui șofer care alimentează cu motorină se va scumpi cu aproximativ  20 de lei, iar cei care au mașinile pe benzină vor scoate în plus din buzunar aproape 21 de lei.

Este a doua scumpire a carburanților din...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Oțelul Galați – „U” Cluj, 0-2. Clujenii mai au un HOP până în Conference League

Publicat

Universitatea Cluj a jucat, duminică, la Galați, cu Oțelul, barajul pentru accederea în Conference League, prima etapă. Învingătoarea urmează să joace cu CSU Craiova. După un meci anost, fără ocazii, clujenii câștigă…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

ALBA: Peste 700 de persoane verificate prin sistemul eDAC și sute de mașini oprite în trafic de polițiști

Publicat

Peste 700 de persoane au fost verificate prin sistemul eDAC și speste 500 de mașini au fost oprite în trafic de polițiștii din Alba.

În cadrul activităților desfășurate, au fost efectuate, prin intermediul aplicației eDAC, 736 de...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

România are printre cele mai mari prețuri la electricitate din Europa. Care sunt motivele

Publicat

România are printre cele mai mari prețuri la electricitate din Europa. De câteva zile, prețurile din țara noastră sunt mult mai mari decât țările dezvoltare din Vest și de peste 10 ori mai mari, spre exemplu, decât cel din Scandinavia.

Sâmbătă, scăzuse la 77 de euro / MWh, dar se păstra la valori mult mai ridicate decât...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe